کم تحرکی عامل کشتار مردم از مسیر سکته های قلبی و عروقی است، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، مراسم افتتاحیه شانزدهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و نهمین همایش مداخلات پیچیده قلبی با هفت سخنران از سراسر کشور دیروز در هتل همای شیراز برگزار شد. بانی این مراسم مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. این کنگره هر ساله در حال برگزاری است. در این مراسم بر اهمیت پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی بیشتر از اهمیت درمان این بیماریها تاکید شد. در ادامه به بخشی از سخنرانی های در افتتاحیه می پردازیم.
در کنگره سه روزه قلب و عروق ۱۳۷ متخصص قلب و عروق به سخنرانی خواهند پرداخت
رئیس شانزدهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و نهمین همایش مداخلات پیچیده قلبی در این مراسم گفت: این کنگره را سه دوره در چین، سه دوره در دبی و سه دوره در استامبول و باقی دوره ها در ایران با کمک و پشتیبانی بخش جراحی قلب و عروق و گروه اطفال و بخش تغذیه دانشگاه برگزار کردیم.
محمد جواد زیبایی نژاد افزود: میزان استقبال پزشکان متخصص خارج از دانشگاه از این کنگره داشتند مشوق مابرای برگزاری هر ساله این برنامه بوده است. همچنین میزان استقبال پزشکان عمومی از این کنگره بسیار زیاد بود.
زیبایی نژاد ضمن اشاره به کیفیت مقالات ارسالی درباره تعداد سخنرانان این کنگره بیان کرد: امسال ۱۳۷ سخنران در کنگره داریم که ۶۰ سخنران از خارج از استان فارس و از دانشگاه های تبریز، مشهد، اصفهان و سه دانشگاه تهران، اهواز، کرمان آمدند. ۳۰۰ نفر در این کنگره ثبت نام کرده اند. عمده کسانی که از شهر شیراز در این کنگره ثبت نامه کردهاند پزشکان عمومی، متخصصین قلب و عروق و متخصصین تغذیه هستند.
وی در ادامه تاکید کرد: در این کنگره ۶۰ مقاله پذیرفته شده در بخش پوستر وجود دارد که پوسترها را در بخش نمایشگاه به نمایش گذاشتیم. به بهترین مقالات ما جوایزی اهدا می کنیم و جوایز ویژه امسال تقدیم جوانان پژوهشگری می شود که در زمینه پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق کار کرده است.
رئیس شانزدهمین کنگره بین المللی قلب و عروق خاورمیانه و نهمین همایش مداخلات پیچیده قلبی در پایان افزود: این کنگره و این انجمن تنها انجمنی است که بر روی پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کار کرده است و هر کس بخواهد در این زمینه پژوهشی در سراسر کشور انجام دهد باید با ما همکاری کند.
شانس سکتههای مغزی و قلبی در جمعیت شهری بالاتر است
محمد جواد زیبایی نژاد همچنین در حاشیه این مراسم در ادامه اظهار کرد: بیشترین چیزی که در این کنگره درباره آن صحبت می کنیم راههای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی است. همزمان از معاونت بهداشتی دانشگاه هم خواسته ایم که برای کارهای تحقیقاتی خودشان از پژوهشهای ارسالی استفاده بکنند تا بتوانند در جمعیت شهری موضوع پیشگیری را دنبال کنند.
زیبایی نژاد در ادامه اضافه کرد: در این جلسات درباره کاهش سکتههای مغزی و قلبی در ده سال آینده صحبت خواهد شد و با مطالعاتی که ما داشتیم و مقایسه دو جمعیت شهری و روستایی به این نتیجه رسیدیم که به نظر می آید که در جمعیت شهری شانس سکته های مغزی و قلبی بالاتر است و با توجه به تحقیقاتی که انجام دادیم وجود تغذیه نامناسب و کمتر مصرف کردن سبزیجات، میوه ها و لبنیات در جمعیت شهری، عدم تحرک و استفاده زیاد از وسایل حمل و نقل خصوصی و عمومی موجب افزایش تعداد سکته ها در جمعیت شهری می شود. این ها از عواملی هستند که موجب چاقی و افزایش چربی در بدن می شوند در نتیجه شانس سکتههای مغزی و قلبی در جمعیت شهر نشین ما روز به روز افزایش پیدا می کند. به عبارتی مدرنیته باعث کشتار در ده سال آینده خواهد شد. مگر ما به دنبال تغییر شیوه زندگی خودمان باشیم.
وی در پایان درباره افزایش مرگ و میر ناشی از سکته های قلبی و عروقی به ویژه در جمعیت جوان گفت: در جمعیت جوان ما تعدادی مبتلا به سکته های قلبی و عروقی داریم که بخاطر سبک زندگی غلط و بالا بودن استرس در این جمعیت است. ولی در جمعیت پیر ما به دلیل این که مشکلاتشان را حل کردند و کیفیت زندگیشان را تغییر دادند طول عمرشان در حال افزایش است. طول عمر در جمعیت پیر بخاطر عده ای است که هوشمندانه از منابع پیشگیری و درمان استفاده می کنند. البته مسائلی فامیلی و ژنتیکی هم در مرگ و میر ناشی از سکته ها موثر است.
حدود ۴۰ درصد مرگ و میر ها ناشی از سکته های قلبی و عروقی است
عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیئت علمی دپارتمان اینترنشنال الکتروفیزیولوژی گروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه این مراسم درباره پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی گفت: حدود ۴۰ درصد از مرگ های که بر اثر بیماری در ایران اتفاق می افتد علتش سکته های قلبی و عروقی است و به همین دلیل ما نیاز به
توجه به تغییر سبک زندگی هستیم و نیازمند این هستیم تا به توصیه های که با هزینه های بسیار کم قابل انجام هستند عمل کنیم. بخشی دیگر از اقدام های که باید انجام شود غربال کردن کسانی است که در معرض ریسک بالای مشکلات قلبی و عروقی هستند. در این کنگره هم بحث پیشگیری را بررسی می کنیم و هم مداخلات پیچیده قلبی را پیگیری می کنیم.
علی واشقانی فراهانی همچنین افزود: ما باید تلاش کنیم که مطالبه گری را در بین مردم در این زمینه رواج دهیم تا مردم سلامت خودشان را از مسئولین مطالبه کنند. مردم باید خودشان به دنبال سلامتی قلب و عروق خودشان باشند.
واشقانی فراهانی در پایان بیان کرد: مردم به سایت سرای سلامت مراجعه کنند. در آنجا بیش از ۸۰۰ مقاله به زبان عموم مردم نوشته شده است. مردم می توانند با خواندن این مقالات درباره بیماریهای قلبی و عروقی و راههای پیشگیری از آن به زبان خودشان اطلاعات زیادی کسب کنند.
گفتنی است که این کنگره تا سه روز ادامه دارد. در حاشیه این کنگره همچنین نمایشگاهی از بروزترین دستگاه ها برای بهبود عملکرد قلب و چکاپ کامل قلب رونمایی شده بود و همچنین دستگاههای برای درمان بیماریهای پوستی و واریس وجود داشت.