
یک زمان بندی کاملا غیر استاندارد در برنامه اداره کل استاندارد، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، دومین مراسم اختتامیه طرح سفیران استاندارد با تجلیل از دانشآموزان برگزیده به کار خود پایان داد.
مدیرکل استاندارد فارس در مراسم اختتامیه دومین دوره طرح سفیران استاندارد با اشاره به موفقیتهای فارس در این زمینه گفت: طرح سفیران استاندارد برای اولین بار در کشور، در استان فارس به عنوان پایلوت کشور برگزار شد و با همکاری آموزش و پرورش، مدارس و دانشآموزانی انتخاب و به آنها آموزش داده شد. همچنین، از چند واحد تولیدی در حوزه غذایی نیز توسط دانشآموزان بازدید به عمل آمد و دانشآموزان با تولیدات این واحدها و مواردی که باید در زمینه استاندارد تولید در آنها رعایت شود، آشنا شدند.
علی عزیزی ادامه داد: یکی از محورهای ۴گانه استاندارد ترویج فرهنگ استاندارد در جامعه است که اجرای طرح سفیران استاندارد هم در همین راستا انجام شد، چرا که معتقدیم این کار باید حتما از مدارس شروع شود. به همین دلیل از سال ۱۴۰۲ این کار را شروع کردیم و امروز به عنوان یکی از ادارات پیشرو در کشور در این زمینه هستیم.
وی اظهار داشت: یکی از مواردی که در این طرح دانشآموزان با آن آشنا شدند، برچسب انرژی و رده انرژی کالاهای برقی بود که به آنها آموخته شد که باید این کالاها برچسب انرژیشان سبز یا در رده A یا B باشد.
عزیزی با تأکید بر ظرفیت دانشگاهها در ترویج فرهنگ استاندارد گفت: با تدوین و اجرای طرح سفیران قدمهای خوبی در راستای ترویج این فرهنگ برداشته شده و امروز بحث کارشناسان رسمی استاندارد مطرح شده است و اتفاقات خوبی به ویژه در محصولات کنسروی و خیارشور و استانداردسازی این محصولات در دست انجام است. توجه به این موارد، به ویژه استاندارد مواد غذایی جز اولویتهای تدوین است.
وی با اشاره به نیاز به بازنگری قانون استاندارد در برخی موارد اظهار داشت: معتقدیم دانشآموزان با اجرای چنین طرحهایی و آشنایی با موارد لازم، این موارد را با خود به منزل برده و آن را ترویج میدهند و به ما در اجرای قانون کمک میکنند. اگر درست آموزش ببینند، میتوانند موارد و شرایط استاندارد را در منزل و خارج از آن ترویج دهند.
عزیزی با اشاره به اجرای طرح سفیران استاندارد در ۱۰ مدرسه ابتدایی دوره دوم و دوره اول متوسطه افزود: مبحث دیگر نقش والدین است. گاه مشاهده میکنیم که والدین خودشان به رعایت استاندارد توجه نمیکنند، مانند تغذیه سالم. وقتی دانشآموز را با محصولات غیر استاندارد میفرستیم، پس چه توقعی میتوان از فرزندان داشت؟ امروز در زیر همه کالاها یک برچسب کد اصالت وجود دارد که حداقل کار این است که هنگام خرید با استفاده از این کد اصالت، کالا را شناسایی کنیم و مطمئن شویم که کالای خریداریشده دارای استاندارد است.
خانم طاهری، رئیس گروه ترویج و توسعه سازمان ملی استاندارد ایران نیز در این مراسم با تبریک به دانشآموزان عضو این طرح که جز خانواده استاندارد شدند، گفت: این طرح از سال ۹۵ کلید خورد و مراحل مقدماتی و زیرساختی را دنبال میکرد و در نهایت از سال ۴۰۲ به صورت رسمی آغاز شد.
خانم طاهری ادامه داد: انشاءالله قدم به قدم این طرح نظاممندتر شود. علت انتخاب اجرای این طرح در این دو مقطع این بود که دانشآموزان این دو مقطع به دلیل قرار گرفتن در حد میانی وقت بیشتری داشته باشند. در کل هدف آغاز یک فرهنگسازی برای توجه، شناخت و استفاده از استاندارد در تمامی عرصههای زندگی بود.
وی افزود: برای تحقق این هدف، چه کسی بهتر از دانشآموزان که هم زود یادگیرندهاند و هم در ارتباط با همسالان خود نسبت به ترویج فرهنگ استاندارد اقدام میکنند.
طاهری گفت: در این راه امید داریم که این طرح را در دانشگاهها دنبال کرده و در نهایت کل جامعه ایران را دربرگیریم و در راستای رفاه و پیشرفت کشور تلاش کنیم.
مدیر یکی از مدارس مجری این طرح نیز گفت: باید از دانشآموزان بیشتر استفاده شود در اجرای استاندارد. به عنوان مثال، دانشآموزان از من پرسیدند این کارت سفیران استاندارد که امروز در گردن دانشآموزان است، چه استفادهای دارد؟ و آن هم با اختتامیه این طرح کاش میشد از دانشآموزان به عنوان ناظر استاندارد استفاده کرد تا هر مورد تخلفی استانداردی را دیدند، گزارش دهند.
**عدم رعایت استاندارد در اجرای یک برنامه با تاخیر بیش از یک ساعت
اما شاید یکی از نکاتی که بیش از همه در این مراسم به چشم میآمد، تاخیر یک ساعت و ۲۰ دقیقه در آغاز برنامه بود. در حالی که زمان آغاز برنامه برای خبرنگاران ساعت ۸ صبح اعلام شده بود، تا ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه عملاً هیچ خبری نبود و گویا مسئولین استاندارد هیچ احترامی برای وقت خبرنگاران قائل نشده بودند. این در حالی است که یکی از اصول بنیادی در استاندارد، رعایت نظم و زمانبندی در کلیه امور است.