- ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
- اخبار منتخب
- کد خبر 19118
- 82 ШЁШШІШЇЫЊШЇ
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
بیش از این تشنگی در سیستان و بلوچستان قابل پذیرش نیست/ روی آوری مجدد مردم به هوتگها و خطر غرق شدگی/ کاهش سرعت پروژههای آبرسانی به دلیل عدم تزریق بودجه ، نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس گفت: عدم توجه مسئولین به مشکلات حوزه آب در بلوچستان سبب روی آوری مجدد مردم به هوتگها شده و خطرات ناشی از استفاده از آب این هوتگها مردم را تهدید میکند.
معین الدین سعیدی در گفت و گو با خبرنگار “فارس آگاه “ اظهار داشت: سناریوی سیستان و بلوچستان در بحث آب متفاوت است. در شمال استان به شدت مشکل منابع آبی و بدعهدی طالبان در افغانستان را داریم و اما در جنوب استان اصلا مشکل منابع آبی که نداریم هیچ اتفاقا امسال سال پربارانی را نیز داشتیم و با نزول رحمتهای الهی باران، سدهای پیشین و زیردان تقریبا پر هستند.
وی افزود: آبگیری سد کهیر هم اتفاق خوبی بود اما مسئلهای که خاطر مردم را مکدر کرده این است که آب در کوزه و ما تشنبه لبان میگردیم، یعنی از یک طرف سدها پر هستند و منابع آبی برقرار و از طرف دیگر چند ماهی است در حوزه جهاد آبرسانی و آب و فاضلاب این پروژهها به شدت دچار چالش شدهاند.
وی عنوان کرد: در بسیاری از محلات چابهار، دو هفته یکبار هم آب نیست و بسیاری از پروژههای آبرسانی در روستاهایی که فاقد شبکه بودند و سرعت خوبی هم داشتند چند وقتی است که به شدت دچار چالش شدهاند و امیدواریم توجهها به مشکلات بلوچستان بیشتر شود.
نماینده چابهار عنوان کرد: تشنگی بیش از این در بلوچستان قابل پذیرش نیست. مدتی است مردم به دلیل مشکلات موجود در حوزه آب دوباره به هوتگها روی آوردهاند و چالشهای غرق شدگی، مسائل بهداشتی و خطرهای این چنینی در کمین مردم است.
وی افزود: امیدواریم با توجه ویژه وزیر نیرو به منطقه بلوچستان این مشکلات مرتفع شود. بعضی از پروژههای آبرسانی با عدم تزریق بودجه مواجه شده و سرعت پروژهها کاهش یافته و سرعت پیشرفت آنها با گذشته قابل مقایسه نیست. متولیان این حوزه اعلام میکنند اگر در چند هفته آینده بودجه مورد نظر پرداخت نشود همین سرعتِ بسیار پایین هم متوقف خواهد شد.
سعیدی خاطر نشان کرد: سد کهیر در اردیبهشت آبگیری شد و برخلاف سدهای دیگر، عملیات انتقال خطوط و توزیع آب خوب پیش میرود اما قرار بود منابع مالیاش از طریق ماده ۵۶ سیستم بانکی تامین شود که متاسفانه دچار چالش شده و امیدواریم مرتفع شود.
سعیدی عنوان کرد: در بحث انتقال آب از دریای عمان قرار بود روستاهای اطراف این دریا در استان سیستان و بلوچستان هم هم از آب بهرهمند شوند اما متاسفانه چندان عزم جدی برای این موضوع وجود ندارد و تا این لحظه گزارشات مستندی مبنی بر پیشرف فیزیکی این پروژه به دستم نرسیده و نگرانیهایی وجود دارد که آیا می خواهند مشکل آب شرب در حاشیه چابهار را حل کنند یا فقط تامین آب صنایه مد نظر مسئولین است؟
وی در ادامه گفت: مردم انتظار دارند به موازات پیشرفت پروژه انتقال آب از دریای عمان، ابتدا روستاهای اطراف به شبکه آبرسانی وصل شوند و تا این لحظه برنامه عملیاتی از سوی مسئولین این پروژه مطرح نشده است.سعیدی عنوان کرد: در حال حاضر شاخص دسترسی بخش مرکزی چابهار به آب شرب حدودا صفر است و مردم این بخش با تانکرهای فرسوده و به صورت سقایی آب رسانی میشوند. همین تنش آبی را در مجتمع روستایی حمیری و مجتمع فضل الهی قصرقند هم داریم.وی عنوان کرد: در منطقه باهوکلات و منطقه ریمدان هم مشکل آب داریم. مردم مجبورند یک تانکر آب را با قیمت بالای یک میلیون پانصد هزارتومان از بخش خصوصی خریداری کنند.وی افزود: تفاوتی که بیشتر موجب ناراحتی مردم بلوچستان شده این است که در شمال استان موضوع تنش آبی برگرفته از بدعهدی طرف مقابل و خارج از کنترل ما بوده اما در جنوب استان سدها پرآب هستند و فقط مشکل، کم لطفی و عدم تامین مالی است که سبب شده پروژههای آبرسانی دچار مشکل شود.