کشاورزی فارس کجای کار است ؟ به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، مراسم تکریم حمید رشیدی مدیرکل پیشین تعاون روستایی استان فارس و معارفه احمد احمدی زاده مدیرکل جدید این اداره کل با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور محمد رضا طلایی روز گذشته برگزار شد.
به گزارش فارس اگاه ، در این مراسم مسئولین کشوری از حمایت های ویژه خود از مدیرکل جدید گفتند. البته این حمایت ها تحت شرایط خاصی بی قید و شرط شامل استان فارس می شود.
*مشکل اصلی بخش کشاورزی استان فارس در مرحله قبل از تولید و بعد از تولید است
معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور در این مراسم ضمن اشاره به توانمندی های ویژه استان فارس و تاکید بر اهمیت و جایگاه سازمان تعاون روستایی گفت: تعاون روستایی متشکل از نهادهای ادارای و مردمی است و افراد در آن کار اجرایی نمیکنند بلکه برای نمایندگان کشاورزان کار تسهیلگری میکنند که این یک وظیفه بسیار سنگین است.
محمدرضا طلایی در ادامه به شرح وضعیت سازمان تعاون روستایی پرداخت و افزود: ما از ۹ هزار تشکل شهرستانی، استانی و ملی بهره میبریم که بیش از ۷۰ درصد بخش کشاورزی دست آنهاست و همچنین نزدیک به ۲۰۰ همت اعتبارات نقدینگی، سرمایهای و مولدی در این بخش وجود دارد که این میزان از نقدینگی هر جا برود آنجا را تغییر می دهد.
طلایی ضمن تاکید بر اهمیت نظارت و تسهیلگری در بخش تشکلها بیان کرد: بخش کشاورزی به ویژه تشکلها در برنامه هفتم به خوبی دیده شده است. در بخش کشاورزی سه مرحله قبل از تولید، تولید و بعد از تولید پایهگذاری میشود. عملکرد استان فارس نشان میدهد این استان در تولید بسیار موفق است و رکوردهای بسیار خوبی در تولید دارد اما اگر مشکلی در بخش کشاورزی استان باشد این مشکل مربوط به قبل و بعد از تولید می باشد. رسیدگی به مشکلات قبل و بعد از تولید وظیفه سازمان تعاون روستایی و تشکل های آن است.
وی در ادامه به هدف تشکیل تعاون روستایی پرداخت و اظهار کرد: هدف اصلی تعاون روستایی از زمان تشکیل شدنش، تأمین نیاز کشاورزان بود. خرد شدن اراضی کشاورزی که امروز یکی از مشکلات ماست با اعمال سیاستهای خارجی به این بخش اتفاق افتاد ولی سازمان مرکزی تعاون روستایی آمد تا این نهادهها را تأمین کند.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور تامین کننده بیش از ۸۵ درصد کود کشور را سازمان تعاون روستایی دانست.
*مشکلات بعد از تولید با استفاده از قدرت تشکل ها قابل حل است
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به عقیده وزیر جهاد کشاورزی به قدرت تشکلها افزود: قدرت تشکل میتواند مشکلات بخش کشاورزی را حل کند اما آنچه امروز ضرورت دارد حل مشکلات بعد از تولید است. مشکلات بعد از تولید چه در قالب خامفروشی و چه در حوزه بازار باید حل شود.
طلایی میزان خام فروشی در استان فارس را بسیار بالا دانست و اضافه کرد: هر جا در تکمیل زنجیره به ویژه بعد از تولید بخش خصوصی ورود نمیکند ما وارد می شویم. اگر استان۵۰ درصد کمک کند، ما هم ۵۰درصد کمک میکنیم چرا که یک سری اعتبارات مربوط به اعتبارات استانی است. اگر جایی از زنجیره در سطح ملی باشد آمادگی این را داریم که تشکل ملی را به سمت سرمایهگذاری در استان سوق دهیم و زنجیره را تکمیل کنیم.
طلایی در ادامه درباره مشکل فروش محصولات کشاورزان گفت: باید فاصله مزرعه تا سفره را کم کنیم. من قول دادم تا پایان دولت سه هزار فروشگاه و روستا بازار را تحویل دهم و سهم استان فارس ۷۰ روستا بازار است. باید تا پایان سال حداقل یک سوم آن انجام شود.
وی با بیان وظیفه سازمان مرکزی تعاون روستایی در زمینه فراهم سازی مکان و غرفه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی افزود: باید تولیدکننده بتواند محصولش را در قالب تشکل ارائه دهد. در حال حاضر سه واسطه یا دلال در حوزه تولیدات کشاورزی داریم و دو واسطه آن زائد است. ما باید نقشمان را در این قضیه بازی کنیم.
طلایی در ادامه بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه اعلام شده است که استانداری باید شهرداری را مجاب کند تا اراضی و مجوز را در بهترین نقطه شهر در اختیار تعاون روستایی بگذارد و تعاون روستایی در این نقاط غرفهها را ایجاد کند و در اختیار کشاورزان بگذارد. ما باید پیگیری کنیم تا این کار هم در بخش تأمین محصول و هم در سرمایهگذاری انجام شود. باید توسط تشکل ها محصول را مستقیم به دست مصرف کننده برسانیم. چون این تشکل ها رویه کار را می دانند و از جنس کشاورز هستند.
*راه اندازی پایانههای صادراتی در منطقه آزاد استان فارس بسیار ضرورت دارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان اینکه اگر سودی هم در این سفره باشد باید به کشاورز برسد؛ تصریح کرد: نگاه ما در تعاون روستایی درآمد
نیست بلکه درصدد هستیم هزینه کشاورز را کاهش و سودش را افزایش دهیم؛ با افزایش قیمت نمیتوانیم با دنیا رقابت کنیم بلکه با کاهش هزینه میتوانیم با دیگر کشورها رقابت کنیم لذا باید هزینه تولید را پایین بیاوریم.
طلایی مولدسازی در سازمان تعاون روستایی را در حد صفر دانست و تاکید کرد: باید در مولدسازی مجوز و تسهیلات بدهیم. من هر تصمیمی که استان بگیرد آمادگی حمایت در زمینه مولدسازی مجوز و تسهیلات را دارم. اما باید مدیران استانی از توان استان استفاده کنند. در حال حاضر بهترین املاک در استان وجود دارد. اگر استان تصمیم به فروش با تغییر کاربری دارد باید در مسیر همین سیاستها حرکت کنیم. امسال پنج همت مولدسازی در برنامه مجموعه سازمان مرکزی تعاون روستایی نوشته شده است. اگر استان فارس از این فرصت استفاده نکند استانهای دیگر استفاده میکنند.
طلایی در ادامه اعتبارات را در دو بخش مهم تعریف کرد و تخصیص بخش اعظم این اعتبارات را برای تنظیم بازار قرار داد و بخش باقی مانده را جهت پیشبرد تشکل ها ضروری دانست و بیان کرد: تسهیلات باید در قالب بازار به استان فارس اختصاص داده شود و نباید محصول روی دست کشاورز بماند. البته محصولات اساسی مثل گندم که از طرف دولت تکلیف میشود جای خود را دارد اما محصولات کشاورزان باید توسط تعاون روستایی خریداری شود و به هیچ وجه محصول نباید روی دست کشاورز بماند. اگر کشاورز نتوانست محصول خود را در بازار بفروشد سازمان تعاون روستایی باید محصول او را بخرد.
*راهاندازی پایانههای صادراتی در فارس بسیار ضرورت دارد
وی در ادامه با تاکید کرد: راهاندازی پایانههای صادراتی در منطقه آزاد استان فارس در حال حاضر بسیار ضرورت دارد. اگر پایانههای صادراتی احداث نشود محصولات تولیدی روی دست کشاورز می ماند. بدون شک پایانههای صادراتی درآمدزاست و کمک شایانی به اقتصاد استانها میکند.
طلایی ملاک فعالیت در تعاون روستایی پس از اخلاق، کار دانست و موفقیت تشکلها در گرو اخلاق مداری بیان کرد و دلیل آن را اعتمادی که در ادامه اخلاق مداری می آید دانست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در بحث مسکن و تغییر وضعیت کارکنان تعاون روستایی از پیگیریهای مورد نیاز در این زمینه خبر داد و نیروی انسانی را سرمایه مجموعه سازمان تعاون روستایی دانست و از فراهم کردن شرایط برای برداشتن سقف صادرات و واردات توسط تشکلها خبر داد.
طلایی دغدغه افراد فعال در سازمان تعاون روستایی را دغدغه خود خواند و آنها را سرمایه بزرگ خود دانست و تاکید کرد: باید این افراد همه توان خود را در جهت برآورده کردن مشکلات استان به کار بگیرند.
او در پایان توصیه های به مدیر کل جدید سازمان تعاون روستایی استان فارس کرد.
مدیرکل جدید تعاون روستایی استان فارس ضمن یاری طلبیدن از مسئولین دیگر برای حل مشکلات در سازمان تعاون روستایی گفت: استان فارس بخاطر ظرفیتی که در آن نهفته است، ایران کوچک محسوب می شود و ظرفیت فارس ظرفیت ایران است. از این ظرفیت قطع به یقین استفاده خواهیم کرد. ظرفیت انبارها در حال حاضر ۴۸۰۰ تن می باشد که باید مورد استفاده قرار گیرد. از زیرساختهای موجود در زمینه انبار استفاده خواهد شد.
احمد احمدی زاده در ادامه افزود: اقتصاد تعاونی ۵ درصد محصولات کشاورزی را تامین می کند و ما تمام تلاش خودمان را می کنیم تا اقتصاد تعاونی را به ۲۵ درصد برسانیم.
احمدی زاده در با تاکید بر اهمیت آموزش بیان کرد: در بحث آموزش همراه با نیاز اجرایی شبکه و توانمندسازی تشکلها، گام های اساسی بر می داریم.
وی هدف خود را حل مشکلات روستاییان بیان کرد و گفت: به دنبال بهبود معیشت روستاییان خواهیم بود.
در پایان این مراسم از حمید رشیدی به پاس خدماتش تکریم به عمل آمد و سید احمد احمدی زاده به عنوان مدیر کل جدید سازمان تعاون روستایی معرفی شد.