×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۹ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
۱۰ اسم دختر و پسر پرطرفدار ۱۴۰۳ اعلام شد

جمعیت کلان شهر شیراز به ۱ میلیون ۸۰۰ هزارنفر رسید، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، بر اساس آخرین محاسبات مرکز آمار ایران، جمعیت کشور در اول آبان ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر برآورد می‌شود.

طبق قانون اجرای سرشماری‌ها در فواصل زمانی مشخص پنج باید انجام می‌شود اما به دلیل هزینه‌بر بودن پروسه آمارگیری، از سال ۱۳۹۵ سرشماری جدیدی صورت نگرفته است. با توجه به فاصله بین سرشماری‌ها و نیاز به اطلاعات به‌روزتر، مرکز آمار ایران برآوردها و پیش‌بینی‌های جمعیتی را در دستور کار خود قرار داده است. نتایج این برآوردها و پیش‌بینی‌ها که توسط متخصصان جمعیت‌شناسی تهیه می‌شوند، پس از بررسی و تایید در کمیته بخشی آمارهای جمعیت (متشکل از اساتید، صاحب‌نظران، کارشناسان و نمایندگان خبره دستگاه‌های اجرایی)، برای استفاده عموم از طریق درگاه ملی آمار اطلاع‌رسانی می‌شود.

بر اساس همین برآوردها و به گفته مدیر کل ثبت احوال فارس به « فارس اگاه»  فارس با جمعیت حدودی ۵ میلیون و۳۰۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۳ در رتبه پنجمین استان پرجمعیت کشور قرار دارد و ۶ درصد از کل جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است.

سید عباس هاشمی برآورد جمعیت کلان شهر شیراز را ۱ میلیون ۸۰۰ هزارنفر بدون روستاهای اطراف خواند و گفت:  نرخ تولدها در این استان در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ رقمی برابر با ۲۵,۷۷۲ نفر بوده است و از این تعداد ۱۳۳۵۳ نوازد پسر و ۱۲۴۱۹ نوزاد دختر هستند. این درحالی است که ولادت شش ماهه دوم ۱۴۰۲ هم ۲۷۵۲۳ بود که یا ۱۷۵۱ تولد کمتر روند تولد ها درسراسر استان کاهشی بوده است.

وی با تأکید بر اینکه تلاش‌های صورت گرفته در استان طی سه سال اخیر توانست روند نزولی جمعیت را متوقف کند، گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ در ۱۵ استان نرخ باروری افزایش یافت، در ۳ استان ثابت ماند و در ۱۲ استان کاهش یافت. استان فارس، با وجود اینکه جزو استانهایی با بحران جمعیتی بود، توانست نرخ باروری را ثابت نگه دارد. این نرخ بر اساس نسبت جمعیت زنان در سن باروری و میزان باروری محاسبه می‌شود و با تعداد تولدها تفاوت دارد، و همانطور که گفته شد آمار کل تولدها در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه کاهش داشته است که دلیل آن کاهش جمعیت زنان در سن باروری استان است، اما استان فارس در ثابت نگه داشتن نرخ باروری موفق بوده است.

هاشمی همچنین اظهار داشت: سن مادران فارسی در تولد اولین فرزند ۳۱ سال است و از این لحاظ استان فارس دو سال بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد، زیرا میانگین سن مادران در اولین باروری در سراسر کشور ۲۹ سال است.

وی در خصوص هرم سنی استان گفت: فارس در شاخص‌های جمعیت (از میزان تولد تا میزان باروری، باروری تا سن ازدواج و میزان تجدید نسل و…) جزو استان‌های بحرانی کشور در حوزه جمعیت است. به‌طور کلی، استان فارس در کل شاخص‌های جمعیتی کشور چهارمین استان ‏بحرانی به شمار می‌رود. البته این آمار مربوط به پایان سال ۱۴۰۱ است و هنوز برآورد شاخص کلی جمعیت برای سال ۱۴۰۲ ارائه نشده است.

مدیر کل ثبت احوال فارس ده اسم پرطرفدار برای پسران و دختران متولد شده در استان را به این ترتیب اعلام کرد: پرطرفدارترین اسامی دختران در فارس عبارتند از: دلوین، فاطمه، رستا، نورا، نیلا، ماهلین، زهرا، لیانا، آوینا و آوین. ده نام پرطرفدار پسران نیز به ترتیب: آیهان، شاهان، حسین، امیرعلی، علی، امیرحسین، آریا، آراد، ماهان و محمد هستند.

هاشمی آمار فوتی های استان در شش ماه اول امسال را ۱۰۹۵۶ نفر اعلام کرد. ‏

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true