دست گذاشتن روی چنین مسائلی، علاوه بر فرار سرمایهگذار، بر تفکر دیگر سرمایهگذاران تاثیر منفی دارد، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، خردادماه سال گذشته بود که کلنگ ساخت اولین آکواریوم شهر شیراز به زمین زده شد، همان زمان خبر آمد که یک سرمایهگذار هم پس از سالها برای ساخت اولین تله کابین شهر شیراز در حوالی پارک دراک اعلام آمادگی کرده، اما حال پس از گذشت قریب به ۲۰ ماه از آغاز عملیات ساخت آکواریوم و پیشرفت این پروژه و بسته شدن قرارداد تلهکابین، با تغییر مدیر حوزه محیطزیست استان، چندی قبل مدیر جدید این حوزه به دلایلی زیستمحیطی حکم بر توقف این پروژه داد و همین هم با واکنشهای متفاوتی روبرو شد. از سویی طرفداران محیطزیست شادمان از به کرسی نشاندن حرفشان و از سوی دیگر گلایه مدیریت شهر شیراز از اینکه چرا با وجود داشتن مجوزهای زیستمحیطی این پروژهها متوقف شدند. دلایل هر کدام نیز متفاوت بود. طرفداران محیطزیست نگران از بین رفتن گونههای زیستی و گیاهی ارتفاعات شیراز بودند و مدیریت شهری از اجرای این پروژهها به عنوان یکی از ظرفیتهای مهم توسعه گردشگری شیراز یاد میکند و البته اعلام میکنند که مطالعات زیستمحیطی انجام و مجوزهای لازم هم قبل از اجرا دریافت شده است.
اما در خصوص پروژه تلهکابین دو موضوع مطرح است: یکی اینکه تلهکابین ظرفیتی است که در اکثر شهرهای ایران که دارای ارتفاعاتی هستند، از آن بهرهبرده شده است و با مشکلی نیز مواجه نبودند. دوم اینکه با توجه به هزینه بالای تلهکابین که به طور میانگین برای هر نفر ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است، این وسیلهای نیست که بگوییم همه هر روز بتوانند از آن استفاده کنند و بیشتر یک جاذبه گردشگری و البته برای برخی از اهالی شهر است.
اما این بگو مگوها یک سوال را در ذهن شهروندان شیرازی به وجود آورد و آن این است که بالاخره سرنوشت این دو پروژه چیست؟ رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای شهر شیراز با اشاره به اهمیت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در توسعه شهر به خبرنگار ما گفت: تا بحث سرمایهگذار و جذب سرمایه پیش میآید، همه مسئولین به موضوع حمایت سرمایهگذاری را مطرح میکنند و بر آن تأکید میکنند.
علیرضا اسکندری افزود: اما در واقعیت، به رغم همه تأکیدها بر رونق اقتصادی با افزایش سرمایهگذاری، امروز هر از چند صباحی در خصوص اجرای برخی پروژههای سرمایهگذاری بحث میشود و هر کس سنگی بر سر راه این پروژهها میاندازد.
وی در خصوص داستان تلهکابین و آکواریوم شیراز هم گفت: در این ارتباط در جلسه با سرمایهگذار، محیطزیست و دوستداران محیطزیست، ما هم اعلام کردیم تأکید ما نیز اجرا پروژه با در نظر گرفتن همه مباحث زیستمحیطی است و ما هم معتقدیم که باید کاری کنیم که به محیطزیست آسیب نرسد و قول هم دادیم مجدداً مطالعات لازم در این خصوص انجام شود.
عضو شورای شهر شیراز گفت: دغدغه فعالان محیطزیست هم به جاست که با اجرای این پروژه به محیطزیست ضربه نخورد، اما در خصوص این پروژه همه مجوزها دریافت و مطالعات زیستمحیطی توسط دانشگاه انجام شده و هیچ مشکلی وجود ندارد.
اسکندری گفت: اما با توجه به دغدغه فعالان محیطزیست، قرار شد با کمک مشاور مورد تأیید محیطزیست، مطالعات لازم مجدداً انجام شود، اما بدقولی از سمت برخی پیش آمد و به رغم اینکه مشاور کار خود را شروع کرده، برخی از اظهار نظرها باعث ایجاد این چالش شد.
وی با اشاره به تأثیر منفی این چالشها بر جذب سرمایهگذاری گفت: در این وضعیت پرچالش کشور، سرمایهگذار به رغم همه مصائب باز هم در این چنین سرمایهگذاریهایی در پروژههای شهری شرکت میکند، اما این موارد و طرح چنین مسائلی تاثیر زیادی در فرار سرمایهگذاران دارد و بدتر از آن روی تفکر و تصمیم همه سرمایهگذاران اثر منفی دارد.
اسکندری گفت: صاحبان مسئولیت باید با نگاه ویژه به سرمایهگذاری توجه کنند. این تفکرات موجب فرار سرمایه میشود. در همایش سرمایهگذاری، سند میثاقنامه سرمایهگذاری توسط همه مسئولین امضا شد. هدف این بود که همه دستگاهها اهتمام لازم برای تشویق و جذب سرمایهگذار داشته باشند و مسئولین نگاه ویژه به سرمایهگذاری داشته باشند تا این روند مثبت شود.
اسکندری در پایان گفت: این پروژهها حتماً اجرا میشوند، اما قطعاً مطالعات لازم نیز توسط مشاور معتمد محیطزیست انجام و بر طبق آن عمل خواهد شد و موارد زیستمحیطی در آن رعایت میشود.