
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز: معافیت های مالیاتی و گمرکی شرایط سرمایه گذاری را تسهیل کرده است، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، استاندار فارس به همراه معاونین، مدیران اقتصادی استان از تعدادی از واحدهای تولیدی و پروژه های در حال انجام منطقه ویژه اقتصادی شیراز بازدید میدانی انجام داد و از نزدیک و به صورت میدانی در جریان روند تولید مشکلات و چالش های این واحدها قرار گرفت.
در جریان این بازدید، نمایندگان صاحبان صنایع به بیان مشکلات و دغدغههای خود پرداختند. این مشکلات شامل موانع اداری و بانکی، مسائل مربوط به تامین منابع ارزی بود. هدف از طرح این مشکلات، یافتن راهکارهای کلیدی برای رفع این موانع بود.
استاندار فارس نیز در حاشیه این برنامه، با اشاره به بازدید خود از چند واحد تولیدی منطقه ویژه اقتصادی، از جمله سلامت سازان بو علی پارس، شیراز خودرو، نیتل پارس، پروژه پشم شیشه، واحد تولیدی شایان دیزل و پروژه دهکده لجستیک بر اهمیت این موضوع تاکید کرد و گفت: کارخانه پشم شیشه یکی از قدیمیترین صنایع کشور است که اکنون درون شهر است و قرار است به منظور رعایت مسائل زیست محیطی به این محل منتقل شود که طبق گزارش مسئولان ساخت آن ۶۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. آنچه مهم است، تجهیزات فنی این صنعت وارد شده و قول دادند ۴ ماهه آن را به اینجا انتقال دهند.
حسینعلی امیری با اشاره به برخی دستاوردهای این صنایع ادامه داد: این دستاوردهای داخلی در حالی به دست آمده که کشور تحت شدیدترین تحریمهای ظالمانه است. معتقدیم برای کاهش اثرات تحریمها باید بر توان نیروهای داخلی، تکنولوژی، شرکتهای دانشبنیان و تولید داخلی تکیه کرد و از نیروهای جوان و مستعد داخل استفاده کرد. این ظرفیتها و همه کسانی که بخش قابل توجهی از اقتصاد و توسعه کشور را رقم میزنند.مایه فخر و مباهات ما هستند.
وی تصریح کرد: امروز شاهد بودیم برخی از این واحدها با کمبودهایی مواجه بودند که انشاءا… مشکلات آنها هم رفع و رجوع شود.
امیری گفت: در راستای رفع این مشکلات درب اتاق مدیران استان باید روی صنعتگران و تولید کنندگان باز باشد و همه مشکلات را رفع کنند، چرا که اعتقاد داریم قدرت کشور در حوزه اقتصاد است. اینکه صنایع دفاعی و نظامی ما توانمند باشد بسیار مهم است، اما باید در کنار همه اینها اقتصاد ما هم قوی باشد.
وی در خصوص مشکل ناترازی انرژی و قطع برق نیز افزود: ناترازی انرژی یک موضوع ملی است، خوشبختانه با مدیریت استان نگذاشتیم واحدهای تولیدی حساس مثل صنایع دارویی، سیمان، مواد غذایی تعطیلی و قطعی برق داشته باشند اما در بخشی به ناچار این اتفاق افتاد، البته در مقطعی قرار بود سه روز تعطیلی و قطعی داشته باشیم اما با تلاش همه و با کاهش مصرف از ۳ روز به ۶ ساعت کاهش یافت، اما باز هم چارهای نداریم جز کاهش و مدیریت مصرف، در این زمینه یکی راهکارها استفاده از پنل خورشیدی است که ظرفیت تولید ۸۰۰ مگاوات برق از این طریق در استان پیشبینی شده و به همه دستگاهها نیز ابلاغ شده که این را در دستور کار خود قرار دهند و در کنار آن از واحدهای بزرگ و حتی نانواییها خواستیم تهیه دیزل ژنراتور را در برنامه خود قرار دهند.
استاندار فارس با تقدیر از همکاری ۴۵ روز گذشته مردم در کاهش مصرف انرژی، خواستار ادامه این همکاری تا پایان فصل سرما شد و در خصوص اینکه چرا بیشتر نگاه وی به حل مشکلات صنایع بزرگتر است گفت: در این زمینه برای ما بحث قوی و ضعیف مطرح نیست و برایمان فرقی ندارد که کدام واحد مشکل دارد حتی اگر ۵ نفر هم در آن واحد مشغول کار باشد این وظیفه ماست که به مشکلات آنها رسیدگی میکنیم.
وی افزود: امروز تنها راهکار ما این است که نگاه ما به صنعتگران، کارآفرینان و تولید کنندگان مانند نگاه به جهادگران اقتصادی باشد مثل دوران جنگ، اکنون هم مانند همان زمان ما در میانه یک جهاد هستیم و بعدها پس از گذر از این شرایط سخت شک نکنید از شما به عنوان رزمندگان دوره جهاد اقتصادی یاد میکنند. امروز تنها راه برای کاهش اثرات تحریمهای ظالمانه تکیه بر نیروی داخلی و ظرفیتهای داخلی و همه کسانی است که محصولات استراتژیک تولید میکنند که برخی از آنها بسیار منحصر به فرد است.
امیری گفت: با توجه به وجود و پتانسیل ظرفیت های مهم اقتصادی و موقعیت اقلیمی و راههای دسترسی و وجود چند فرودگاه بینالمللی در استان که جا دارد همه دست به دست هم دهیم و این استان را به جایگاه واقعی آن برسانیم.
وی با اشاره به رتبه ۱۷ استان فارس در حوزه کسب و کار افزود: این شایسته نیست که ما در کسب و کار در این رتبه باشیم در حالی که استانهای دیگر که ظرفیت ما را ندارند رتبه سوم و چهارم را داشته باشند.
این وظیفه مدیران استانی است که هر کس در موقعیت خود چه دولتی و چه خصوصی باید به فکر جبران این عقب افتادگی باشد البته این وظیفه ماست که از همه ظرفیتها در راستای حل مشکلات اداری استفاده کنیم.
وی افزود: ما در برخی موارد شاهد بودیم که یک کارخانه برای رفع یک کار پیش پا افتاده مثل نصب یک ترانسفورماتور معطل است آن هم برای یک مشکل اداری و حقوقی، اینها سرمایه ملی ماست و وظیفه ما کمک به رونق تولید است.
امیری خطاب به مدیران صنایع فعال در این منطقه هم گفت: با مشکلات آشنا هستم اما راهکار را نمیدانیم و بهترین کسانی که میتوانند به ما کمک کنند خود فعالان حوزه اقتصاد هستند.
وی به فعالان حوزه صنعت گفت: تلفن من را داشته باشید، برای پاسخگویی به شما هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد و ما مدیران استان همه در خدمتیم تا بتوانیم تولید را رونق ببخشیم.
وی در خصوص تغییر برخی مدیران حوزه صنعت و یا تثبیت فعالیت برخی مدیران این حوزه گفت: در حال حاضر درگیر انتصابات دیگر هستیم و اولویت ما انتصاب فرمانداران است که به زودی تمام میشود و بعد هم اولویت انتصابات را به حوزه صنعت، معدن و سایر بخشها انتقال میدهیم.
*معافیت های مالیاتی و گمرکی شرایط سرمایه گذاری را تسهیل کرده است
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز هم در ادامه این بازدید با قدردانی از حضور میدانی نماینده عالی دولت در استان فارس در واحدهای تولیدی و پروژه های در حال انجام این منطقه به تشریح روند فعالیت ها پرداخت و گفت: قطعا حضور نماینده عالی دولت در منطقه ویژه اقتصادی شیراز علاوه بر گشایش مشکلات و چالش هایی که صنعت و اقتصاد با آن درگیر است سبب می شود تا صنعتگران و تولید کنندگان به عنوان سفرای اقتصادی با دلگرمی بیشتر به ادامه فعالیت ها بپردازند.
سعید مصفا با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی شیراز دارای سه سایت منفصل صنعتی، سلامت و دانشگاهی است، افزود: منطقه ویژه اقتصادی شیراز به عنوان یک نهاد توسعه گرا علاوه بر فعالیت های صنعتی تمام تلاشش را جهت تامین زیر ساخت ها در حوزه های سلامت، دانشگاهی و لجستیک جهت توسعه اقتصاد استان و شیراز به کار گرفته است.
وی با بیا ن اینکه منطقه ویژه اقتصادی شیراز یکی از مهم ترین نقاط استان در زیرساخت جذب سرمایهگذار، استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار محسوب میشود، گفت: وجود معافیت های مالیاتی و گمرکی برای واردات محصولات توسط صنعتگران و سرمایه گذاران و نزدیکی به فرودگاه بین المللی و… باعث شده تا شرایط جهت سرمایه گذاری برای متقاضیان سرمایه گذاری و تولید در منطقه ویژه اقتصادی شیراز تسهیل و روان شود.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده تاکنون فرصتهای مناسبی را برای سرمایهگذاران فراهم کرده است، تصریح کرد: روند واگذاری اراضی به متقاضیان سرمایهگذاری در حوزه صنعتی، سلامت و … در حال انجام است علاقه مندان می توانند بدون هیچ دغدغه ای اقدام به سرمازه گذاری در این منطقه صنعتی کنند.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به روند واگذاری زمین های شهرک صنعتی پارس (غیر دولتی) ادامه داد: با توجه به مشکلاتی که در تامین زمین برای سرمایه گذاران و صنعتگران در شیراز وجود دارد راه اندازی شهرک صنعتی پارس(غیر دولتی) توانسته نیاز سرمایه گذاران را در تامین زمین و راه اندازی واحد تولیدی در شیراز بر طرف کند که تاکنون ۳۵ هکتار از اراضی این شهرک صنعتی غیر دولتی به متقاضیان واگذار شده است.
مصفا با بیان اینکه پروژه های مهمی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز کلید خورده است، به آغاز عملیات عمرانی دهکده لجستیک شیراز اشاره کرد و افزود: ایجاد دهکده لجستیک (بندر خشک) به عنوان یکی از پیشران های مهم توسعه اقتصادی استان، در زمینی به مساحت ۳۰۰ هکتار و در مسیر راه آهن اصفهان_ بوشهر واقع شده است که با به ثمر رسیدن این طرح از لحاظ پدافندی، حمل و نقل جاده ای و ریلی بار، تحولی عظیم برای استان رقم خواهد خورد و چرخه اقتصادی شیراز نیز بهبود خواهد یافت.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به راه اندازی مجتمع رفاهی منطقه ویژه اقتصادی شیراز جهت تسهیل و رفاه حال رانندگان گفت: یکی از مشکلاتی که رانندگان مواجه بودند نبود یک مجتمع رفاهی مناسب برای زمان استراحت آن ها بود که از همین رو اقدام به احداث مجتمع خدمات رفاهی کردیم.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز در ادامه با اشاره به ظرفیت ها و پتانسیل پروژه شهر دانشگاهی به عنوان یکی دیگر از سایت های منفصل این منطقه گفت: راه اندازی منطقه ویژه دانشگاهی می تواند به صورت شبانه روز به خدمت شرکت های دانش بنیان که مورد تاکید همگان است قرار بگیرد و از تمام معافیت های قانون مناطق ویژه بهره مند شوند
مصفا با بیان اینکه پروژه در حال احداث پست ٢٣٠ کیلو ولتی برق در منطقه ویژه اقتصادی شیراز یکی از فعالیتهای مهم زیر بنایی این منطقه در جهت رفع مشکل برق منطقه ویژه، شهرک صنعتی پارس (غیر دولتی) دهکده لجستیک از اقدامات ارزشمند این منطقه به شمار میرود، بیان کرد: در شرایطی که ناترازی ها و مشکلات در حوزه انرژی چالش هایی را برای تولید کنندگان ایجاد کرده است تکمیل و راه اندازی این پروژه کمک شایانی را به رونق و توسعه اقتصادی استان می کند.
* بیان مشکلات مدیران صنایع
اما بخشی از این بازدید هم به بیان مشکلات برخی مدیران صنایع اختصاص داشت، معاون نظام پزشکی فارس و مدیر یک شرکت دارویی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز در رابطه با مشکلات این واحد صنعتی گفت: با توجه به جدایی اقتصاد ما از اقتصاد جهان که بنا به دلایلی به وجود آمده ما در بحث نیروی انسانی و هوش مصنوعی که ده ساله آینده بسیار تاثیر گذار است عقب هستیم که جا دارد در این رابطه اقدامات عاجلی انجام شود.
دهقانزاده افزود: نکته دیگر رفاه حال کارکنان است چرا که بسیاری از پرسنل به دلیل دوری از شهر به ناچار به اینجا میآیند و جا دارد برای حمل و نقل آنها یک خط مترو یا تراموا ایجاد شود، امروز هر صنعتگر بین یک و نیم تا دو میلیون باید هزینه حمل و نقل نیروها را بدهد و البته یکی دو ساعت وقت و زمان آنها هم در مسیر گرفته میشود.
یکی از فعالان حوزه اقتصادی هم گفت: یکی از موانع توسعه کسب و کار وجود مقررات دست و پاگیر و ضوابطی است که مرتب تغییر میکند.
عبدالحمید معافیان که سابقه معاونت اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور را در کارنامه کاری خود دارد افزود: یکی از ویژگیهای مناطق ویژه اقتصادی این بود که موانع کسب و کار در آنها کمتر بود اما متاسفانه یکی پس از دیگری اختیارات این مناطق را کم کردند، هنوز هم برنامههای دیگری برای کاهش اختیارات این مناطق در دستور کار دارند که جا دارد جلو این کار گرفته شود.
منصوری مدیر عامل شرکت نیرو ترانس هم با اشاره به انتقال این واحد در آینده نزدیک به منطقه ویژه اقتصادی شیراز گفت: امروز ما محصولاتی تولید میکنیم که تنها تولید کننده آن در خاورمیانه و غرب آسیا هستیم، اما چند درخواست داریم که مسئولان دولتی حمایت های خود را از منطقه ویژه اقتصادی شیراز دریغ نکنند.
وی ادامه داد: مساله دیگر این است که ما آماده ایم نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی را بر روی سولههای کارخانه ایجاد کنیم و حاضریم به تولید ۳۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان کمک کنیم اما دریافت مجوز همین ۵ مگاوات هم ۴ ماه به طول انجامید و تقاضای ما تسریع در صدور مجوزهاست.
منصوری گفت: شرکت ما طلب زیادی از دولت دارد و در حال حاضر هزار میلیارد تومان طلب داریم اما تقاضای ما این است که به بانکها توصیه کنید در تامین نقدینگی بیشتر به ما کمک کنند.
مدیر عامل نیتل پارس یکی از صنایع این منطقه هم گفت:راهکار رفع مشکلات این است که در همه امور اولویت به بخش صنعت داده شود، حتی اگر قرار است برقی به روستایی داده شود اولویت با صنعت باشد.
نوربخش افزود: من سیاسی نیستم، مهندسم یعنی حرف ما منطقی است اما جا دارد سیاست هم اولویت را به صنعت بدهد.
قلیزاده رییس کارخانه شایان دیزل هم گفت: یکی از مشکلات ما در کنار ناترازی انرژی تخصیص ارز مورد نیاز است.