
ظرفیتهای داخلی فارس به روابط خارجی گره می خورد ، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، نخستین جلسه شورای ادارای استان فارس در سال۱۴۰۴ با حضور معاون کنسولی و امور مجلس ایرانیان وزارت امور خارجه، نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاههای اجرایی استان دیروز عصر در سالن شهید امامی استانداری فارس برگزار شد.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه از برگزاری اولین نشست دیپلماسی اقتصادی استانی در شهر شیراز خبر داد.
دکتر وحید جلال زاده در جلسه شورای اداری استان فارس با اشاره به ظرفیتهای بیشمار این استان گفت: اولین نشست دو روزه دیپلماسی اقتصادی استانها در تاریخهای یکم و دوم خرداد در شیراز برگزار میشود. در این نشست دو روزه، سفرای کشورهای حوزه خلیج فارس، سفرای برخی کشورهای آفریقایی، مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور و وزیر امور خارجه حضور خواهند داشت. هدف از برگزاری این نشست، بهرهبرداری از ظرفیتهای اقتصادی استان فارس در روابط خارجی است.
جلال زاده با تاکید بر نقش وزارت امور خارجه در سرمایهگذاری، روابط بین کشورها و امور ایرانیان خارج از کشور، افزود: وزارت خارجه در این مقطع وظایف ذاتی خود را پیگیری میکند. وی از تلاشهای دکتر عراقچی در اجرای برنامههای اعلام شده قدردانی کرد و اشاره داشت: دکتر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه نیز در اجلاسیه دو روزه دیپلماسی اقتصادی شیراز شرکت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه فارس استان معین آفریقاست، گفت: با وجود تمایل کشور به برقراری ارتباط با آفریقا کل مراودات با کشورهای آفریقا زیر ۵۰۰ میلیون دلار بود ولی امروز مراودات تجاری ما نزدیک به ۲ میلیارد دلار رسیده است.
این مقام مسئول در تشریح روند مذاکرات خارجی جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد: وزارت امور خارجه تمام تلاش خود را برای پیشبرد مذاکرات در سطح بینالمللی بهکار گرفته است. انجام مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا به دستور رهبری، ابزاری برای جلوگیری از مذاکره قلدرمآبانه مستقیم با آمریکا بود. وی اضافه کرد: با درایت رهبری، هر سه شرط آمریکا (تعیین محل مذاکره، تعیین واسط و مذاکره مستقیم) خنثی شد و این موضوع باعث شد آمریکا از حالت بالا به پایین در مذاکرات با ایران خارج شود و نقشه آمریکا برای قلدری در حین مذاکرات بهم خورد.
معاون وزیر امور خارجه افزود: در مذاکرات باید عزت ملت ایران حفظ شود. از این رو در خصوص صنایع دفاعی و نحوه ارتباط با کشورهای منطقه با کشورهای خارج از منطقه صحبت نخواهیم کرد
جلال زاده در ادامه سخنان خود اظهار داشت: نباید وزارت امور خارجه را فقط وزارت مذاکرات دانست. یکی از محورهای فعالیت وزارت خارجه در دوره آقای عراقچی، جدی گرفتن دیپلماسی اقتصادی در استانها است. وزارت خارجه در دوره های قبل استان ها را خیلی جدی نگرفته است، عموما وزرای خارجه به استان ها سفر نمی کنند، دکتر عراقچی به سفرا تاکید میکند که با استانها آشنا باشند و هدف این است که ظرفیت داخلی را با روابط خارجی گره بزنیم.
جلال زاده در بخش دیگری از سخنان خود از تلاش استاندار، برای فعالسازی ظرفیتهای اقتصادی استان فارس در حوزه روابط خارجی قدردانی کردو گفت: اولین دفتر رسمی وزارت امور خارجه در استانها، در شیراز راهاندازی شده است و این دفتر با هدف تمرکز بر ظرفیتهای بینالمللی استان فارس از جمله گردشگری، اقتصاد و روابط علمی با کشورهای همسایه تأسیس شده است.
این مقام مسئول کشوری از استاندار فارس و مدیران کل دستگاههای اجرایی استان خواست تا از این دفتر حمایت کنند و آن را در تحقق اهداف دیپلماسی اقتصادی یاری دهند.
معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه همچنین تأکید کرد: شورای روابط اقتصادی خارجی استان با محوریت استاندار و دبیری دفتر وزارت امور خارجه تشکیل شده و مأموریت پیگیری جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه روابط تجاری را برعهده دارد.
در پایان این مقام ارشد افزود: ما قصد داریم با گره زدن ظرفیتهای داخلی استانها به روابط خارجی کشور، نقشی مؤثرتر برای استانها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعریف کنیم. شیراز و استان فارس آغاز این مسیر خواهند بود.
* توسعه استان نیازمند ابتکارعمل مدیران و همکاری بخش خصوصی و روابط خارجی است
استاندار فارس، در اولین جلسه شورای اداری استان، پنج محور اصلی برنامههای توسعه استان فارس در سال جاری را اعلام کرد. این محورها شامل گسترش گردشگری فرهنگی و مذهبی، سرمایهگذاری داخلی و خارجی، کنترل فقر، توجه به زنان سرپرست خانوار و رفع ناترازیهای انرژی از طریق توسعه انرژیهای خورشیدی و احداث نیروگاههای تجدیدپذیر است.
حسینعلی امیری، با تاکید بر محدودیت اعتبارات دولتی و سایه تحریم های ظالمانه بر توسعه استان گفت: توسعه استان نیازمند ابتکارعمل مدیران در همراه کردن بخش خصوصی و فعال کردن روابط خارجی است.
وی همچنین اشاره کرد که تا پایان سال گذشته در حال تثبیت مدیریتها در استان بودند و از ابتدای سال جاری، موتور توسعه در استان روشن شده است.
استاندار فارس اعلام کرد: افرادی برای سرمایهگذاری داخلی در استان ابراز آمادگی کردهاند و در بخش سرمایهگذاری خارجی که برای استان بسیار اهمیت دارد، از ابتدای سال جاری با سفرای کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، بلاروس، چین و ارمنستان و همچنین هیئتهای تجاری و وزرای برخی کشورها دیدارها داشته است. به گفته امیری، نتایج این دیدارها میتواند زمینهساز جذب سرمایهگذاریهای مشترک باشد.
نماینده عالی دولت در استان فارس با ابراز امیدواری از اینکه این اقدامات در سهماهه اول سال به نتایج ملموس در جذب سرمایهگذاری خارجی منجر شودو ابراز امیدواری کرد با همایش دو روزه دیپلماسی اقتصادی استانها که در یکم و دوم خرداد ماه انجام خواهد گرفت فعالیت های استان در سه ماه اول سال برای بستر سازی های خارجی به بلوغ برسد.
وی همچنین به مشارکت فعال استان در نمایشگاه اکسپو اشاره کرد و از انتخاب دو غرفه استان بهعنوان غرفههای برتر خبر داد.
امیری در بخشی از سخنان خود با اشاره به نارضایتی برخی شهروندان در سفرهای شهرستانی از قطعی برق، تأکید کرد که مسئله ناترازی انرژی موضوعی ملی است و از فرمانداران خواست تا با اطلاعرسانی دقیق، مردم را نسبت به واقعیتهای موجود توجیه کنند.
در پایان، وی با اشاره به گلایههای برخی کارآفرینان از روندهای اداری پیچیده، اعلام کرد که اینگونه رفتارها پذیرفته نیست و مدیران باید نگاه حمایتی و جهادی نسبت به سرمایهگذاران داشته باشند. وی خواستار جدی گرفتن استفاده از پنل های خورشیدی بر ای تامین برق ادرات و از انجام بازرسی ها در ادارات استان خبر داد.
*** مانع تراشی سرمایه گذاران را از استان فراری داده است
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس دوازدهم در این جلسه با اشاره به ظرفیتهای گردشگری و تجاری فراوان استان فارس و شیراز، بیان کرد: انتخاب استان فارس به عنوان معین کشورهای آفریقا به دلیل مزیتهای منحصر به فرد آن بوده است.
ابراهیم عزیزی با توجه به شعار سال، تأکید کرد: سرمایهگذاری در استان برای پروژههای بزرگ و راهبردی مانند آزادراه شیراز-بوشهر که حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان منابع نیاز دارد، تنها با تکیه بر منابع محدود دولت محقق نخواهد شد. همچنین پروژههایی مانند راهآهن شیراز-بوشهر و راهآهن شیراز-گلهر نیز به نتیجه نخواهد رسید، مگر با همکاری بخش خصوصی داخلی و سپس سرمایهگذاری خارجی. این امر تنها با همکاری مدیران استانی، استاندار فارس و حتی شخصیتهای معنوی استان امکانپذیر خواهد بود.
عزیزی ادامه داد: باید دیدگاهها نسبت به سرمایهگذاران در استان تغییر کند. به گفته وی، برای رسیدن به این هدف بزرگ توسعه در استان، باید از مانعتراشیها برای سرمایهگذاران جلوگیری شود؛ چرا که شیراز که روزگاری به بهشت سرمایهگذاری معروف بود، اکنون گاهی این موانع باعث فرار سرمایهگذاران میشود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید اینکه وزارت خارجه با هوشمندی وارد دیپلماسی اقتصادی شده است کلید خوردن دیپلمسی اقتصادی از شیراز را بسیار مغتنم خواند و گفت: فرصتهای زیادی در برنامه هفتم توسعه وجود دارد که میتوانند محرکهای مهمی برای رشد و توسعه استان باشند. وی از استاندار فارس خواست تا میزان بهرهمندی دستگاهها از برنامه هفتم توسعه را به عنوان مبنای عملکرد مدیران دستگاهها قرار دهد و پروژههای بزرگ و محرک توسعه در حوزههای مختلف مانند حملونقل ریلی، آزادراه و سلامت را در اولویت قرار دهد.
**شهردار برای از بن بست خارج شدن حرم شاهچراغ اقدام کند
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه عرصه خدمت برداشتن موانع از پیش پای مردم است، اظهار داشت: این خدمت در شهر شیراز باید با پیوست سومین حرم اهل بیت(ع) انجام شود.
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم کلانتری در ادامه با تاکید بر اینکه در نوروز امسال به یمن افتتاح آزاد راه تعداد زوار حرم شاهچراغ به بیش از ۳۰۰ هزار نفر افزایش یافت افزود :امیدوارم با تلاش شهردار شیراز حرم مطهر شاهچراغ از بن بست کنونی خارج شود.
در پایان اولین جلسه شورای اداری استان فارس، علی شیخعلی حکم خود را در سمت نماینده دفتر امور وزارت خارجه در استان فارس از معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه دریافت کرد.