تقدیر از ۳۶ صادر کننده نمونه استان فارس، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، بیست و هفتمین آئین نکوداشت صادر کنندگان نمونه استان، در حالی به میزبانی اتاق بازرگانی فارس، برگزار شد که در این آئین، از ۳۶ صادر کننده نمونه، تقدیر به عمل آمد.
در این مراسم، استاندار فارس، با اشاره به اینکه در گذشته، در حالی که مبدا صدور بسیاری از کالاها، استان فارس بود، اما این به نام گمرک دیگر استان های هم جوار، ثبت می شد، گفت: بسیاری از محصولاتی که در سایر استانها، به مقاصد صادراتی ارسال میشود، از این استان بوده است، اما با تمهیداتی که گمرک فارس، به انجام رساند، امروز بسیاری از آنها که تاکنون، به نام دیگر استانها بود، به عنوان صادرات فارس، ثبت می شود که امیدواریم تا سال آینده، هیچ کالایی نباشد که از فارس صادر و به نام استان دیگر، ثبت شود و همین باعث شد، آمار صادرات ما، امسال افزایش بیشتری یابد و البته به جز این در کل، صادرات امسال ما افزایش خوبی داشت.
محمد هادی ایمانیه، اضافه کرد: با اینکه شرایط صادرات فارس، مطلوب شده، اما اکتفا کردن به این وضعیت، کار درست و منطقی نیست و از صادرکنندگان، خواهشمندم که تمام تلاش خود را برای کیفیتر شدن صادرات، به کار بگیرند و سرمایهگذاری را به سمت صنایع پایین دستی، صنایع تبدیلی و زنجیرههای ارزش ببرند.
وی، اضافه کرد: بسیاری از صادرات استان، که در ۱۰ ماه گذشته، حدود ۲ میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار بوده، هنوز صادرات خام است و این در حالیست که بخش عمدهای از آلومینیوم تولیدی کشور، متعلق به آلومینیوم لامرد است، اما به شکل شمش آلومینیوم، صادر میشود.
وی، اضافه کرد: ارتقای جایگاه صادرات در استان فارس، در دستور کار است و به طور حتم، کمک خواهیم کرد این مهم، محقق شود؛ البته تاکنون هم پیگیریهای بسیاری، برای تسهیل امور در این عرصه، انجام و حتی نشستهایی با بانکها، برگزار شده است.
ایمانیه، افزود: باید تلاش کنیم، محصولات استان فارس، به صورت خام صادر نشود؛ با کمال تاسف، از سنگ معادن گرفته تا آلومینیوم، فولاد و بسیاری از محصولات تولید شده در استان، به صورت خام صادر میشود.
وی، افزود: مسئولان اتاق و صادرکنندگان، اگر درد و مشکل را می شناسند، جا دارد در کنار اینکه از درد می گویند، نسخه آن را هم بپیچند و اگر به نسخه آنها، عمل نشود، گله کنند، صادرکنندگان، باید پیشنهاد جامع، کامل، عملیاتی و جدی، ارائه دهند و استانداری فارس هم این پیشنهادات را پیگیری کند.
ایمانیه، گفت: معتقدم اتاق ایران، باید ماهی یک بیانیه صادر کند، باید پیشنهادهای اعضای اتاق ایران، در قالب بیانیه ارائه و برای رهبر معظم انقلاب، رییسجمهور، رییس مجلس، رییس قوه قضاییه و رسانهها، ارسال شود تا با این کار، اتاق ایران بتواند بیانیههای خود را به کرسی بنشاند و اگر این مهم، توسط اتاق بازرگانی استان فارس، انجام شود، یکی از افرادی خواهم بود که موارد جمعبندی شده را با جدیت، از طریق رییس جمهور و معاون اول رییس جمهور، پیگیری کنم.
وی، افزود: در ۲ سال گذشته، تلاش شد آنچه از توان استان برمیآید، در ارتباط با رونق تولید، اشتغال و صادرات انجام شود؛ البته مدعی رفع همه مشکلات نیستیم، اما اگر امروز، چیزی باقی مانده، دیگر در حد توان استان نبوده است.
استاندار فارس، گفت: استان فارس، هماکنون با ۲ مشکل اساسی تأمین نقدینگی و تسهیلات و اعتبار، برای حمایت از فعالیتها و مشکلات زیرساختی، از جمله مشکل آب، برق و گاز، مواجه است که حل شدن این مشکلات، هم در دست فعالان اقتصادی است؛ البته به طور حتم، دولت هم در کنار این قشر، برای حل مشکلات خواهد بود.
وی، بیان اینکه از سرمایهگذاریها در حوزه انرژی، استقبال میشود، گفت: از سرمایهگذاری در حوزه تأمین آب، استفاده از پساب و بهکارگیری فناوری، برای کاهش مصرف گاز و حمایت از انرژی خورشیدی، استقبال میشود.
استاندار فارس، با اشاره به اینکه ردیف بودجه خوبی، برای کاهش مصرف انرژی با بهرهگیری از فناوری، در نظر گرفته شده، گفت: هماکنون، چند جای استان فارس، برای راهاندازی شهرکهای انرژی خورشیدی، در نظر گرفته شده و این مکانها، آماده سرمایهگذاری است.
ایمانیه، گفت: افرادی که در شهرستانها، از جمله شهر شیراز، بخواهند کار تولیدی انجام دهند و با مشکل کمبود برق، مواجه میشوند، میتوانند با تولید برق از طریق انرژی خورشیدی، به حل این مشکل، کمک کنند.
استاندار فارس، افزود: باید چند موسسه تأمین نقدینگی در استان، ایجاد شود، جوانان دیپلم و پایینتر از دیپلم، به شرطی که آماده باشند، در کارخانهها کار کنند، بیکار نخواهند ماند و از پتانسیل آنها، در این عرصه بهره گرفته میشود.
وی، ادامه داد: فارس، آماده پذیرش سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی، در سه حوزه تامین آب، گاز و برق است، در راستای تامین نقدینگی در استان، امید است، بتوان با ایجاد شرکتهای تامین کننده نقدینگی، مشکلات تولید و اشتغال را مرتفع کرد.
* ۲۰ شرکت، منتخب استانی و ۱۳ واحد، شایسته تقدیر
مدیرکل صمت فارس نیز گفت: در زمینه انتخاب صادvکننده نمونه، ابتدا ۶۸ شرکت در سامانه، ثبت نام کردند، سپس فرآیند انتخاب صادرکننده نمونه، بر اساس معیارها و شاخصهای مندرج در سامانه، توسط کمیته ارزیابی، متشکل از استانداری فارس، اداره کل گمرکات، اداره کل میراث فرهنگی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل امور مالیاتی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، خانه صنعت، معدن و تجارت و پارک علم و فناوری، انجام شد و ۲۰ شرکت، بهعنوان منتخب استانی و ۱۳ واحد، بهعنوان شایسته تقدیر، معرفی شدند.
حمیدرضا ایزدی، کشورهای هدف صادراتی استان فارس را عراق، امارات متحده عربی، افغانستان، پاکستان، ویتنام، آلمان، ترکیه، روسیه، هند، اندونزی و قطر، اعلام کرد و افزود: توسعه فعالیتهای صادراتی، سبب کاهش بیکاری، افزایش اشتغال، ارتقاء توان رقابت با کشورهای قدرتمند، در فعالیتهای تجاری و تولیدی و رفع معضلات اجتماعی میشود.
وی، همچنین عمدهترین کالاهای صادراتی استان، بر اساس اولویت و مزیت صادراتی را کود اوره، محصولات فولادی، کاشی، سرامیک و چینی بهداشتی، پودر و عصاره شیرین بیان، سیمان و کلینگر، صنایع الکترونیک، انواع میوه و تره بار، خرما، انجیر، رب گوجه فرنگی، قیر و صنایع غذایی که هر کدام در سطح بازارهای منطقهای و بینالمللی، دارای جایگاه خاص است، برشمرد.
*کاهش صادرات فرش از ۲/۶ میلیارد دلار به ۷۵ میلیون دلار
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مرکز فارس نیز در این جلسه، گفت: بر اساس آمارهای اعلامی مراجع ذیصلاح، در بازه زمانی سال گذشته، حدود ۲ و ۳ میلیارد دلار، صادرات داشتهایم و معتقدیم، خالصترین صادرات غیرنفتی کشور، مربوط به استان فارس است.
محمد صادق حمیدیان، ادامه داد: طی هشت سال گذشته، سیاستهای پولی بر سیاستهای تجاری، غلبه پیدا کرده و شاهد هستیم که برخی از تصمیمات، موجب شده تا میزان صادرات، کاهش یابد.
حمیدیان، تصریح کرد: نتیجه اقدامات بانک مرکزی، در یک دوره ۱۵ ساله، موجب شده تا صادرات فرش دستباف، از ۲/۶ میلیارد دلار به حدود ۷۵ میلیون دلار برسد و البته تعداد بافندههای فرش دستباف، در فارس نیز به کمتر از ۲۰ هزار بافنده، رسیده است.وی، از استاندار فارس، خواست تا صدای رسای بخش صادرات استان باشد و نگذارد بیش از این، صادرات آسیب ببیند.
گفتنی است، در بیست و هفتمین آیین بزرگداشت روز ملی صادرات، در محل اتاق بازرگانی فارس، از ۳۶ صادرکننده، در بخش های صادرکننده نمونه ملی، صادرکنندگان نمونه استانی و صادرکنندگان شایسته تقدیر فارس، در سال ۱۴۰۲، تجلیل و لوح و تندیس به صادرکنندگان نمونه استان، اهدا شد.