×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
«یار مهربان» در حلقه یاران!

استاندار فارس: شهرداران فارس برای توسعه کتابخانه های عمومی کمک کنند ، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس با حضور استاندار فارس، جمعی از فرمانداران، شهرداران، مسئولان استانی کتابخانه‌های عمومی، کتابداران و خیرین برگزار شد. این رویداد باشکوه در سالن همایش‌های شورای شهر شیراز، مملو از شور و شوق عشق به کتاب بود و ستایش‌گر تلاش‌های بی‌دریغ کتابداران، مروجان کتابخوانی و کتابخوان‌ها از خردسالان پرشور تا کهنسالان خردمند بود. در این مراسم از برترین های حوزه کتابداری، کتابخوانی و خیرین سخاوتمند حوزه کتابخانه سازی و کتاب  تقدیر به عمل آمد، و لحظاتی سرشار از احساس احترام و ارزش به آگاهی و فرهنگ رقم خورد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در این مراسم با گرامی داشتن هفته کتاب گفت: امروز فعالیت شبکه گسترده‌ای از سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی با تلاش ۷ هزار و ۵۰۰ کتابدار و پرسنل در کل کشور در حال خدمات دهی است و فارس نیز از ۲۶۹ کتابخانه عمومی و ۴۸۰ کتابدار فعال برخوردار است که از این نظر کشور ما در خاورمیانه اول است.

محمدحسین فیروزی با اشاره به اینکه کتابخانه های عمومی پس از خانه و مدرسه، خانه سوم مردم ایران است و پایگاه اجتماعی محسوب می‌شوند، ادامه داد: امروز از جنوبی‌ترین نقطه فارس تا شمالی‌ترین نقطه در ایزدخواست و شرق و غرب با تلاش همکاران و کتابداران بی‌ادعا کتابخانه های عمومی مدیریت می شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس از اجرای ۱۷۵۰ برنامه در هفته کتاب امسال خبر داد و گفت: ۱۰ درصد برنامه های هفته کتاب در فارس برگزار شد.

وی همچنین به افتتاح ۱۲ باب کتابخانه عمومی در استان فارس اشاره کرد و افزود: فصل نوینی در ایجاد و احداث و تحول کتابخانه‌های عمومی رقم خورد.

فیروزی با اشاره به افزایش سرانه کتابخانه‌ای فارس گفت: هر چه کتابخانه بزرگ باشد، بدون کتابدار، اثرگذاری لازم را ندارد و کتابدار ستون خیمه کتابخوانی و کتابخانه است.

فیروزی بیان کرد: با افتتاح این کتابخانه‌ها، سرانه کتابخانه‌ای فارس افزایش یافته، اما تأکید من بر این است که هر چقدر هم کتابخانه بزرگ باشد، بدون کتابدار، اثرگذاری کافی نخواهد داشت. کتابدار ستون خیمه کتابخوانی و کتابخانه است.

* تاکید بر کمک دستگاه‌های فرهنگی و شهرداری‌ها به ترویج فرهنگ کتابخوانی

استاندار فارس و رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس نیز در این مراسم به اهمیت نامگذاری هفته‌ای به نام کتاب در تقویم اشاره کرد و گفت: توجه به آثار و پیامدهای انس و الفت با کتاب نشان‌دهنده اهمیت ویژه این کالای فرهنگی در زندگی شهروندان است. کتاب، کتابخوانی و کتابدار هر سه نقشی اساسی در توسعه فرهنگی ایفا می‌کنند.

حسنعلی امیری تأکید کرد: کتاب محل تدبیر، تعقل و تفکر است. جامعه‌ای که در آن تعقل، تفکر و تدبر نباشد، هرگز روی رستگاری نخواهد دید، زیرا انسان تنها با تعقل و تفکر است که به موجودیت، هویت و ارزش دست می‌یابد.

امیری با اشاره به اینکه بشر در طول قرن‌ها میراث و هویت فرهنگی خود را از طریق کتاب ثبت و ضبط کرده است، اظهار داشت: جوامع بشری با هویت تاریخی خود زنده هستند و بر اساس تمدن خود ارزیابی می‌شوند. در این میان، نقش کتاب در حفظ این هویت تاریخی بسیار مهم بوده است.

وی افزود: گرچه امروزه بخش مهمی از فرهنگ از طریق رسانه‌های مجازی منتقل می‌شود و این نوع رسانه‌ها مرزهای کتاب را جابه‌جا کرده‌اند، اما کتاب همچنان مرجعیت خود را حفظ کرده است. رسانه‌های مجازی تنها توانسته‌اند سطح و مرز تأثیرگذاری کتاب را محدود کنند، اما هرگز قادر به محدود کردن عمق آگاهی‌بخشی آن نخواهند بود.

امیری با تأکید بر اهمیت پاسداشت هفته کتاب به عنوان قدردانی از تلاش‌های کتابداران، بیان کرد: از دستگاه‌های فرهنگی و شهرداری‌ها می‌خواهم که به ترویج فرهنگ کتابخوانی کمک کنند و برای توسعه این فرهنگ به اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان یاری رسانند.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان فارس با تأکید بر نیاز به ارزیابی دقیق سرانه مطالعه در استان و مقایسه آن با کشور، اظهار داشت: از مدیران فرهنگی می‌خواهم وضعیت کتابخوانی و مطالعه در استان را بررسی و اطلاع‌رسانی کنند، تا بتوانیم نسبت خود را با کشور بسنجیم. اگر این سرانه به‌دقت رصد و پایش نشود، و در صورت نامناسب بودن، آسیب‌شناسی و درمان لازم صورت نگیرد، ممکن است به‌دلیل کندی پیشرفت حوزه فرهنگ، در آینده توان بازسازی آن را نداشته باشیم.

امیری تاکید کرد: نباید به وضعیت کنونی کتابخانه‌ها یا تعداد کتاب‌ها رضایت دهیم، زیرا این رضایت مانع رشد سازمانی می‌شود. همچنین باید از منتقدان کتاب تقدیر کنیم، زیرا انتقادات و تضارب آرا زمینه‌ساز رشد و توسعه است.

در پایان، استاندار فارس خواستار ایجاد کتابخانه‌های شبانه‌روزی برای ترویج فرهنگ مطالعه در استان شد.

گفتنی است در این رویداد با تقدیم لوح یادبود ۴۴ برگزیده تقدیر شد.

در بخش تقدیر از کتابداران برگزیده نهادی از صدیقه دستوری، مسئول کتابخانه عمومی «شهید یحیی برفی»، روستای فتح المبین شهرستان داراب، لاله حسینی، مسئول کتابخانه عمومی «عرفان» روستای احمدآباد شهرستان اقلید، مرضیه هاشم پور، مسئول کتابخانه «عمومی باقرالعلوم (ع)»، روستای شیخ عامر شهرستان لامرد، مریم عباسی، مسئول کتابخانه عمومی «امام خمینی (ره)»، شهرستان آباده، حکیمه عرب‌زاده مسئول کتابخانه عمومی «امام رضا (ع»، شهرستان کازرون فریناز تورانی، مسئول کتابخانه عمومی «بانو صفیه خضری»، شهرستان اوز زهرا کاظم نژاد، مسئول کتابخانه عمومی «امام علی (ع)» شهرستان استهبان، زهرا محمودی، مسئول کتابخانه عمومی «شهدای گمنام»، شهرستان زرقان، فاطمه باقری، مسئول کتابخانه عمومی «سوریان»، شهرستان بوانات زهرا رنجبر، کتابدار کتابخانه عمومی «دکتر جمشید صداقت کیش»، شهرستان آباده فیروزه خرمبخت، کتابدار کتابخانه عمومی «گنج شایگان»، شهرستان لارستان، سید امیر جعفری پطرودی، مسئول کتابخانه عمومی «ابوریحان»، شهرستان شیراز، سید جواد رنجبر، مسئول کتابخانه عمومی «حسینعلی رئیسی»، شهرستان شیراز تقدیر شد.

در بخش کتابخوانان برگزیده عباس نوذری؛ کتابخانه عمومی «میرزا امان اله طباطبائی، شهرستان ممسنی (گروه سنی خردسال) پریا زمان، کتابخانه عمومی «بهارنارنج»، شهرستان قیروکارزین (گروه سنی کودک سارینا فاطمی کتابخانه عمومی «باقرالعلوم (ع)»، شهرستان لامرد (گروه سنی نوجوان) محمد حسن نذیری کتابخانه عمومی «گنج شایگان»، شهرستان لارستان (گروه سنی جوان و بزرگسال) محمد علی فغانی کتابخانه عمومی «محمد بهمن بیگی»، شهرستان شیراز (گروه سنی سالمند) نیز تجلیل شد.

همچنین با درنظر گرفتن اینکه در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب در تهران،  استان فارس به عنوان استان برگزیده در حوزه خدمات به ‏عشایر ‏کشور انتخاب شده در مراسم دیروز نیز از فعالان خدمات به عشایر جابر ضیایی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خنج رحمان صادقی، مسئول کتابخانه مادر و پدر شهرستان فیروزآباد میثم جوان بخت، رئیس اداره امور کتابخانه های اداره کل کتابخانه های عمومی فارس با تقدیم لوح سپاس و هدیه تقدیر شدند.

همچنین، محمد حسن اسدی، شهردار شیراز، به‌خاطر ساخت سه کتابخانه مشارکتی در سه فرهنگسرا در شهر شیراز به عنوان حامی برتر ترویج کتاب و کتابخوانی کشور شناخته شد و از وی تقدیر به عمل آمد.

این مراسم همچنین با دعوت از مدیران کل پیشین اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس به منظور قدردانی از سال‌ها خدمت آنان به فرهنگ استان، شامل صغری آقابابایی، مهدی اسماعیل‌پور، امین جعفری، مهدی ظهرابی و روح‌ا… منوچهری، همراه بود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد