
به گزارش خبرنگار سیاسی فارس آگاه ، یحیی سلیمانی امروز سهشنبه(۲۳ اردیبهشت ماه) در نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی (PUIC) که با موضوع “حکمرانی سالم و نهادهای قوی به عنوان ستونهای تابآوری” در شهر جاکارتا، کشور اندونزی در حال برگزاری است، در سخنانی گفت: بسیار مفتخریم که از طرف ملت ایران در کمیته دائمی امور فرهنگی و حقوقی و گفتوگوی تمدنها حضور داریم و دیدگاههای اصولی خود را در خصوص گفتوگوی تمدنها و رویارویی با کمپینهای غربی که مغایر با ارزشهای اسلامی هستند، بیان نمایم.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این اصل تأکید کرده است که گفتوگو میان تمدنها باید مبتنی بر احترام متقابل، تساوی حقوق و عدم تحمیل ارزشها باشد. متأسفانه در چند دهه اخیر، برخی از کشورهای غربی از این مفهوم بهعنوان ابزاری برای تحمیل ارزشهای فرهنگی خود به دیگر ملتها استفاده کردهاند، بهویژه ارزشهایی که نه تنها با هویت اسلامی بلکه با بسیاری از هویتهای فرهنگی و دینی جوامع دیگر نیز در تضاد است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بهویژه در برابر آنچه که کمپینهای غربی میخواند، همواره در تلاش است تا اصول و ارزشهای مبتنی بر دین اسلام را به چالش بکشند، موضع قاطعی اتخاذ کرده است. این کمپینها که بهطور غیرمنصفانه بر روی مسائل حقوق بشری، آزادیهای فردی و حقوق زنان متمرکز هستند، نه تنها در تضاد با آموزههای اسلامی، بلکه در برابر واقعیتهای اجتماعی و فرهنگی بسیاری از ملتها قرار دارند.
ایران خواستار ترویج گفتوگوی واقعی و عادلانه همراه با احترام به تنوع دینی و فرهنگی است
سلیمانی با بیان اینکه اینگونه رویکردها هدفی جز سلطهگری فرهنگی و تغییر هویت دینی و فرهنگی ملتها ندارند، یادآور شد: در این راستا، جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از کشورهای پیشرو در حمایت از هویت اسلامی و فرهنگی جهان اسلام، خواستار ترویج گفتوگوی واقعی و عادلانه است که ضمن احترام به تنوع دینی و فرهنگی، از هرگونه تحمیل ارزشهای یکجانبه پرهیز کند.
عضو هیات پارلمانی ایران در اجلاس جاکارتا تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که میتوان و باید در چارچوب گفتوگویی بر اساس احترام و تفاهم، درک متقابل و همکاریهای فرهنگی بینالمللی را تقویت کرد، بدون آنکه ارزشها و اصول دینی و فرهنگی ملتها نادیده گرفته شود. این گفتوگو باید زمینهساز درک و تبادل فرهنگی واقعی باشد که از ظرفیتهای مختلف ملتها بهرهبرداری کند و نه صرفاً بهعنوان ابزاری برای تغییر یا تحریف هویتهای دینی و فرهنگی.
این نماینده مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت تقویت همکاریهای فرهنگی و علمی میان کشورهای مسلمان و سایر ملتها تأکید دارد، گفت: از این طریق میتواند در برابر حملات فرهنگی و رسانهای که بهطور مداوم در حال رخ دادن است، مقاومت کند.
کشورهای مسلمان از تحمیل ارزشها و سیاستهای خاص پرهیز کنند
سلیمانی خاطرنشان کرد: با تکیه بر آموزههای عالی انسانی و اسلامی، از تمامی کشورها دعوت مینماییم تا در راستای تقویت گفتوگوی تمدنها، همگان بهطور برابر و با احترام به هویتهای دینی و فرهنگی یکدیگر وارد تعامل شوند و از تحمیل ارزشها و سیاستهای خاص پرهیز کنند. بر باور ما گفتوگو می بایست زمینه ساز ایجاد تفاهم و همکاری میان ملتهای مسلمان گردد تا از این طریق امکان بسط صدایی واحد از طرف امت اسلامی در مقابل سلطه جویان و جنایاتکارن فراهم گردد.
به گزارش ایرنا، نوزدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو همکاری اسلامی (PUIC) از روز گذشته(۲۳ اردیبهشت ماه) به صورت رسمی در شهر جاکارتا کشور اندونزی آغاز به کارکرده است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست روحالله متفکرآزاد(نماینده تبریز) و همراهی سارا فلاحی(نماینده ایلام)، سید یحیی سلیمانی(نماینده نیشابور) و محمدمهدی شهریاری(نماینده بجنورد) به منظور شرکت در نشستهای رسمی و تخصصی اجلاس PUIC در این اجلاس حضور دارند.
این اجلاس تا پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ادامه خواهد داشت و اعضای هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران قرار است در کمیتههای عمومی، سیاسی، فرهنگی، زنان و خانواده، کمیته دائمی فلسطین و همچنین کنفرانس زنان به ایراد سخنرانی بپردازند.
همچنین محمدباقرقالیباف نیز به همراه تعداد دیگری از نمایندگان امروز سهشنبه به جاکارتا خواهد رفت و شرکت در اجلاس و دیدارهای دوجانبه، مهمترین برنامههای رئیس مجلس شورای اسلامی در این سفر خواهد بود.