×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
  ۱۴ زن برتر ایل قشقایی فارس ؛ الگویی از زنان برومند

۱۴ زن برتر ایل قشقایی فارس ؛ الگویی از زنان برومند، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، رئیس جبهه اصلاحات ایران گفت: باید به نقش زنان قشقایی در حیطه اقتصادی توجه ویژه کنیم.

نخستین همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی روز پنج شنبه با حضور مسئولان کشوری و استانی در تالار سعدی شیراز برگزار شد. در این همایش ۱۴ زن برتر ایل قشقایی مورد تجلیل قرار گرفتند. این مراسم با یک ساعت و نیم تاخیر شروع شد. این بی نظمی برای شروع سبب کلافه شدن حضار شد.

*حفظ ایل قشقایی مدیون عملکرد تأثیرگذار زنان آن در حیطه اقتصادی است

رئیس جبهه اصلاحات ایران در این مراسم گفت: زنان عشایر در همه عرصه‌ها به نقش‌آفرینی پرداختند همچنین در عرصه هنر توانستند نقش ویژه خود را ایفا کنند؛ اما ما باید به نقش زن قشقایی در اقتصاد خانواده بیشتر توجه کنیم، اگر این نقش و از خودگذشتگی‌های در این عرصه نبود، چیزی به نام ایل قشقایی امروز وجود نداشت.

آذر منصوری به تصویر گذشته از قومیت‌ها پرداخت و بیان کرد: تصویری که از قومیت‌ها داریم به‌هیچ‌وجه در ایران امروز وجود ندارد. دشمنان ما همیشه به دنبال این بودند که در ایران خرابکاری کنند و یا ظرفیت جدایی‌طلبان را در ایران تقویت کنند، اینها هیچ‌کدام در مورد ایل قشقایی مصداق پیدا نمی‌کند. ملی‌گراتر و ایران‌دوست‌تر از ایل قشقایی در ایران نداریم و ایل قشقایی از جمله ظرفیت‌هایی است که حکمرانی ایران باید قدر آن را بداند.

منصوری با اشاره به اینکه زنان برتر عشایر در زمینه‌های مختلف به نقش‌آفرینی پرداختند، به نقش ویژه زن عشایر پرداخت و افزود: زنان فعال عشایر و مادران ایل قشقایی نقش به سزایی در تربیت فرزندان خود داشتند، فرزندانی که هر کدام نقش‌آفرین بودند. این تربیت زن قشقایی‌ است که بهمن ‌بیگی‌ها را می‌سازد و اگر این مادران نبودند، امروز بااین‌همه دانشمند، هنرمند و افراد برجسته در ایل قشقایی مواجه نبودیم و این نقش زنان را در ایل قشقایی بی‌بدیل می‌کند.

وی در پایان افزود: این همایش‌ها می‌تواند زمینه‌ای را فراهم کند تا توانمندی‌های زنان ایل قشقایی روزبه‌روز بیشتر از قبل بروز و ظهور پیدا کند و امیدوارم روزی برسد که همه زنان در جامعه بتوانند به جایگاه خود دست پیدا کنند.

*دو قشر زنان قشقایی و معلمان هرگز نباید پشت در ادارات بمانند

سرپرست اداره کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس نیز در این مراسم گفت: زنان برومند و شجاع ایل قشقایی زنانی هستند که از دامن آن‌ها مردان بزرگی در عرصه‌های مختلف پرورش یافتند. از دامن زنان شجاع این ایل باعث شخصیتی مانند محمد بهمن بیگی‌ها پرورش یافتند.

سید کمال علوی ایل ها را مظهر وحدت نظام دانست و هویت کشور را وابسته به وجود ایلات در آن تعریف کرد و زنان ایل را نمادی از فرهنگ، شجاعت و غیرت دانست که در خانواده‌های خود در حوزه‌های اقتصادی، آموزشی، تربیت فرزندان و حفاظت از سیاه‌چادرها نقش خاص به خود را ایفا می‌کنند.

علوی در ادامه با تأکید بر اینکه مسئولان قبل از شهرداری، فرمانداری و استانداری باید مردم‌داری کنند، بیان کرد: دو قشر زنان قشقایی و معلمان هرگز نباید پشت در ادارات بمانند.

وی درباره وظیفه دیگران درباره ایل قشقایی گفت: وظیفه ما این است که همواره هویت، رسالت و نام ایل قشقایی را در عرصه‌های مختلف احیا کنیم.

*هدف این همایش اعتمادسازی و ایجاد انگیزه در زنان قشقایی است

مسئول برگزاری همایش زنان تأثیرگذار قشقایی در این مراسم درباره رویکرد همایش گفت: رویکرد ما در این همایش اعتمادسازی، ایجاد انگیزه در زنان و حمایت از زنان فعال و موفق ایل قشقایی است. جهان امروز بداند که زنان ایل قشقایی باتربیت فرزندان متخصص و نخبه همواره پشتیبان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

مجید کرمی قراچه در ادامه به ارائه آماری از زنان برتر ایل قشقایی پرداخت و اظهار کرد: فراخوانی برای همایش دادیم و بعد از آن ۴۰۰ نفر معرفی شدند و از این تعداد ۱۴ نفر به‌عنوان برگزیده در این همایش معرفی خواهند شد. امیدواریم که این همایش آغازی برای دیده‌شدن زنان باشد.

فتانه مرادی دبیر همایش ملی زنان تأثیرگذار قشقایی گفت: زنان ایل قشقایی به این نکته رسیده‌اند که می‌توانند سهم بسزایی در کارآمدی خانواده، پویایی در اقتصاد و سرآمد در هنر باشند و مشارکت‌های اجتماعی بسیاری در کشور داشته باشند. زنان قشقایی تأثیرگذار و ارزشمند هستند و این همایش آغاز راه خواهد بود، مسیر سخت اما مقصد بسیار زیبا است.

در این مراسم از مادر دو شهید به نام ماهناز مرادی تجلیل شد و همچنین در رشته‌هایی چون ورزش گروهی از پروانه کران خسروی؛ ادبیات از شوکت رضایی رحیمی؛ در سیاست از جمیله کریمی؛ خدمات بهداشتی و سلامت از مریم عربی؛ پزشکی از سارا اژدری؛ علمی‌پژوهشی از خدیجه همتی کهراه؛ بازرگانی از سهیلا محبی؛ کارآفرینی از مریم بهرامی کشکولی؛ حقوق از فهیمه محمدی کشکولی؛ صنایع‌دستی از عشرت بهمن نژاد؛ ورزشکار انفرادی اقدس زالی پور؛ گردشگری و محیط‌زیست از فاطمه نره‌ای؛ مدیریت از فرنگیس شریفی؛ فعالیت‌های اجتماعی از ثریا فارسی به‌عنوان زنان تأثیرگذار ایل قشقایی تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true