×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۴ بهمن - ۱۴۰۳  
true
true
آمارچک های برگشتی دوباره اوج گرفت

آمار چک های برگشتی در حالی در آذرماه امسال ۰٫۳ واحد درصد رشد کرد که این رقم از مردادماه سال جاری به این سو، روندی نزولی را طی کرده بود. حال باید دید که اوج‌گیری رقم چک های برگشتی در ماه‌های آتی نیز ادامه خواهد داشت یا این روند تعدیل می‌شود.

به گزارش فارس آگاه: بانک مرکزی اخیراً جدیدترین گزارش آمار و ارقام مبادلات چک و داده‌های چک‌ های برگشتی را از طریق وب‌سایت رسمی خود منتشر کرد. بر اساس گزارش مذکور، در آذرماه سال جاری، میزان استفاده از چک در مبادلات در مقایسه با آبان‌ماه کاهش یافت.

از سوی دیگر اما آمارها حاکی از آن هستند که نسبت چک های برگشتی به کل چک‌ها که پس از اوج‌گیری در مردادماه، به مدت سه ماه کاهشی شده بود، بار دیگر در آذرماه افزایش پیدا کرد.

کاهش ۷٫۵ درصدی استفاده از چک در آذرماه

جدیدترین آمار بانک مرکزی از رقم چک‌های مبادله‌ای نشان می‌دهد در طول آذرماه امسال، فعالان اقتصادی بیش از ۸٫۳ میلیون فقره چک رد و بدل کردند که این رقم، ۱۲٫۲ درصد کمتر از آبان‌ماه بود. گفتنی است تعداد چک‌های مبادله‌ای در آبان‌ماه امسال نیز با کاهشی ۷٫۵ درصد مواجه شده بود.

همچنین ارزش ریالی چک‌های مبادله‌شده در آذرماه، با کاهش ۶٫۲ درصدی در مقایسه با آذرماه، به ۷۳۰ هزار میلیارد تومان رسید.

۲۹ درصد چک‌ها در یک استان مبادله شدند

داده‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که بیشترین مبادله چک، همچنان در استان تهران رخ می‌دهد؛ چراکه در آذرماه سال جاری، ۲٫۴ میلیون فقره چک به ارزش حدود ۳۵۰ میلیارد تومان در این استان ردو‌بدل شد تا ۲۹ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۴۷٫۹ درصد از ارزش ریالی آنها مختص پایتخت‌نشینان باشد.

به‌علاوه، فعالان اقتصادی استان‌های اصفهان و خراسان رضوی، به‌ترتیب ۱۰٫۶ درصد و ۷٫۷ درصد از چک‌ها را در آذرماه مبادله کردند تا در رده‌های دوم و سوم استان‌ها با بیشترین استفاده از چک قرار بگیرند.

نسبت چک‌های برگشتی به کل چک‌ها ۰٫۳ واحد درصد رشد کرد

بخش دیگری از گزارش بانک مرکزی به آمار چک های برگشتی اختصاص یافته که بر اساس آن، در آذر سال جاری ۷۸۰ هزار فقره چک به ارزش ۱۰۲ هزار میلیارد تومان برگشت خوردند. به این ترتیب، نسبت تعداد چک های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای در آخرین ماه پاییز، معادل ۹٫۴ درصد بود که رشد ۰٫۳ واحد درصدی را در مقایسه با آبان‌ماه نشان می‌دهد. همچنین این رقم در مقایسه با آذر سال گذشته نیز ۱٫۴ واحد درصد رشد کرد.

از سوی دیگر، نسبت مبلغ چک های برگشتی به مبلغ کل چک‌ها در آذرماه معادل ۱۴ درصد بود که گرچه این رقم در مقایسه با آبان‌ماه تغییری پیدا نکرد، نسبت به دوره مشابه سال قبل رشدی ۱٫۵ درصدی ثبت کرد.

شایان ذکر است آمار چک های برگشتی در حالی در آذرماه صعودی شده که این رقم از مردادماه سال جاری به این سو، روندی نزولی طی کرده بود. حال باید دید که اوج‌گیری رقم چک های برگشتی در ماه‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت یا این روند تعدیل می‌شود.

بیشترین آمار چک برگشتی مربوط به کدام استان بود؟

بانک مرکزی در گزارش خود، آمار چک های برگشتی را به تفکیک استان‌ها نیز بررسی کرده است. بر این اساس، در آذر سال جاری، گیلانی‌ها در مبادله چک خوش‌حساب‌تر از مردم باقی استان‌ها بودند؛ به‌طوری‌که تنها ۷٫۶ درصد از چک‌ها در این استان برگشت خوردند. استان‌های قم با ۸٫۳ درصد و کرمان با ۸٫۵ درصد نیز دیگر استان‌های خوش‌حساب کشور بودند.

در مقابل اما بیشترین آمار چک برگشتی با ارقام ۱۴٫۳ و ۱۲٫۵ درصدی به‌ترتیب در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی ثبت شد.

در پایتخت نیز ۲۲۱ هزار فقره چک به مبلغ ۴۵٫۶ هزار میلیارد تومان برگشت خورد تا نسبت تعداد و ارزش چک‌های برگشتی در این استان به‌ترتیب ۹٫۲ درصد و ۱۳ درصد رقم بخورد.

برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه را در تجارت‌نیوز دنبال کنید.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true