×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۵ اسفند - ۱۴۰۳  
true
true
توسعه فرهنگ کتابخوانی در پایتخت فرهنگ و ادب ، از شمال غرب و‌جنوب تا زیر پوست شهر

وزیر فرهنگ و‌ارشاد اسلامی:
کتاب و کتابخوانی فرصتی برای پایداری توسعه ملی هر کشور است

استاندار فارس:
ساخت کتابخانه مرکزی شیراز تامین اعتبار شد

شهردار شیراز خبرداد:
استقبال شهروندان شیرازی از کتابخانه فرهنگسراهای شهر

معاون فرهنگی و ‌اجتماعی شهرداری شیراز مطرح کرد؛
از افتتاح کتابخانه‌های عمومی «شهید رئیسی» و «الفبا» تا رونمایی از طرح مترو کتاب

جلال الدین عرفانی-فارس آگاه
آخرین روز هفته گذشته در حالی سپری شد که شیراز شاهد چند اتفاق بزرگ در حوزه فرهنگی به ویژه در حوزه کتاب و کتابخوانی بود. با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین کشوری و استانی و به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی از چند پروژه در حوزه کتاب و کتابخوانی رونمایی شد. در همین راستا ۲ پروژه کتابخانه‌های عمومی (الفبا) در فرهنگسرای بهمن بیگی شهرک فرزانگان و کتابخانه (شهید رئیسی) در فرهنگسرای حکمت شهرک گلستان افتتاح شد، کتابخانه‌هایی که به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز احداث شده و می‌تواند نقشی موثر در توسعه فرهنگ کتابخوانی در این مناطق از شهر داشته باشد.

* فرصتی برای پایداری توسعه ملی با ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
در این مراسم که جمعی از مسئولین ملی و محلی حضور داشتند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه افتتاح این کتابخانه با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در توسعه فرهنگی جامعه گفت: بی‌ تردید کتاب و کتابخوانی فرصتی برای پایداری توسعه ملی هر کشور است و ما نیز از زاویه‌های مختلف به توسعه کتاب و کتابخوانی نیازمندیم.
سید عباس صالحی تصریح کرد: کتابخانه‌های عمومی صرفا فضای انباشت کتاب نیست بلکه خدمات مختلفی که امروز در هر کتابخانه ارائه می‌شود، می‌تواند به توسعه ملی و استانی کمک کند.
وی افزود: کتابخانه مکمل نهاد خانواده است؛ امروز خانواده‌ها گرفتاری‌هایی دارند که ممکن است در حوزه‌های فرهنگی و تربیتی فرصت یا اطلاعات کافی نداشته باشند، هر کتابخانه که در محله‌ای تأسیس می‌شود، به نحوی برای تربیت بهتر و آموزش و ارتقای مهارت به نهاد خانواده کمک می‌کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتابخانه‌های عمومی همچنین با ارائه پاره‌ای از آموزش‌ها در محیط کتابخانه، مکمل نهاد آموزش است، در این بین در چند دهه اخیر در کتابخانه‌های عمومی کشور نگاهی نو ایجاد شده و تلاش شده تا تبدیل به مراکزی چندمنظوره شود که بتواند فرصت‌های مختلف را فراهم کند.
صالحی ادامه داد: در این راستا توجه به گروه‌های خردسال، کودک و نوجوان به صورت جدی در ارائه خدمات کتابخانه‌های عمومی مهم هستند و باید مد نظر قرار گیرند که به این منظور در کتابخانه‌های جدید باید جاذبه‌هایی ایجاد شود که ذائقه این بخش از جامعه هم در کتابخوانی دیده شود و طعم شیرین کتاب را بچشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هرچند کتاب کاغذی جایگاه خود را دارد و چیزی جایگزین آن نمی‌شود، اما کتابخانه‌های عمومی تلاش می‌کنند تا زمینه ارائه خدمات با استفاده از فناوری‌های نوین را هم ارائه کند تا نسل نو احساس نکنند که کتابخانه‌ها در این عرصه عقب مانده‌اند. وی اضافه کرد: هر کتابخانه که در محله‌ای ایجاد می‌شود، دنیای جدیدی را برای آن محله باز می‌کند.

* برای تأمین نیازهای کتابخانه‌ای استان آماده ایم
استاندار فارس نیز در این مراسم گفت: نشانی فارس فرهنگ است و ما آماده‌ایم تا از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و هم از نظر هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف به تأمین نیازهای کتابخانه‌ای استان کمک کنیم.
حسینعلی امیری ادامه‌ داد: تصمیم گرفتیم کتابخانه مرکزی شیراز را در جایی مناسب و با ساختمانی فاخر با همکاری شهرداری اجرایی کنیم تا شیراز به عنوان پیشانی فارس از این مرکز فرهنگی فاخر بهره‌مند شود. وی تصریح کرد: اجرای کتابخانه مرکزی شیراز تأمین اعتبار شده و عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

* گامی مهم در راستای توسعه فعالیت‌های کتاب و کتابخوانی
شهردار شیراز نیز در مراسم رونمایی از کتابخانه عمومی الفبا در فرهنگسرای بهمن بیگی با تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این مراسم حضور یافته بود گفت: شاهد افتتاح کتابخانه‌های برخی از فرهنگسراهای شهرداری این کلان‌شهر هستیم که در محلات مختلف شهر با استقبال گرم مردم روبرو شد. محمدحسن اسدی افزود: این اقدام، گامی مهم در راستای توسعه فعالیت‌های کتاب و کتابخوانی در شهر شیراز است.
وی همچنین با تقدیر از استاندار فارس و دبیرکل انجمن کتابخانه‌های کشور که در این مراسم حضور داشتند، تصریح کرد: این همکاری منجر به تبادل تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری و انجمن کتابخانه‌ها شود تا بتوانیم زیرساخت‌ها و نرم‌افزارهای لازم را برای توسعه کتابخوانی در شهر شیراز، به‌ویژه در کتابخانه مرکزی از دغدغه‌های جدی است، فراهم کنیم.
شهردار کلان‌شهر شیراز با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین شهروندان، اظهار داشت: شهرداری شیراز در تلاش است با همکاری نهادهای فرهنگی، فضاهای مناسب و جذاب برای مطالعه و دسترسی به کتاب را در سطح شهر ایجاد کند تا بتوانیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم.

* اقدامات مدیریت شهری شیراز در راستای ارتقای سرانه مطالعه و فرهنگ عمومی جامعه
معاون فرهنگی شهردار شیراز نیز در خصوص افتتاح دو کتابخانه شهید آیت‌الله رئیسی در فرهنگسرای حکمت و کتابخانه الفبا در محل فرهنگسرای بهمن‌بیگی، گفت: امروز این توفیق نصیب شد تا با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار فارس، شهردار شیراز و دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و تعدادی از مسئولین شهری و کشوری، شاهد افتتاح ۲ کتابخانه بزرگ‌مقیاس شهر شیراز در شمال غرب این کلان‌شهر در فرهنگسرای حکمت به نام کتابخانه شهید آیت‌الله رئیسی و دیگری در جنوب شهر در فرهنگسرای بهمن‌بیگی به نام کتابخانه الفبا باشیم.
محمدعلی چوبینی با اشاره به اینکه این اقدام کاری مشترک بود که به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس انجام شد، افزود: فرهنگسرای حکمت و کتابخانه شهید آیت‌الله رئیسی با متراژ هزار مترمربع و کتابخانه الفبا در فرهنگسرای بهمن‌بیگی با ۱۵۰۰ مترمربع زیربنا به زیربنای کتابخانه‌های عمومی شهر اضافه کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز تصریح کرد: این کتابخانه‌ها، دارای بخش‌های متنوع و مختلفی هستند که در هرکدام فضاهای پژوهشکده، ساختکده برای نوجوانان و ویژه کودکان طراحی شده است و امیدواریم این اقدامات بتواند در ارتقای سرانه مطالعه شهر شیراز و فرهنگ عمومی جامعه کمک کند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با دعوت از شهروندان جهت استفاده از امکانات این کتابخانه ها ادامه داد: جذابیت و بخش‌های مختلفی که در طراحی کتابخانه‌ها صورت گرفته است، کمک می‌کند نوجوانان و جوانان با اشتیاق و علاقه بیشتری به کتابخوانی روی آورند و از ظرفیت‌های کتابخانه‌ها استفاده کنند.
چوبینی گفت: با توجه به ظرفیت‌های هوشمندی که در کتابخانه‌ها طراحی شده است، افراد می‌توانند با فضای الکترونیکی که طراحی شده است جستجوی پیشرفته‌ای در خصوص کتاب درخواستی خود داشته باشند. همچنین این دسترسی برای مخازن کتاب نیز طراحی شده است.

* ۳۶۰۰ کتابخانه عمومی در کشور فعالیت دارند
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: در کل کشور ۳۶۰۰ کتابخانه عمومی داریم که به صورت مستقر و مشارکتی فعالیت می‌کنند.
وی تصریح کرد: توسعه فضای دیجیتال در کتابخانه‌‌ها و توسعه کتابخانه‌های صوتی، شبکه‌ای و الکترونیکی از مهمترین اولویت‌های ماست که از طریق پلتفرم‌ها در دستور کار قرار گرفته است.
بلند نظر افزود: امیدواریم با گسترش فناوری‌های حوزه دیجیتال و کتابخانه‌‌های سیار، دسترسی به کتاب به ویژه در روستاها تسهیل شود.

**مترو کتاب در شیراز کلید خورد
اما یکی دیگر از اقدامات آخر هفته فرهنگی شیراز رونمایی از طرح مترو کتاب در شهر زیر زمینی شیراز بود. با رونمایی از این طرح در بعد از ظهر آدینه شیرازی‌ها، شهرداری شیراز نشان داد نه تنها در توسعه عمرانی شهر و ساخت مترو پیشرو است بلکه در توسعه فرهنگی به ویژه فرهنگ کتابخوانی هم ید طولایی دارد ،موضوعی که از دید مهمان ویژه این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم دور نماند، سید عباس صالحی با تقدیر از اجرای این طرح گفت: کتاب مایه تمدن و زیست بوم زندگی است و جامعه‌ای که کتاب بخواند می‌توان به آن امیدوار بود.
*۱۸ دقیقه با ۲۲ نویسنده مترو کتاب
شهردار شیراز هم در مراسم افتتاح مترو کتاب شیراز گفت: برای کتاب‌های مترو شیراز از ۲۲ نویسنده بومی و شیرازی کمک گرفته شده است.
محمدحسن اسدی تصریح کرد: خط یک مترو با طول ۲۵ کیلومتر و بیش از ۲۰ ایستگاه است و کتاب‌هایی با عنوان «متروکتاب» برای استفاده عموم مردم و مسافران در قفسه‌های مترو قرار خواهد گرفت.
وی افزود: مردم می‌توانند در ساعاتی که سوار مترو می‌شوند از این کتاب‌ها استفاده کنند تا ان‌شاءالله فرهنگ کتاب و کتابخوانی نه تنها در مدرسه، دانشگاه و منازل بلکه در مترو نیز گسترش پیدا کند.
شهردار شیراز گفت: طول متوسط استفاده هر نفر از مترو از زمان سوار شدن تا وقت پیاده شدن به صورت میانگین ۱۸ دقیقه است، در همین مدت زمان می‌توان بیکار نبود و از کتاب‌های متنوع مترو استفاده کرد.
*توزیع ۲۰ هزار جلد کتاب در ۵ ایستگاه مترو شیراز

معاون فرهنگی شهردار شیراز نیز در این مراسم گفت: از امروز خدمات ارائه کتاب‌های در گردش مترو شیراز در ۵ ایستگاه این شهر آغاز می‌شود.
محمدعلی چوبینی تصریح کرد: در بسیاری از شهرهای مهم دنیا کتاب‌های در گردش مرسوم است، اما این افتخار نصیب شهرداری شیراز است که برای کتاب‌های مترو از نویسندگان بومی این شهر استفاده کرده است.
وی افزود: ۲۲ نویسنده فرهیخته و توانمند شهر شیراز موفق شدند ۴۰ عنوان کتاب را به نگارش درآورند و امروز از این کتاب‌ها در مترو شیراز به عنوان «متروکتاب» رونمایی می‌شود.
چوبینی گفت:در همین راستا۲۰ هزار جلد کتاب در ۵ ایستگاه مترو شیراز توزیع خواهد شد و افتخار داریم که به صورت مداوم از این طرح در طول سال پشتیبانی کنیم به صورتی که این کتاب‌ها به صورت مداوم شارژ خواهند شد و قفسه‌های مترو هیچ‌گاه خالی از کتاب نخواهد بود و این اتفاق بزرگی است.

گفتنی است از این پس قفسه‌های متروکتاب در پنج ایستگاه متروی شهید دوران، میدان ولیعصر، میدان امام حسین، ایستگاه میدان نمازی و میرزای شیرازی دائر می شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true