×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۸ خرداد - ۱۴۰۴  
true
true
سرنوشت جمع‌آوری گازهای مشعل به کجا رسید؟

 مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران درباره پیشرفت چشمگیر پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل گفت: این شرکت موظف است بر اساس الزام قانونی تا پایان برنامه هفتم توسعه بخش عمده‌ای از گازهای همراه را جمع‌آوری و به شبکه سراسری یا صنایع پایین‌دستی تزریق کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس آگاه ، یکی از اهداف مهم دولت چهاردهم تلاش برای ساماندهی گازهای مشعل براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت است؛ از این رو مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران بهمن سال گذشته از اجرایی شدن بزرگترین طرح جمع آوری مشعل‌های فلرسوز با کمک پتروشیمی ها خبر داد.

حسن عباس زاده در این باره گفت: به صورت کلی دو نوع مشعل داریم؛ مشعل های گاز همراه نفت که بیشتر در منطقه خوزستان، منطقه غرب و شرق کارون و منطقه دهلران و مناطق نفتی قرار دارند و مشعل های واقع در منطقه عسلویه که از منابع گازی هستند.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: قراردادهای متعددی روی هر دو نوع مشعل توسط پتروشیمی ها منعقد شده و پیگیری می شود؛ در این میان مشعل هایی که در میادین نفتی در منطقه خوزستان، ایلام، کهگیلویه و گچساران واقع شده‌اند، در حال نهایی شدن هستند و سه گروه پتروشیمی در این زمینه ورود کرده و به انجام سرمایه گذاری پرداخته‌اند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی یکی از این پتروشیمی ها را هلدینگ خلیج فارس معرفی کرد که از طریق شرکت بیدبلندخلیج فارس اقدام کرده است و ادامه داد: جمع سرمایه‌گذاری انجام شده در چهار استان ۱.۱ میلیارد دلار بوده است.

عباس زاده افزود: مشعل‌های پراکنده توسط این شرکت جمع آوری شده و با کمک شبکه خطوط انتقال به پالایشگاهی در بیدبلند بهبهان منتقل می‌شود.

وی این پروژه را بزرگترین پروژه جمع آوری گاز های فلر دانست و خاطرنشان کرد: امسال و تا پایان سال ۱۴ مشعل فلرسوز جمع آوری می شود.

معاون وزیر نفت گفت: این طرح جمع آوری ۵۵ مشعل فلر را هدف گذاری کرده است.

سه طرح کلان برای جمع آوری گازهای مشعل

براساس اعلام تازه شرکت ملی نفت ایران، فرخ علیخانی با اشاره به الزام قانونی برای جمع‌آوری گازهای مشعل تا پایان برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه از دوره ششم توسعه آغاز شده است و اکنون در قالب سه طرح کلان کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه طرح‌های کوتاه‌مدت به‌طور عمده از طریق مزایده و واگذاری فروش گاز به بخش خصوصی اجرا می‌شوند، گفت: در سال‌های اخیر از همین طریق بخشی از گازهای مشعل جمع‌آوری شده است.

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران طرح‌های میان‌مدت را شامل دو پروژه بزرگ جمع‌آوری گازهای مشعل «بیدبلند» و «مارون» دانست و ادامه داد: این دو پروژه که در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در حال اجرا هستند، تاکنون چند میلیون مترمکعب گاز مشعل را جمع‌آوری کرده‌اند و بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، جمع‌آوری باقی‌مانده گازها نیز به‌صورت تدریجی تا سال ۱۴۰۶ ادامه خواهد داشت.

علیخانی درباره طرح‌های بلندمدت خاطرنشان کرد: این بخش شامل فروش خوراک به مجتمع‌های ان‌جی‌ال است که سه طرح NGL 3100 ،NGL 3200 و ان‌جی‌ال خارک را در بر می‌گیرد.

وی با اشاره به وضع پیشرفت این طرح‌ها گفت: راه‌اندازی اولیه NGL 3100 تا دو ماه آینده انجام می‌شود، NGL 3200 نیز در سال ۱۴۰۲ به مرحله راه‌اندازی اولیه رسید و طرح ان‌جی‌ال خارک در حال تکمیل است.

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران افزود: پروژه بیدبلند ۷۵ درصد، مارون ۷۴ درصد، ان‌جی‌ال خارک ۷۳ درصد، NGL 3100 حدود ۹۳ درصد و NGL 3200 حدود ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.

علیخانی خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها به‌صورت مرحله‌ای تا پایان برنامه هفتم توسعه تکمیل می‌شوند و گازهای جمع‌آوری‌شده یا به شبکه سراسری منتقل می‌شوند، یا به‌عنوان خوراک در اختیار مجتمع‌های پتروشیمی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به نقش توان داخلی در اجرای این پروژه‌ها ادامه داد: از مرحله مهندسی تا نصب و راه‌اندازی، همه فعالیت‌ها با اتکا به توان متخصصان داخلی انجام شده است، همچنین ۶۵ درصد تجهیزات مورد نیاز پروژه‌ها از داخل کشور تأمین و تنها ۳۵ درصد، شامل اقلام با فناوری بالا، به‌ویژه در حوزه گاز ترش، از خارج وارد شده است.

مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه منابع مالی این طرح‌ها از محل بودجه شرکت ملی نفت ایران تأمین نشده است، افزود: مطابق ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه، سرمایه مورد نیاز این پروژه‌ها به‌طور کامل از سوی سرمایه‌گذاران داخلی تأمین شده و به‌طور عمده شامل بخش خصوصی، اشخاص حقیقی، صندوق توسعه ملی و هلدینگ‌هایی مانند هلدینگ خلیج فارس بوده است.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true