true

موقعیت و فضای سیاسی موجود را باید به خوبی سنجید. امروز، ایرانِ پهناور بیش از هرزمان دیگری به رنگین کمان وحدت و همدلی ایرانیها نیازمند است، از این رو همه گروه ها، شخصیت ها، خواص و رسانهایها میتوانند و باید خیرخواهانه شرایط خطیر و حساس کشور را به مسئولان امر و تریبون داران گوشزد و از بوجود آمدن قطبیسازیهای کاذب پرهیز کنند.
به گزارش فارس آگاه ، یکسال از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان ریاستجمهوری اسلامی ایران میگذرد، سالی پرماجرا که با ترور میهمان رسمی و مهم مراسم تحلیف رئیسجمهور «شهید اسماعیل هنیه» آغاز و با جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه کشورمان به پایان رسید، اما همه این رویدادهای سخت و دشوار با فرماندهی هوشمندانه و مثال زدنی فرمانده کل قوا و حضور و مدیریت سران قوا بویژه رئیس دولت در صحنه و کف میدان سپری شد و برگ دیگری از اقتدار و قدرت بازدارندگی ایران ورق خورد.
مردم یک دل و یک صدا وارد صحنه شدند و با اقتدار و قاطعیت از کیان «جمهوری اسلامی ایران» پاسداری کرده و توطئه های شوم دشمنان را نقش برآب کردند، رئیس قوه مجریه از همان ابتدای جنگ تا اعلام خبر آتش بس در صحنه حضور داشت و خود را تافته جدابافته از مردم نمیدانست و همه دولتیها را پای کار آورد و دستور داد، دقیق و موشکافانه مدیریت و نظارت کنند تا روند زندگی مردم مختل نشود. رژیم صهیونی به خیال خام خود تصور میکرد ظرف پنج الی شش روز میتواند ایران را تسخیر و پروژه خود که همان تجزیه این آب و خاک بود را اجرا کند اما دو بال اتحاد ملی و توان دفاعی، با هدایت و تدبیر فرماندهی کل قوا دشمن را کیش و مات کرد. جنگ ۱۲ روزه پایان یافت و حضرت آیت الله خامنه ای ۵ تیرماه در پیام تصویری مهم به ابعاد مهم جنگ تحمیلی پرداختند. اتحاد ملی یکی از نکات حائز اهمیتی بود که از سوی معظم له بیان شد.
ایشان فرمودند: ملت نود میلیونی، یکصدا، شانه به شانه و بدون هیچگونه تفاوتی در خواستهها و اهداف خود یکپارچه ایستادند، شعار دادند، از اقدام نیروهای مسلح حمایت کردند و پس از این نیز همینگونه خواهد بود. ملت ایران، بزرگواری و شخصیت ممتاز و برجسته خود را نشان داد و ثابت کرد که در هنگام لازم، یکصدای واحد از این ملت شنیده خواهد شد.
جنگ تحمیلی -۲ درسهای مهمی برای ایران و ایرانیها به همراه داشت. باردیگر به ما آموخت در مقاطع سخت و بحرانی با اتحاد و همدلی و بهره مندی از سرمایه گرانسنگ اجتماعی میتوانیم از شرایط بحرانی عبور کنیم، ضمن آنکه رئیسجمهور پزشکیان هم پس از حضور در مقام ریاست جمهوری تا به امروز همواره بر وفاق و همدلی و پرهیز از تفرقه و اختلاف در داخل تاکید میکند و نتایج ملموس آن تا امروز در هماهنگی بین سران قوا قابل مشاهده بوده و در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز به وضوح خود را نشان داد.
به جای آنکه در مسیر وفاق که خواست مردم و حاکمیت است حرکت کنیم، شاهد و ناظر آن هستیم برخی با نادیده گرفتن اهمیت و ضرورت حفظ و تقویت اتحاد و انسجام ملی دوباره بر طبل قطبیسازی های کاذب میکوبند و با ارائه آدرسهای غلط به دنبال ایجاد حاشیه هستند.
اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن بیان این مطلب به ایرنا گفت: نتیجه هماهنگی بین سران قوا به وفاق ملی منجر شد. نتیجه این صدای واحد را مردم در ۱۲ روزه جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورمان نشان دادند و مردم در همه بخشهای کشور در حمایت از ایران اسلامی پای کار آمدند که بسیار ارزشمند است. (متن کامل گفتوگو را اینجا بخوانید)
وفاق ملی؛ خواست مردم و حاکمیت
پس انتظار میرود همگان بوِیژه خواص و سیاسیون از ریل وفاق و همدلی خارج نشوند. اما به جای آنکه در مسیر وفاق که خواست مردم و حاکمیت است حرکت کنیم، شاهد و ناظر آن هستیم برخی با نادیده گرفتن اهمیت و ضرورت حفظ و تقویت اتحاد و انسجام ملی دوباره بر طبل قطبیسازی های کاذب میکوبند و با ارائه آدرسهای غلط به دنبال ایجاد حاشیه و تهیه خوراک برای دشمنان قسم خورده ملت ایران و این آب و خاک هستند.
در همین رابطه مجید نصیرپور نماینده مردم سراب در مجلس و عضو فراکسیون مستقلین نیز با بیان اینکه جامعه ما، جامعه متکثری است، میگوید: در این جامعه مخصوصاً برای برخی دوستان در جریانهای سیاسی خاص، سخن گفتن خیلی هزینه ندارد. مانند قضیه کفنپوشها که برای عدهای خاص هروقت لازم باشد حاضرند و هر زمان نیاز نباشد، غیب میشوند. این افراد در روزهای اخیر حجم زیادی از انتقادات و توهینهای متنوع را به سمت دولت، رئیسجمهور و وزیر امور خارجه روانه کردند که نتیجه ای جز برهم زدن اتحاد و همدلی جامعه و خوشحال کردن دشمنان ندارد.
او افزود: اصلِ انتقاد سازنده در راستای کمک به حل مشکلات کشور پذیرفته شده است و اتفاقاً همه صاحبنظران و کارشناسان را به آن دعوت میکنیم. اما پیامکهای فراوانی ارسال میشود که خاستگاه آنها معلوم نیست، اینکه چه کسی هزینه آنها را میدهد و این پیامها را تولید میکند و چگونه به نمایندگان یا برخی مقامات کشور ارسال میشود مشخص نیست. در روزهای اخیر شخصاً بیش از هزار و صد پیامک توهینآمیز علیه دولت دریافت کردهام. متأسفانه برخی از دوستان هر روز بهانهای جدید برای حمله پیدا میکنند، اگر مصاحبهای نبود حتماً بهانه دیگری پیدا میکردند. کما اینکه هنوز ماجراها و حاشیه های سفر باکو تمام نشده، مصاحبه رئیسجمهور با خبرنگار آمریکایی را بهانه میکنند و صرفاً میخواهند حرف خودشان را بزنند.
ماجرای انتقاد از دولت و رئیسجمهور پس از مواضع و اظهارات پزشکیان در گفتوگو با «تاکر کارلسون» خبرنگار آمریکایی کلید خورد. بخشی از صحبتهای رئیس دستگاه اجرا درباره مذاکرات و شعار «مرگ بر آمریکا» به مذاق ۲۴ نماینده تهران خوش نیامد و در نامهای سرگشاده انتقادهای تند و تیزی نثار شخص دوم کشور در دوره «پسا جنگ» کردند! حتی به این نامه نگاریها بسنده نشد و باز یک نماینده تهران در مصاحبه ای که با انتقادات فراوانی از سوی اقشار مختلف و حتی از سوی همفکرانش مواجه شده، ادعاهای عجیبی را درباره رئیس قوه مجریه بیان کرد که با بهره برداری های هدفمند از سوی رسانه های خارج نشین و ضد انقلاب مواجه شده و به دستاویزی برای توطئه ها و تحلیل های مختلف درمورد شرایط داخل ایران و وجود اختلاف در بین سران نظام اسلامی تبدیل شده است.
بدون شک طرح مطالب جنجالی و حاشیهساز، «انسجام ملی» اقدامی که در جنگ ۱۲ روزه تقویت شد را دوباره مخدوش میکند. البته در همان مقطع برخی از مقامات دولتی به تبیین پیام و اهداف رئیسجمهور در گفتوگویش با خبرنگار آمریکایی پرداختند. خلاصه کلام آنها این بود که آقای رئیسجمهور در مصاحبه اخیرش خطوط قرمز ملت را با صراحت ترسیم کرد و محور وحدت امروز همه ما ایران و پاسداری از آن است. برای دفاع از این آرمان بزرگ و مقدس، یکپارچه و متحد، تابع و پیرو رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بمانیم. مهاجمین به این وحدت، خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی میکنند.
آنچه مهم است اینکه باید موقعیت و فضای سیاسی موجود را به خوبی سنجید. امروز، ایرانِ پهناور بیش از هرزمان دیگری به رنگین کمان وحدت و همدلی ایرانیها نیازمند است، از این رو همه افراد، گروه ها و رسانهایها میتوانند خیرخواهانه نکات را به مسئولان امر گوشزد کنند؛ جلسات سران قوا هم با همین نیت برگزار میشود که مطالب در همانجا بررسی شود تا اختلاف به بیرون درز پیدا نکند. حتما برای بیان نقدها و نظرات در جغرافیای سیاسی هم نیاز به یک نقشه راه داریم. بهترین و جامعترین نقشه، رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب است.
نقد منصفانه از دیدگاه رهبر انقلاب
حضرت آقا در سال ۹۷ در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری فرموده بودند: «این ویروس بدبینی چیز بدی است؛ بدبینی به سپاه، بدبینی به دولت، بدبینی به مجلس، بدبینی به قوّه قضائیّه، بدبینی به نهادهای انقلابی و بنیادهای انقلابی، بدبینی به اینها. بله، انتقاد اشکالی ندارد، بلکه لازم است؛ انتقاد برای اصلاح لازم است، انتقاد یک عمل دوستانه است، عمل خصمانه نیست؛ وقتی شما انتقاد میکنید یک عمل دوستانه است؛ همین «اَلمُؤمِنُ مِرآةُ المُؤمِن»، آنچه را در طرف مقابل وجود دارد که عیب در او است و مورد انتقاد شما است، شما آن را درمیآورید، به او میگویید، این بسیار کار خوبی است؛ انتقاد باید انجام بگیرد. گاهی اوقات انتقاد باید عمومی هم باشد؛ ما همیشه معتقد نیستیم که انتقاد باید درِگوشی باشد؛ نه، گاهی هم باید عمومی باشد، امّا اینکه ما به نحوی انتقاد کنیم که آن شنونده انتقاد به تعبیر رایج بندِ دلش پاره شود و بگوید «دیگر همه چیز از دست رفت، پدرمان درآمد»، اینجوری نباید انتقاد کنیم؛ ما گاهی اوقات اشتباه میکنیم در کیفیّت انتقاد کردن و اینجوری کار میکنیم.»
براین اساس، سیاسیون و نمایندگان مجلس باید یک شاقول برای نقدهایی که بیان میکنند داشته باشند و آن بیانات رهبر معظم انقلاب است. اگر برمبنای اظهارات معظم له حرکت کنیم، تندروی و کندروی صورت نمیگیرد. از سوی دیگر باید اذعان داشت دشمن همیشه روی اختلافات درونی و قطبیسازیهای کاذب در داخل کشور ما حساب ویژه باز کرده به همین جهت نباید بهانه به دست او داد. رئیس جمهور پزشکیان نیز بارها بر این موضوع تاکید کرده است. او اخیرا در جلسه «امنیت محلهمحور» گفته است: ضروری است از منابر، رسانه ملی و نمازهای جمعه، صدای وحدت و همگرایی به گوش برسد و از طرح سخنان تفرقهافکنانه و اختلافبرانگیز به شدت پرهیز شود. این مهم، ناظر به منویات مقام معظم رهبری است که همواره بر همبستگی ملی و انسجام اجتماعی تأکید داشتهاند.
وی بهمن ماه سال قبل وقتی کاورانِ وفاق را به خوزستان برده بود در نشست فعالان سیاسی و فرهنگی این استان، با اشاره به اینکه دشمنان اینگونه تحلیل میکنند که ایران در ضعیفترین وضعیت خود قرار دارد و به اختلافات و تفرقه میان ما چشم دوختهاند، تاکید کرد: باید با اتحاد و انسجام دست در دست هم ایران را بسازیم و دشمن را ناامید کنیم. آری بدانیم که دشمن وقتی اشتباه تجاوز به ایران را انجام می دهد که احساس می کند ایرانی ها دچار اختلاف و تفرقه هستند.
نتیجه گیری…
ختم کلام آنکه، در جنگ ۱۲ روزه «هسته سخت ۹۰ میلیونی» شکل گرفت و این نشان میدهد، همه در یک جبهه هستیم و در برابر یک دشمن متجاوز ایستادهایم. نباید بگذاریم با قطبیسازیهای کاذب، این همدلی و انسجام آسیب ببیند. نه بین دولت و ملت فاصلهای بود، نه دشمن توانست بین قومیتها شکاف ایجاد کند. فلذا نباید اجازه دهیم با طرح مسائل تفرقه افکانه فضا آلوده شود.»
true
true
https://farsagah.ir/?p=66052
true
true