×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
انتقال کارخانه پشم شیشه به خانه جدید تا پایان امسال

از پیشرفت ۷۰ درصدی اجرا تا استفاده از آخرین تکنولوژی بر پایه بومی‌سازی، به گزارش جلال‌الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، حوالی سال ۱۳۴۳ بود که کارخانه پشم شیشه شیراز به عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع کشور و استان فارس در بیابان‌های حوالی شیراز جایی که بعدها به نام احمدآباد پشم شیشه معروف شد بنا نهاده شد و تعداد زیادی از شیرازی‌ها نیز در این کارخانه مشغول به کار شدند. حال اما پس از چند دهه از فعالیت این کارخانه، با توجه به گسترش چندبرابری شهر شیراز و ساخت و ساز در اطراف این کارخانه و البته چند کارخانه دیگر، چند سالی است که بحث انتقال این کارخانه‌ها مطرح است. در این بین اما کارخانه پشم شیشه در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده و از دیگر صنایع در این زمینه برای انتقال به خارج از شهر پیشی گرفته است. این را می‌شد در بازدیدی که مدیریت شهری و جمعی از اصحاب رسانه از محل ساخت کارخانه جدید پشم شیشه در منطقه ویژه اقتصادی به وضوح مشاهده کردند و به نسبت بازدید چند ماه قبل استاندار فارس از این محل نیز پیشرفت‌ها محسوس‌تر بود و همه چیز نشان از همت و عزم جزم مدیران این مجموعه برای انتقال کارخانه به محل جدید بود. در این بازدید که جمعی از مدیران کارخانه پشم شیشه شیراز، هیئتی متشکل از رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر شیراز و نمایندگان رسانه‌ها حضور داشتند.

در این بازدید که با هدف بررسی میزان پیشرفت عملیات انتقال و رفع چالش‌های پیش‌رو انجام شد، مدیران کارخانه پشم شیشه نیز با ارائه گزارش دقیقی از اقدامات انجام‌شده و بر تعهد خود به اتمام به‌موقع پروژه و کاهش آثار زیست‌محیطی تأکید کردند.انتقال این کارخانه که با هدف کاهش آلایندگی شهری و توسعه پایدار صنعت در حال انجام است، گامی بلند در راستای مسئولیت اجتماعی این مجموعه به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت پشم شیشه ایران، در حاشیه بازدید از محل جدید این کارخانه در منطقه ویژه اقتصادی شهر شیراز با اشاره به آخرین وضعیت انتقال کارخانه از منطقه مسکونی احمدآباد به محل جدید گفت: انتقال کارخانه با توجه به گسترش شهر و قرار گرفتن در منطقه مسکونی و در راستای ایفا مسئولیت اجتماعی مسئولین این صنعت در دستور کار قرار گرفت که در این راستا از سال ۱۳۹۰ با خرید زمینی به مساحت هشت هکتار کار انتقال آغاز شد.

جهانگیر باقری تصریح کرد: در این رابطه با صرف هزینه بالغ بر ۱۰۲۰ میلیارد تومان، پروژه انتقال کارخانه کلید خورد و تاکنون این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی ادامه داد: ممکن است این میزان پیشرفت در محل کارخانه مشهود نباشد، اما بسیاری از قطعات و تجهیزات در کارگاه‌هایی در سراسر ایران و همچنین در ایتالیا در حال ساخت و ارسال هستند.

مدیرعامل شرکت پشم شیشه ایران با اشاره به تاخیر در تأمین مالی پروژه و مشکلات مرتبط با دریافت تسهیلات از شبکه بانکی، ابراز تصریح کرد: با دریافت تسهیلات درخواستی، طبق برنامه زمان‌بندی پیش رفته و در نیمه دوم سال جاری کارخانه جدید به بهره‌برداری برسد.

وی همچنین در خصوص ارزش افزوده زمین فعلی کارخانه پس از انتقال عنوان کرد: تصمیم خاصی گرفته نشده، ولی قطعاً با همکاری شهرداری، حداکثر ارزش افزوده در راستای منافع منطقه و ایجاد سود برای صاحب سرمایه حاصل خواهد شد.

باقری ادامه داد: با بهره‌برداری از کارخانه جدید، ظرفیت تولید از ۹۰۰۰ تن به ۱۴۰۰۰ تن افزایش خواهد یافت. این وعده‌ای است که این مدیرعامل به شهروندان قول می‌دهد. شرکت پشم شیشه ایران، با سابقه فعالیت از سال ۱۳۴۳، تولیدکننده عایق‌های معدنی (پشم شیشه) و عایق‌ رطوبتی (ایزوگام) است و به گفته باقری، ۷۰ درصد بازار پشم شیشه در اختیار این شرکت است.

مدیرعامل شرکت پشم شیشه ایران اظهار داشت: در حال حاضر این کارخانه پیشرفت ۷۰ درصدی فیزیکی دارد و تمامی تلاش خود را برای بومی‌سازی فناوری‌های مورد نیاز انجام دادیم و تا جایی که امکان آن وجود داشته از فناوری‌های داخلی و دانش‌بنیان داخلی استفاده کردیم.

وی در خصوص تکنولوژی استفاده شده در کارخانه جدید هم گفت: در این زمینه برخی از تجهیزات خط تولید جدید که پیش از این به صورت کامل از خارج وارد می‌شد را با همکاری متخصصان داخلی، بومی‌سازی کردیم که این دستاورد نه تنها موجب صرفه‌جویی ارزی شده، بلکه به تقویت توان مهندسی و طراحی داخلی نیز کمک کرده است.

باقری با اشاره به وجود ۱۹ پیمانکار داخلی در این پروژه، تأکید کرد: هر آنچه امکان ساخت در ایران داشته باشد، با استفاده از ظرفیت‌های داخلی ساخته شده است.

وی همچنین شایعات مربوط به استفاده از آزبست در تولید پشم شیشه را رد کرد و گفت: این ماده از سال ۱۹۷۵ در سطح جهانی ممنوع شده و در هیچ دوره‌ای در تولید پشم شیشه در ایران یا سایر نقاط جهان استفاده نشده است.

مدیرعامل شرکت پشم شیشه ایران در ادامه صحبت‌های خود به وضعیت صادرات این شرکت اشاره کرد و افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از محصولاتمان را صادر می‌کنیم. در حال حاضر، صادرات شرکت نزدیک به دو میلیون دلار است که در صورت ثبات نسبی در بازار ارز، میزان صادرات تا چهار میلیون دلار افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به تأثیر تحریم‌ها بر فعالیت‌های این شرکت، تصریح کرد: خوشبختانه تا کنون به دلیل تحریم‌ها حتی یک ساعت هم توقف تولید نداشته‌ایم، عمده مواد مصرفی ما مواد معدنی داخلی هستند و تنها دو ماده وارداتی داریم که در صورت وجود تحریم، با روش‌های خاص خود وارد می‌کنیم.

مدیرعامل شرکت پشم شیشه ایران به تحقیقات گسترده‌ای که در سال ۱۳۹۴ در خصوص شایعات مربوط به سرطان‌زا بودن پشم شیشه انجام شده اشاره کرد و افزود: با بررسی وضعیت سلامت پرسنلی که از ابتدا در شرکت کار کرده‌اند، هیچ موردی از مشکلات تنفسی یا بیماری‌های مشابه مشاهده نشده است.

اظهارات این مدیرعامل مورد تأیید مریدزاده، نماینده سازمان محیط زیست، که در این بازدید حضور داشت نیز قرار گرفت. مریدزاده با اشاره به سابقه تأسیس کارخانه پشم شیشه در منطقه‌ای که در آن زمان محل اجرا آن یک بیابان بوده و با گسترش ساخت و سازها به مرور زمان در مجاورت مناطق مسکونی قرار گرفته است، گفت: با پیگیری‌های محیط زیست و نصب فیلترها توسط کارخانه پشم شیشه، در حال حاضر از نظر ما آلایندگی خاصی وجود ندارد.

نماینده سازمان محیط زیست با اشاره به موضوع آلودگی صوتی کارخانه، تصریح کرد: این آلودگی کاهش یافته است و ما نمونه‌برداری انجام دادیم و در صورتی که کارخانه بر اساس نمونه‌برداری‌های سازمان محیط زیست، آلایندگی داشته باشد، وارد لیست صنایع آلاینده محیط زیست شده و مشمول پرداخت عوارض خواهد شد. با این حال، با توجه به پیشرفت پروژه انتقال، امیدواریم که انتقال کارخانه تا پایان سال به انجام برسد و از قرار گرفتن در لیست صنایع آلاینده جلوگیری شود.

نماینده محیط زیست در این شرکت ضمن تقدیر از تلاش‌های مدیرعامل شرکت و سایر کارکنان، عدم آلایندگی کارخانه پشم شیشه را با ادامه رعایت استانداردها تأیید کرد و به مردم این منطقه اطمینان داد که خطری متوجه آنها نیست.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر شیراز نیز که در این بازدید حضور داشت، با اشاره به قانون ماده ۵۵ بند ۲۰، که شهرداری را موظف به شناسایی و انتقال مشاغل و صنایعی می‌داند که آلایندگی دارند یا در محدوده شهر ایجاد آلودگی می‌کنند، گفت: در شهر شیراز، ۱۶ مورد از این مشاغل شناسایی شده‌اند و انتقال آن‌ها در قالب یک برنامه مدون در حال پیگیری است.

مسعود زارعی با اشاره به زمین ۳۰۳ هکتاری شهرداری که بخشی از آن به انتقال مشاغل اختصاص یافته است، افزود: کارخانه پشم شیشه یکی از صنایعی است که با سرمایه‌گذاری قابل توجه و پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه انتقال، دیگر ادامه فعالیتش در محل فعلی برای این شرکت مقرون به صرفه نیست و مسئولین این کارخانه هم تمامی تلاششان را برای انتقال به کار بسته‌اند.

وی همچنین به ارزش افزوده زمین فعلی کارخانه پس از تفکیک و انتقال اشاره کرد که می‌تواند منافع خوبی را برای شرکت به همراه داشته باشد.

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر شیراز به پیگیری‌های منظم سازمان میادین و کمیسیون بند ۲۰ اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم جدیت در دنبال کردن این موضوعات موجب شود تا شاهد انتقال موفقیت‌آمیز کارخانه پشم شیشه و سایر مشاغل مزاحم به خارج از شهر باشیم.

سرپرست سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز نیز در این بازدید از تلاش‌های جدی این سازمان برای انتقال کارخانجات آلاینده و مشاغل مزاحم به خارج از شهر خبر داد.

پژمان شفیعی با اشاره به لزوم شفاف‌سازی و اطلاع‌رسانی دقیق به شهروندان، از رسانه‌ها خواست تا با انتشار اخبار موثق، اعتماد عمومی را جلب کنند و گفت: کمیسیون بند ۲۰ شهرداری شیراز با تغییر ساختار، پرونده‌های مهم و کلان شهر را در اولویت قرار داده است.

وی افزود: پرونده‌های جزئی‌تر در شعبه‌های مناطق در حال بررسی است. کارخانجاتی مانند پشم شیشه، سیمان، نشاسته‌سازی، روغن نباتی و لاستیک دنا در اولویت این کمیسیون قرار دارند.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهرداری شیراز با تأکید بر رویکرد حمایتی و تسهیل‌گرایانه شهرداری، تصریح کرد: ما امروز به عنوان کمیسیون بند ۲۰ اصلاً با نگاه قهریه نرفتیم، اعضای شورا هم نگاهشان این بود که از تسهیل مسیر انتقال حمایت کنند و در همین راستا مذاکراتی با نمایندگان مجلس و مراکز برای تسهیلات بانکی و مالی انجام شد.

شفیعی با اشاره به پیشرفت ۴۰ درصدی انتقال کارخانه سیمان شیراز و پیشرفت ۷۰ درصدی کارخانه پشم شیشه، تصریح کرد: شهرداری در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نکرده است و با انجام مطالعات علمی، ۱۶ رده شغل مزاحم را در شیراز شناسایی و بیش از ۴۵۰ هکتار زمین نیز در قطعات مختلف را برای انتقال این مشاغل به خارج از شهر اختصاص داده است از جمله سایت ۳۰۰ هکتاری و ۲۸ هکتاری مشاغل مزاحم و ۱۱۳ هکتاری برای توقفگاه ماشین‌آلات سنگین که در این زمینه در نظر گرفته شده است.

وی با تأکید بر تلاش شهرداری برای کاهش آلایندگی و مزاحمت صنایع و مشاغل مزاحم بدون ایجاد تنش، گفت: ما ساختار را به شکلی بستیم که بدون تنش و بدون چالش این مسیر ادامه پیدا کند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true