دکتر نادر مردانی : برقراری عدالت پایه مملکت داری است، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، مراسم نکوداشت دکتر نادر مردانی، یکی از نخبگان برجسته استان کهگیلویه و بویراحمد، به پاس چهار دهه خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی ایشان و تلاشهای مستمر برای ارتقای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز، دیروز در این دانشگاه برگزار شد. دکتر مردانی سالها به عنوان استاد دانشکده حقوق مشغول به کار بوده و مدتی نیز در مقام ریاست دانشگاه شیراز خدمت کرده است. این مراسم، که در روز تعطیلی دانشگاه برگزار شد، میزبان جمعیت پرشوری از دانشجویان و اساتید بود، بهطوری که بسیاری از شرکتکنندگان از آغاز تا پایان مراسم ایستاده باقی ماندند.
دکتر مردانی، که اصالتاً از عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد است، تحصیلات دانشگاهی خود را با ورود به دانشگاه شیراز آغاز کرد و برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. در آنجا در رشته حقوق بینالملل فارغالتحصیل شد و مدتی در سفارت فرانسه فعالیت کرد. پس از بازگشت به ایران، وی به عنوان استاد دانشگاه شیراز شروع به تدریس کرد و به تأسیس دانشکده حقوق این دانشگاه که نقش مهمی در آموزش حقوقدانان دارد، پرداخت.علاوه بر فعالیتهای آموزشی، دکتر مردانی در امور خیریه نیز بسیار فعال است. او عضو هیئت مدیره بیمارستان پیوند اعضا ابن سینا و یکی از بنیانگذاران موسسه علم و زندگی است، که این فعالیتها نشاندهنده تعهد عمیق او به جامعه و ارتقای سطح سطح زندگی افراد است. مراسم یادبود او به عنوان یک شخصیت تأثیرگذار در عرصههای علمی و اجتماعی تأئید کننده دستیابیهای چشمگیر وی در سالهای متمادی است.
*مردانی بیش از ۱۲ کتاب را تألیف و ترجمه کرده است
استاد دانشگاه تهران و معاون قانون اساسی ریاست جمهوری در نکوداشت مردانی به وضعیت دانشکده حقوق شیراز در سال ۷۵ اشاره کرد و گفت: نادر مردانی در دوره ای که ریاست و استادی دانشکده حقوق شیراز را برعهده داشت، در حدود ۳۰ سال پیش برای دانشجویان خود الگو بود.
بیژن عباسی در ادامه افزود: نادر مردانی تالیف و ترجمه بیش از ۱۲ کتاب را در کارنامه خود دارد و ۵۶ مقاله به زبان فارسی، انگلیسی و فرانسوی نوشته است.
*اگر ۸۰ درصد از کل بودجه کشور را به آموزش و پرورش اختصاص بدهیم کم است
نادر مردانی عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی نیز در مراسم نکوداشت خود گفت: در عشایر فارس تعدادی الگوی برجسته داریم. استاد بهمن بیگی یکی از این الگوهاست که حق بزرگی به گردن کشور و عشایر دارد. چون به پیشرفت علم و دانش بسیار کمک کرده است.
مردانی در ادامه درباره اهمیت نکوداشت یک عضو هیئت علمی بیان کرد: نکوداشت یک عضو هیئت علمی نکوداشت علم، دانش، فرهنگ و ادب است. همه همکاران من شایسته این نکوداشت هستند و این درسی می شود برای جوانان تا راهی را انتخاب کنند که راهی پر افتخار باشد.
مردانی با بیان اهمیت احقاق حقوق مراجعه کنندگان به دفاتر حقوقی و دادگاه ها افزود: نباید کسانی که برای احقاق حقوق خود می آیند احساس ناامیدی کنند. ما باید حقوق مظلومین را باز پس گیریم. برقراری عدالت در بین مردم جامعه پایه حکومت و مملکت داری است.
این عضو هیئت علمی دانشکده حقوق شیراز در پایان سخنان خود به اهمیت آموزش و پرورش پرداخت و گفت: همه ما وظیفه داریم که همه هم و غممان را برای افزایش کیفیت آموزش و پرورش کشور بگذاریم. اگر ما ۸۰ درصد از کل بودجه کشور را به آموزش و پرورش اختصاص بدهیم کم است. باید آموزش و پرورش به حدی برسد که بتواند افرادی با کیفیت بسازد افرادی با مهارت بالا و توانمند. معلم و آموزش و پرورش باید خط اول توجه و سرمایه گذاری ما برای رشد و پرورش افراد باشد.
در این مراسم تعدادی از اساتید دانشگاه و دانشجویان نادر مردانی که از سال ۶۵ زیر نظر او علم حقوق را آموخته بودند حضور داشتند. در پایان از نادر مردانی به پاس چهار دهه خدمات علمی، فرهنگی و اجتماعی و تلاش برای ارتقای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز تقدیر و تجلیل به عمل آمد.