×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۶ اسفند - ۱۴۰۳  
true
true
نگاهی عاشقانه و زنانه به دفاع مقدس در کتاب «آخرین فرصت»

نگاهی عاشقانه و زنانه به دفاع مقدس در کتاب «آخرین فرصت»، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه،کارشناس کتاب آخرین فرصت و نویسنده دفاع مقدس گفت: این کتاب به انقلاب و جنگ نگاهی زنانه و عاشقانه دارد و کمتر کتابی در این حوزه با این رویکرد نوشته شده است.

کتاب آخرین فرصت زندگی شهیدی را روایت می‌کند که قبل از شهادت هم یک‌بار توسط منافقین ترور می‌شود. این کتاب نثری ساده و روان دارد. نثری که به‌راحتی خواننده را جذب خود می‌کند و به‌دنبال خود می‌کشاند. به همین دلیل بارها و بارها تجدید چاپ شده است. این کتاب به‌تازگی مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است و به همین بهانه خبرنگار شهر مردم گفت‌وگویی به کارشناس کتاب و معرف شهید علی کسایی به مؤسسه نشر فرهنگ شهادت داشته است.

کارشناس کتاب آخرین فرصت و نویسنده دفاع مقدس در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس اگاه درباره اینکه آیا کتاب «آخرین فرصت» در مقایسه با سایر کتاب‌های حوزه ادبیات پایداری و زندگی شهدا، حرف تازه‌ای برای گفتن دارد؟ گفت: این‌که رهبری به‌عنوان یک خواننده حرفه‌ای کتاب را تفریظ کردند بی‌دلیل نبوده است. توجه ایشان به این کتاب به دلیل مطالعه حرفه‌ای که روی اکثر آثار دارند بسیار حائز اهمیت می‌باشد. این کتاب از چند جهت گیرایی خاص خودش را دارد و مورد توجه هر مخاطبی که آن را می‌خواند قرار می‌گیرد.

اکبر صحرایی در مورد ویژگی‌های کتاب که آن را از دیگر کتب در این حوزه متمایز می‌کند افزود: کار از چند جنبه شاخص و قابل تأثیرگذاری است. راوی اصلی کتاب قافلان‌کوهی است. ازدواج او با شهید داستان خودش را دارد. او شاگرد کلاس نهج‌البلاغه شهید بوده است و بعد باهم ازدواج  می‌کنند. تمایز دیگر کتاب تولد، ازدواج و شهادت شهید است که در روز عید غدیر می‌باشد. شهید جز معدود شهدایی است که قبل از شهادتش در سال ۶۰ هم یک‌بار توسط منافقین ترور شده است. وجه تمایز بعدی هم آن نگاه خاص زنانه و عاشقانه‌ای است که راوی به فضای انقلاب و جنگ دارد و کمتر آثار دفاع مقدسی داریم که جرأت کرده باشند به این حوزه عشق زمینی ورود پیدا کند و بیشتر کتابهای این حوزه محتوای جنگی دارد. اما راوی این کتاب قافلان‌کوهی راوی بسیار خوش‌ذوق و خوش‌نقلی است. نکته دیگر قلم شاخص اکبری بود و نکته پایانی هم مراحلی بود که اثر طی کرد و از ابتدا تا اصلاحات و بازنویسی اثر و در نهایت رسیدن به مرحله چاپ. در مجموع این پنج مورد سبب شد که کتاب بسیار خوانا و جذاب شود.

صحرایی در ادامه درباره کتاب و نویسنده آن این‌گونه بیان کرد: سمیرا اکبری از نویسندگان نوقلم است. او در کلاس‌های  داستان نویسی من شرکت می‌کرد و بعد از چند جلسه به من گفت که مصاحبه‌هایی با همسر شهید کسایی انجام داده است و براساس آن مصاحبه‌ها کتاب زندگی‌نامه نوشته است. کتاب را به من داد و من بعد از مطالعه جذب کتاب شدم و متوجه شدم بعضی روایت‌های کتاب هم به من مرتبط می‌شد. کتاب بسیار خوش‌قلم و خوب نوشته شده بود ولی نیاز به کمی اصلاح و تکمیل داشت. طی چند جلسه‌ای که با اکبری داشتم او را برای اصلاحات کتاب راهنمایی کردم و او کتاب را بازنویسی کرد. من آن موقع مدیر ده رمان در انتشارات آستان قدس رضوی بودم که از ده نویسنده حرفه‌ای کشور قرار بود به چاپ برسد. آن‌قدر کتاب آخرین فرصت خوب شد که من آن را به‌عنوان یکی از این ده کتاب از نویسندگان برتر کشور پیشنهاد دادم. آن موقع هنوز این کتاب چاپ نشده بود و این کتاب مورد تأیید متخصصان در نشر قرار گرفت و فرصت چاپ پیدا کرد. همان چهار سال پیش که برای اولین‌بار این کتاب چاپ شد بسیار مورد استقبال مخاطبان خود قرار گرفت و همان سال هفت بار به چاپ مجدد رسید.

*از نکات جذاب این کتاب شهادت یک ارتشی است

کارشناس کتاب آخرین فرصت در جواب این سؤال که با توجه به اهمیت نهج‌البلاغه در زندگی شهید کسایی، به نظر شما کتاب توانسته است این ارتباط عمیق را به‌درستی نشان دهد؟ اظهار کرد: قطعاً ابعاد زندگی یک شهید و جایگاه او خیلی بالاتر از یک کتاب است. اما چون ذات سپاه و بسیج این است که به سمت شهادت متمایل هستند ولی در ارتش این‌طور نیست. ولی این‌که یک شهید از دل ارتشی‌ها بیرون می‌آید و می‌شود مدرس نهج‌البلاغه و مربی تربیتی و در نهایت هم به شهادت می‌رسد این خودش جذابیت خاصی دارد و کتاب توانسته است آن را به‌خوبی بیان کند و این نکته فکر می‌کنم یکی از نکات مورد توجه رهبری هم بوده است که ماجرای زندگی و شهادت یک نیروی استخدامی ارتش را روایت کرده است و کتاب توانسته این جنبه زندگی شهید را به‌خوبی نشان دهد.

اکبر صحرایی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار شهر مردم درباره توصیف کتاب «آخرین فرصت» در چند جمله گفت: من در “به‌نشر” یک مقاله درباره این کتاب نوشتم و گفتم که این کتاب اولین فرصتی بود که سمیرا اکبری از این فرصت استفاده کرد و آخرین فرصت را نوشت.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true