×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
سفیر گمنام پارسه!

پژمان ابراهیمی در سه سال گذشته، بیش از ۱۰ قطعه سنگ نقش‌دار تخت جمشید را  در اطراف این مجموعه تاریخی،  یافته و به پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تحویل داده است، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، در دل دشت پهناور مرودشت، جایی که تخت جمشید شناسنامه بالنده و غرور آمیز فرهنگ و هویت ایرانی شکوهمند ایستاده است، شهر بزرگ باستانی پارسه هم در میان سنگ‌های پراکنده و قبور کشف نشده اش نفس می‌کشد، جوان دغدغه‌مندی به نام پژمان ابراهیمی، داستان تازه‌ای از عشق به میراث باستانی این سرزمین را رقم زد. او که سال‌ها پیش، مجذوب نقوش سنگی این بنای باشکوه شده، اکنون با دستان هنرمند خود، جان تازه‌ای به این نقوش می‌بخشد. اما داستان ابراهیمی تنها به خلق آثار هنری برگرفته از نقش های تخت جمشید ختم نمی‌شود؛ او با چشمانی تیزبین و قلبی سرشار از عشق به تاریخ، به دنبال قطعات گمشده این پازل باستانی می‌گردد و یافته‌های خود را به آغوش امن میراث فرهنگی بازمی‌گرداند. تیم خبری شهر مردم برای آشنایی بیشتر با این جوان دغدغه مند راهی مرودشت شد تا از جزئیات این یافته ارزشمند که در فضای مجازی بسیار سرو صدا به پا کرد مطلع شود

پژمان ابراهیمی، جوان دهه هفتادی ساکن مرودشت، با دغدغه‌مندی خاصی به آثار باستانی این منطقه می‌نگرد. او که از هشت سال پیش هنر سنگ‌تراشی را بر اساس نقوش تخت جمشید آغاز کرده، سه سال است که دست‌سازه‌های خود را به عنوان صنایع دستی و آثار هنری به گردشگران و بازدیدکنندگان عرضه می‌کند.

ابراهیمی که از ۲۰ سال پیش شیفته تماشای نقوش تخت جمشید بوده، انگیزه فراگیری هنر سنگ‌تراشی را علاقه‌اش به همین نقوش می‌داند. او تمام آثار هنری خود را بازآفرینی نقوش تخت جمشید توصیف می‌کند و در سه سال گذشته، بیش از ۱۰ قطعه سنگ نقش‌دار تخت جمشید را که در اطراف این مجموعه تاریخی، از جاده تخت جمشید تا کوه مهر و در شعاع ۴۰۰ متری پارسه یافته، به پایگاه میراث جهانی تخت جمشید تحویل داده است.

*یافتن قطعه‌ای از گل ستون دروازه ملل در میان آشغالها!

ابراهیمی در مورد آخرین قطعه سنگ نقش‌داری که یافته به شهرمردم گفت: شامگاه سیزده فروردین با دوستانم بیرون تخت جمشید نشسته بودیم. هنگام جمع‌آوری زباله‌ها، متوجه قطعه سنگی شدم که خطوطی داشت و به نظرم هخامنشی می‌رسید. پس از تمیز کردن آن، متوجه اصالت سنگ شدم و با هماهنگی یگان حفاظت تخت جمشید، آن را تحویل پایگاه میراث جهانی دادم.

او با اشاره به اینکه پیدا شدن ان سنگ در شهر پارسه امری طبیعی است گفت: برخلاف تصور رایج، در دوران هخامنشیان، رسیدن به پلکان ورودی تخت جمشید مسیری مستقیم نبوده است. پیش از آن، دروازه‌ای به سبک عیلامی از خشت بنا شده بود که با دو لایه دیوار محافظت می‌شد. شهر پارسه نیز خود دارای سه دروازه بوده است. این ساختار پیچیده نشان می‌دهد که زیر شهر فعلی پارسه که بیرون از تخت جمشید قرار دارد، لایه‌های دیگری از تاریخ مدفون شده‌اند که نیازمند کاوش هستند از این رو یافتن سنگ‌های تخت جمشید در اطراف این محوطه میراث جهانی، نه اولین و نه آخرین بار است.

این فعال میراث فرهنگی و هنرمند مرودشتی، قطعه سنگ یافت‌شده را به احتمال زیاد مربوط به گل ستون یکی از سرستون‌های دروازه ملل می‌داند و به گفته او، این قطعات در شعاع ۴۰۰ متری پارسه وجود دارند، اما تشخیص آن‌ها برای مردم عادی دشوار است.

** مردم سنگهای باستانی یافته شده را بدون نگرانی تحویل تخت جمشید دهند

ابراهیمی همچنین در خصوص محل قرارگیری سایر قطعات سنگ‌های نقش‌دار متعلق به تخت جمشید که در دو سال گذشته یافته است، می‌گوید: یکی از قطعات، یک ته ستون بود که احتمالاً مربوط به دروازه ملل بوده و سه سال قبل به مدیریت داخلی پارسه تحویل داده شد. دو قطعه دیگر نیز شامل یک ته نیزه از سربازان پارسه و چند قطعه سنگ مزین به نمونه گل‌های سنگ‌های تخت جمشید بود که تحویل مجموعه شده است. دو ماه قبل از یافتن این سنگ‌ها هم قطعه دیگری را یافتم و آن را هم تحویل پایگاه میراث جهانی دادم.

ابراهیمی در پاسخ به این سوال که آیا قطعات سنگی که او تحویل مجموعه تخت جمشید کجا نگهداری می شوند گفت: در محوطه میراث جهانی پارسه و تخت جمشید، کاخی به نام کاخ دی وجود دارد که به آن بانک سنگ تخت جمشید می‌گویند.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا افراد دیگری هم هستند که در جستجوی سنگ‌های تخت جمشید و تحویل آن‌ها به پایگاه میراث جهانی باشند، می‌گوید: ممکن است افراد دیگری هم باشند که سنگ‌های تخت جمشید را یافته‌اند، اما به دلیل ترس از پیگیری قضایی، آن‌ها را نگهداری کرده و تحویل مجموعه ندهند. اما من به آن‌ها می‌گویم که هیچ اتفاقی برایشان نمی‌افتد و مدیران مجموعه میراث جهانی تخت جمشید، نهایت همکاری را با آن‌ها در تحویل قطعات سنگی متعلق به تخت جمشید انجام داده و از آن‌ها قدردانی هم می‌کنند.

ابراهیمی با اشاره وجود برخی از سنگ های باستانی در نزد دیگر افراد گفت:امیدوارم هستم با انتشار  تصاویر یافتن سنگ تخت جمشید آن دسته افرادی که سنگ‌های تخت جمشید را نزد خود نگاه داشته‌اند ترغیب به تحویل  قطعات سنگی باستانی به پایگاه میراث جهانی تخت جمشید شونو. چون بعد از انتشار تصاویر سنگ‌ها در فضای مجازی، برخی افراد که از بازگرداندن سنگ‌های تخت جمشید به مجموعه پارسه ترس دارند، به من مراجعه کردند و گفتند قطعات سنگی تخت جمشید را در اختیار دارند و می‌خواهند آن‌ها را به تخت جمشید بازگردانند، اما می‌ترسند که اتفاقی برایشان بیفتد. من به آن‌ها گفته‌ام که هیچ خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند و اتفاقاً مورد تحسین و قدردانی هم قرار می‌گیرند

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true