×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۸ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
اعمال عوارض سه‌درصدی بابت تردد در جاده‌ای کشور از شرکت‌های حمل‌ونقل

شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای مسافری ملزم شدند از ابتدای اردیبهشت ماه معادل سه درصد قیمت بلیت مسافران بر اساس «نفر – کیلومتر» از عوارض پرداخت کنند؛محورهای روستایی و عشایری از این مصوبه مستثنی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس آگاه، سید حمید پورمحمدی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه مصوبه شورای اقتصاد در خصوص اخذ عوارض از جاده‌های کشور را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

بر اساس این مصوبه که به درخواست وزارت راه و شهرسازی و مطابق بند «الف» ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور تهیه شده، به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اجازه داده شده تا از ابتدای اردیبهشت امسال بابت تردد مسافری از جاده‌های کشور معادل ۳ درصد قیمت بلیت مسافران بر اساس نفر – کیلومتر از شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای مسافری عوارض دریافت شود.

۱۰۰ درصد مبالغ دریافتی این عوارض به حساب سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نزد خزانه‌داری کل کشور واریز شده و برای توسعه، نگهداری و بهره‌برداری از جاده‌ها هزینه می‌شود.

اعمال عوارض سه‌درصدی بابت تردد در جاده‌ای کشور از شرکت‌های حمل‌ونقل

 

۴۰ همت هزینه استهلاک جاده‌های کشور

این مصوبه به استناد بند الف ماده ۳۰ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور به تصویب رسیده است؛ این قانون در سال ۹۵ به تصویب رسید اما تاکنون بخش مربوط به جابجایی مسافر آن اجرایی نشده بود.

این بند از قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مقرر داشته است که به منظور تأمین منابع مورد نیاز جهت توسعه و نگهداری و بهره برداری امور حمل و نقل جاده‌ای به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای اجازه داده می شود از جابه جایی کالا و مسافر در جاده های کشور به استثنای جاده های روستایی و عشایری بر اساس تن ـ کیلومتر و نفر ـ کیلومتر با پیشنهاد مجمع عمومی سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای و با تصویب شورای اقتصاد عوارض وصول نماید.

رضا اکبری رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سال گذشته مجموع هزینه استهلاک جاده‌های کشور را ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود در حالی که در بودجه های سنواتی حدود ۱۵ همت بودجه برای این کار تخصیص داده می شود.

به گفته وی و بر اساس محاسبات انجام شده، ۸۷ درصد تردد جاده‌ای با سواری، ۵ درصد با کامیونت، ۴۷ درصد کامیون دو محور، ۲۳ درصد کامیون ۳ محور و ۲۴ درصد با کامیون های چهار محور انجام می شود و به طور متوسط سالانه ۱۶.۵ میلیارد کیلومتر بار در کشور حمل می شود.

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی به تازگی تعداد اتوبوس‌های ناوگان حمل و نقل جاده‌ای را ۶۵۰۰ دستگاه اتوبوس اعلام و تاکید کرده است که کشور همچنان به تعداد مشابهی از اتوبوس‌های جدید نیاز دارد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true