×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
 سلام دوباره شهر به«یار مهربان»

رئیس سازمان فرهنگی ،اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز مطرح کرد: رونمایی از ۳ کتابخانه بزرگ مقیاس در دل سه فرهنگسرای شهر، به گزارش جلال‌الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز سه کتابخانه بزرگ به ظرفیت کتابخانه های شهر افزوده شد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در نشست مشترک با مدیر کل کتابخانه‌های فارس با اعلام  این مطلب گفت: در این دوره شهرداری دو راهبرد در حوزه فرهنگی و کتابخوانی  برای خود دارد که راهبرد اول هم افزایی و جلوگیری از  موازی کاری با همکاری دستگاه‌های همسو است که همکاری در راه اندازی کتابخانه‌های جدید با همکاری اداره کل کتابخانه‌ها یک نمونه از این هم افزایی هاست.

چوبینی ادامه داد: راهبرد دیگر در حوزه کتاب و کتابخوانی است که یکی از آنها برگزاری نمایشگاه‌های کتاب است. ما نمایشگاه های زیادی داریم اما یکی از پرمخاطب‌ترین نمایشگاه‌ها مربوط به حوزه  کتاب است که باید توجه ویژه ای به آن شود.

وی ادامه داد: در همین راستا شهرداری شیراز امسال سه کتابخانه بزرگ یکی در فرهنگسرای  بهمن‌بیگی در جنوب شهر، فرهنگسرای شهروند در شرق و فرهنگسرای حکمت در شمال غرب را ایجاد کرد تا خدمات ارزان قیمت برای عموم مردم در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی مهیا شود.

چوبینی ادامه داد: در بحث فرهنگ‌کتابخوانی شهر ما با توجه به جایگاهی که در حوزه ادب و فرهنگ دارد باید دارای  المان‌هایی زیبا در حوزه های فرهنگی مانند شعر، ادب، کتاب و صنایع دستی داشته باشد که در این راستا مذاکراتی را با سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری داشتیم .

وی افزود: یکی دیگر از اقدامات ما راه اندازی تورهای تخصصی کتابخانه در فرهنگسراهاست در این تورها شهروندان به صورت رایگان از کتابخانه‌ها و  فرهنگسراهای شهر بازدید می‌کنند.  این در حالی است که با هم افزایی موجود شاهد ارتقا کتابخانه‌های شهر و نیز توسعه فرهنگ کتابخوانی هستیم .

چوبینی تصریح کرد: ایجاد فضای فرهیختگی در شهر ضروری است. شهروندان وقتی وارد محیط‌های کتابخانه و فضاهای فرهنگی می‌شوند، رفتار آنها نیز تغییر می کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی  شهردار شیراز از قرارگیری شهرداری شیراز در دوره گذار خبر داد و گفت: در این دوره گذار باید بر زمینه‌های فرهنگی و هنری به ویژه کتابخانه‌های هنری  تمرکز کنیم؛ به توسعه کتابخانه‌های کوچک بپردازیم و کتابخانه‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: تا روزی که در شهرداری شیراز مسئولیتی داریم در حوزه کتابخوانی بسترسازی خواهیم کرد. شهرداری ظرفیت خوبی از نظر زیرساختی و مالی دارد و کتابداران زبده‌ای در فرهنگسراها مشغول به کار هستند.

چوبینی گفت: شهرداری شیراز، اداره کل کتابخانه‌های عمومی را یک سازمان جدا از خود نمی‌داند و به کتابخانه‌های عمومی به عنوان یک خانواده نگاه می‌کند؛ کار کتابخانه‌ها در حقیقت کار شهروندی است و آنها به مردم ارائه خدمات می‌دهند.

رئیس سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری شیراز تصریح کرد: ظرفیت‌های تبلیغی شهرداری شیراز در خدمت تبلیغ کتاب و کتابخوانی خواهد بود و لازم است برنامه‌های فرهنگی رویدادهای کتابخوانی و نشست‌های نقد و معرفی کتاب در شیراز با همکاری دو دستگاه صورت گیرد.

وی ادامه داد: از سازمان کتابخانه‌ها که بدون نگاه نمایشی به فرهنگ تنها به فکر ارتقا فرهنگ عمومی شهر بود تقدیر می‌کنم.

چوبینی گفت: علاوه بر این سه کتابخانه برای خدمت رسانی به نقاط محروم نیز با تجهیز یک اتوبوس کتابخانه سیار تهیه شده است. این همکاری میان شهرداری و اداره کل کتابخانه ها در حالی صورت گرفته که در کشور بی مانند است و نوید روزهای خوبی را در حوزه کتاب و کتابخوانی می‌دهد و انجام این کار برای ما دارای اهمیت بسیاری بود. البته این همکاری ربطی به نیم درصد سهم شهرداری ندارد.

وی با اشاره به توجه ویژه به نقش خانواده در زیر ساخت‌های فرهنگی مانند فرهنگسراها و مجموعه‌های ورزشی و ایجاد فضاهایی مناسب همه افراد خانواده بر لزوم توجه همه دستگاه‌ها و همکاری میان بخشی در حوزه کتاب و کتابخوانی تاکید کرد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در خصوص چگونگی حمایت از سازمان‌های مردم نهاد حوزه کتاب نیز گفت: شاهنامه‌خوانی، گلستان‌خوانی و حافظ‌خوانی توسط فعالان حوزه کتاب در سازمان‌های مردم نهاد و در فرهنگسراها رخ می‌دهد در عین حال کارگروه تصویب طرح‌های فرهنگی داریم که با مهندسی ارزش، طرح‌ها بررسی می‌شوند و در صورت اثربخشی، شهرداری حمایت می‌کند.

*اجرای ۹کتابخانه جدید در فرهنگسراهای شیراز

مدیر کل کتابخانه‌های فارس هم با اشاره به رونمایی از طرح توسعه کتابخانه‌ها از هفته کتاب سال قبل و اینکه همه ظرفیت به کار  گرفته شده تا این همکاری یک کار نمایشی نباشد، از یک اتفاق خوب در شیراز خبر داد و گفت: امروز  همکاری گسترده ای میان اداره کتابخانه‌های عمومی و شهرداری شیراز وجود دارد و در یک سال گذشته دو مجموعه با یکدیگر ارتباط مستمر داشته‌اند، اتفاق‌های خوبی از همان زمان آغاز شد و پیش‌بینی‌ها در حال تحقق است.

فیروزی با اشاره به اینکه سه طرح کلان با همکاری دو دستگاه رقم خورده است، گفت: تمدید قراردادهای ۹ کتابخانه عمومی در شهر شیراز، اضافه شدن ۹ کتابخانه مشارکتی در فرهنگسراهای شیراز و برنامه ریزی برای ایجاد سه کتابخانه بزرگ در فرهنگسراهای حکمت، بهمن بیگی و شهروند و ۳کتابخانه سیار از جمله این اقدامات است تا شهروندان شیرازی از خدمات بیشتری در زمینه کتابخانه‌های عمومی بهره ببرند.

وی تصریح کرد: پیش از این ۱۶ کتابخانه مشارکتی در شیراز فعال بود و با این توافق ۹ کتابخانه مشارکتی دیگر به چرخه ارائه خدمات در شیراز افروده می شود. بزرگترین مشکل کتابخانه‌های مشارکتی کمبود تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری است. با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری شیراز برای بازطراحی کتابخانه‌های مشارکتی اقدام خواهیم کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با اشاره به بازگشایی کتابخانه شهید دستغیب گفت: قدیمی‌ترین کتابخانه شیراز پس از یک دوره بازسازی در قامتی نو بازگشت، بازگشایی این کتابخانه نشان دهنده نسل جدید کتابخانه‌های عمومی است. کتابخانه‌هایی که هم از نظر بصری جذابیت لازم را دارد و هم تنوع خدمات باعث جذب بیشتر مخاطب می شود.

وی با تأکید بر اینکه امیدواریم شهرداری برای بازطراحی فرهنگسراها اقدام کند، افزود: در دو ماه نخست آغاز به کار کتابخانه شهید دستغیب ۲۵۰۰ عضو جدید جذب شدند و  تجربه فعالیت این کتابخانه نشان داد در صورت وجود کتابخانه استاندارد و خوب، استقبال مردم از کتابخانه ها چشمگیر خواهد بود.

فیروزی گفت: باید کاری کنیم شرایط در دسترس بودن کتاب برای مردم بهتر شود. همکاری کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه‌های مشارکتی با محوریت کتاب است در کنار آن می توان خدمات فرهنگی ارائه داد. همچنین ذکر این نکته ضروری است که ارسال منابع و نشریات و اجرای رویدادهای فرهنگی و ترویجی به کتابخانه ها مستمر خواهد بود.

وی اضافه کرد: کتابخانه‌های جدید با ارایه خدماتی نوین پوست اندازی و شاهد راه اندازی کرده وشاهد ایجاد یک مدل تازه از کتابخانه‌ها هستیم و بخش‌های متنوعی از جمله بخش کودکان، نوجوانان، پژوهش، جستجوی مبتنی بر وب و سایر موارد به آنها اضافه شده که این موجب جذابیت بیشتر کتابخانه برای جوانان می‌شود. البته از هنرهای قدیمی مانند کاشی‌های هفت رنگ برای حفظ اصالت آنها بهره برده شده است .

فیروزی در مورد تاثیر این همکاری با شهرداری در افزایش سرانه کتابخانه‌ها نیز گفت: در این راستا در استان شاهد رشد زیر بنایی کتابخانه ها به شرح زیر هستيم. در استان شاهد افزایش ۹و ۶ دهم درصدی ظرفیت کتابخانه، در شهرستان شیراز، ۴۲ درصدی و  در سطح شهر شیراز، شاهد رشد ۲۲درصدی زیر بناهای کتابخانه‌ای بودیم. همچنین ۹۰۰ صندلی به صندلی‌های کتابخانه‌های ما افزوده شده است .

وی از برگزاری ۱۰ رویداد مشترک در حوزه کتاب در هفته کتاب با همکاری شهرداری  از جمله لیگ نوجوان کتابخوان ایرانی و جشنواره کتاب در آیینه رسانه خبر داد و البته تعریف ۲۰۰ برنامه دیگر در این هفته خبر داد و گفت: یکی دیگر از فعالیت‌های ما همکاری در راه اندازی ۳ اتوبوس به عنوان کتابخانه سیار است که یکی از آنها به زودی راه اندازی می شود و قرار است به ده شهرک و نقطه حاشیه شهر خدمات رسانی کند.

فیروزی با اشاره با اینکه سهم صرف نیم درصد از درآمد شهرداری به کتابخانه‌ها ارتباطی با این همکاری‌ها ندارد، گفت: بحث نیم درصد دراین پروژهها نیست چرا که در اینجا مالکیت این کتابخانه‌ها با ما نیست، اما در دور جدید شهرداری به ویژه در این دو سال شاهد همکاری خوبی در پرداخت سهم نیم درصدی از جانب شهرداری شیراز بودیم که گاه تا ده برابر قبل پرداختی داشتند و مشکلی با آنها نداشتیم. این در حالی است که در بسیاری از شهرداری‌های شهرهای دیگر استان شاهد همکاری خوبی در پرداخت سهم نیم درصد نبودیم.

مدیر کل کتابخانه‌های فارس با اشاره به همکاری کم آموزش و پرورش در توسعه کتابخانه ها گفت: در حالیکه این به نفع آنها خواهد بود اما کمترین سازمانی که در استان با ما همکاری داشت آموزش و پرورش است که به رغم همه گونه تلاش از سوی ما هیچ همکاری نداشتند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد