×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
۱۰ هزار روستا در کشور نیاز به ایجاد، ارتقا یا بهبود کیفیت شبکه ارتباطی دارد

۱۰ هزار روستا در کشور نیاز به ایجاد، ارتقا یا بهبود کیفیت شبکه ارتباطی دارد ، مشاور وزیر ارتباطات در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی گفت: باتوجه‌به بررسی‌های صورت‌گرفته تا این مرحله، بالغ بر ۱۰ هزار روستای بدون اینترنت یا با اینترنت کم کیفیت در کشور شناسایی شده‌اند که تا پایان برنامه هفتم توسعه باید به اینترنت پرسرعت و با کیفیت متصل شوند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس آگاه بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور باید به اینترنت با کیفیت و پرسرعت متصل شوند. در برنامه قبلی، تکلیف وزارت ارتباطات در توسعه روستایی صرفاً اتصال به اینترنت جهت دسترسی به چهار خدمت اصلی در حوزه‌های بهداشت، آموزش، کشاورزی و بانکی بود.

وزارت ارتباطات حدود یک و نیم ماه قبل تکلیف خود در این حوزه را با انتصاب «نیک محمد بلوچ زهی» به‌عنوان مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) به شکل جدی آغاز کرد.

بلوچ زهی بیش از هفت سال مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات در سیستان و بلوچستان بوده است. به گفته خودش شاید در روزهای نخستین خیلی به مقوله کار اجرایی علاقه‌مند نبود؛ اما پس از مدتی با ورود به بخش توسعه روستایی در این بخش باقی ماند و پس از هفت سال فعالیت در یکی از سخت‌ترین استان‌های کشور برای توسعه روستایی به علت پهناوری جغرافیایی و پراکندگی روستاها، به عنوان مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO)» منصوب شد.

اتصال پرسرعت روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت تکلیف وزارت ارتباطات است

به گزارش شهرمردم ، مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی در گفتگو با ایرنا به این سؤال مهم پاسخ داد، اینکه چرا آمار مربوط به توسعه روستایی در هر دولت بالای ۹۸ درصد اعلام می‌شود، اما پس از دولت جدید، این عدد به ۸۰ درصد نزول پیدا می‌کند. در پایان دولت دوازدهم، توسعه اینترنت روستایی ۹۷ درصد اعلام شد، عددی که پس از چند ماه دولت سیزدهم اعلام کرد حوالی ۸۰ درصد بود. مرداد امسال «عیسی زارع‌پور» میزان اتصال روستاها به اینترنت را ۹۸.۵ درصد اعلام کرد اما اکنون وزارت ارتباطات در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که بالغ بر۱۰ هزار روستا برای اتصال به اینترنت باقی مانده‌اند.

بلوچ زهی در توضیح این اختلاف آمار گفت: تکلیف برنامه هفتم پیشرفت در حوزه توسعه روستایی، متفاوت از برنامه‌های قبلی است. در برنامه ششم توسعه، بحث دسترسی پرسرعت مطرح نبوده و صرفاً اتصال ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت مدنظر قرار داده شده بود. تکلیف برنامه هفتم پیشرفت، اتصال پرسرعت روستاهای بالای بیست خانوار به اینترنت است و در این بخش حتی صرف وجود یک ارتباط ADSL نیز مدنظر نیست، در حالیکه بسیاری از آبادی‌های کشور طبق تکلیف برنامه ششم توسعه با داشتن سرویس ADSL متصل شده بودند.

۱۰ هزار روستا در کشور نیاز به ایجاد، ارتقا یا بهبود کیفیت شبکه ارتباطی دارند

در ارتباط با آمار جدید اعلام شده مشاور وزیر ارتباطات تصریح کرد: از ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار سطح کشور، طبق آخرین پایش‌های میدانی در سطح استان‌ها، حدود ۳۰۰۰ روستا فاقد دسترسی به شبکه ملی اطلاعات بوده و در بقیة روستاها نیاز به بهبود کیفیت شبکه ارتباطی است تا مردم به خدمات ارائه شده بر این بستر باکیفیت مطلوبی دسترسی پیدا کنند.

بلوچ زهی خاطرنشان کرد: از این تعداد روستا برخی با سرویس ADSL، های‌وب یا به‌صورت ماهواره‌ای به اینترنت متصل هستند که این روستاها در آمار ما جزو روستاهای نیاز به بهبود کیفیت قرار می‌گیرند. درحالی‌که در گذشته این روستاها به‌عنوان یک روستای دارای اینترنت محاسبه می‌شد و در آمار بهبود کیفیت مطابق تکالیف برنامه ششم قرار نمی‌گرفت. در تکلیف جدید برنامه هفتم و بازتعریف اتصال پرسرعت این روستا جزو آمار ما گنجانده شده است.

احداث ۵۷۰۰ سایت برای توسعه اینترنت روستایی لازم است

وی تأکید کرد: در برخی مناطق نیاز به احداث سایت داریم و در برخی روستاهای دیگر باید سایتی که وجود دارد را مجهز به اینترنت پرسرعت نسل سوم یا چهارم کنیم. کل سایت‌هایی که برای توسعه روستایی باید در کشور احداث شود پنچ هزار و ۷۰۰ عدد است، حدود ۲ هزار سایت هم وجود دارد که نیازمند ارتقاء به نسل بالاتر هستند.

مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) خاطرنشان کرد: بهبود و ارتقا کیفیت صرفاً مربوط به روستاهای قرار گرفته در مناطق صعب‌العبور نیست، بلکه روستاهایی با جمعیت بالا وجود دارد که گاهی سرویس ثابت آن سرقت شده یا توسعه روستا به سمتی بوده که آنتن‌دهی را در بخش زیادی از روستا از دست داده‌ایم، در این روستاها باتوجه‌به جمعیت بالا نیاز به بهبود شبکه موجود داریم. بخش زیادی از روستاهای باقیمانده صعب‌العبور بوده و در مناطق سخت و دوردست واقع شده‌اند.

وی تاکید کرد: برخی از این روستاها راه دسترسی و یا دسترسی به شبکه برق ندارند و برخی دیگر در مناطق سردسیر واقع شده‌اند که عملاً دسترسی به آن‌ها و احداث و یا نگهداری شبکه را با سختی مواجه می‌کند. ایجاد راه دسترسی به محل احداث سایت یا توسعه شبکه تا محل سایت از مواردی است که هزینه احداث سایت‌های جدید را به‌شدت بالا می‌برد.

بلوچ‌زهی با بیان اینکه دستیابی به پوشش ۱۰۰ درصدی در حوزه اینترنت سیار به علت عدم تضمین کیفیت سرویس با توجه به ذات این شبکه، امکان‌پذیر نیست، چرا که در بخش سیار، ممکن است امروز خانه‌ای دسترسی داشته باشد، اما مدتی بعد با ساخت یک برج، دید رادیویی آن از بین برود و آنتن‌دهی کور شود.

پایش میدانی برای بررسی دقیق روستاها

وی درباره اینترنت روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار گفت: این روستاها جزو تکلیف ما به حساب نمی‌آید و آماری از آن نداریم اما زمانی که در نقاط مختلف سایت احداث می‌شود، گاهی روستاهای کمتر از ۲۰ خانوار را نیز تحت پوشش قرار می‌دهد. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در حال انجام یک پایش میدانی مهم است تا پوشش روستاهای بالای۲۰ خانوار را بررسی و آمار دقیق‌تری به ما عرضه کند. مطمئناً این پایش ملی تعداد روستای نیازمند ایجاد پوشش و یا بهبود کیفیت ما را تحث تاثیر قرار می‌دهد.

بلوچ زهی تأکید کرد: میزان منابع مالی موردنیاز جهت احداث سایت یا ارتقای سایت‌های موجود، مطابق با مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی محاسبه می‌شود و به اپراتورهای سیار پرداخت می‌شود. برای تکمیل تکالیف برنامه هفتم پیشرفت، با چالش‌هایی مانند اخذ مجوزهای مختلف از نهادها و سازمان‌ها، احداث شبکه برق و راه دسترسی روبرو هستیم که معمولاً فرایند احداث سایت و دسترسی مردم به خدمات این بخش رو با تأخیر و چالش مواجه می‌کنند.

وی تاکید کرد: بخش زیادی از مجوزها با حضور مدیران فناوری اطلاعات و ارتباطات ما در سطح استان‌های کشور قابل‌حل هست و بخشی دیگر باید در سطح ملی پیگیری شود؛ ولی هزینه‌های نامتعارفی که به‌منظور احداث راه دسترسی یا توسعة شبکه برق نیاز است، یکی از چالش‌های اساسی این بخش است.

همه توان اجرایی ما در توسعه روستایی معطوف به توان اجرایی اپراتورها است

بلوچ زهی درباره توسعه فیبر نوری در روستاها، تصریح کرد: در توسعه اینترنت روستایی بحث فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها مشابه حوزه شهری توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دنبال می‌شود؛ اما گاهی اوقات در بخش روستایی به‌منظور تأمین پهنای باند سایت‌های روستایی نیاز به اجرای شبکه فیبر به‌صورت محدود داریم.

مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی، درباره اتصال ۱۰ هزار روستایی که اکنون نیاز به ارتقا، بهبود یا احداث سایت جدید دارد، گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه (۱۴۰۷) به تعهد خود عمل خواهیم کرد. یکی از چالش‌های ما این است که برای انجام این کار تنها ۲ اپراتور داریم و تمام توان اجرایی ما در توسعه روستایی معطوف به توان اجرایی اپراتورهای همراه اول و ایرانسل است که هر کدام تکالیفی مبنی بر توسعه شبکه سیارشهری و نسل جدید شبکه‌ها نیز دارند؛ این امر از توان اجرا در بخش روستایی خواهند کاست و فرآیند دسترسی مردم کند خواهد شد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true