×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۳ دی - ۱۴۰۳  
true
true
این قصه سر دراز دارد …

این شو تبلیغاتی نیست با اسناد و مدارک سخن میگوییم، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه داستان از چند هفته قبل در صحن علنی شورای شهر شیراز آغاز شد. جایی که غلامحسن اسکندری عضو شورای شهر در نطق پیش از دستور خود در تذکری به محمد حسن اسدی شهردار شیراز از عدم پاسخگویی به نامه‌اش در خصوص ارسال مشخصات کارکنان شهرداری شیراز گلایه کرد و خواستار پاسخگویی شهرداری در این زمینه شد. شهردار شیراز هم در پاسخ گفت که پس از استعلام از وزارت کشور آنها اعلام کرده که اعضا شورا حق دریافت اطلاعات شخصی افراد و کارکنان را ندارند و بر همین اساس هم شهرداری به نامه این عضو پاسخ نداد اما بحث‌ بالا گرفت و شهردار شیراز در پاسخ به این عضو شورا که می‌گفت حقایق را به مردم خواهد گفت، اعلام کرد که اگر چیزی هست به بگم بگم ختم نشود و اگر موضوعی هست بگوید و البته این داستان تا جلسه هفته بعد هم ادامه یافت و حتی یک بار هم کار به بالا بردن روزنامه شهر مردم توسط این عضو شورا در اعتراض به  تیتر این رسانه رسید، اما گویا این داستان هنوز به پایان نرسیده و همین دیروز محمد حسن اسکندری و افسانه خواست خدایی دو‌ عضو شورای شهر در یک نشست خبری به تشریح اتفاقاتی که طی این مدت رخ داد پرداختند و روزنامه شهر مردم نیز بر مبنای قول و قراری که با مردم شهر دارد مبنی بر  بی‌طرفی در انعکاس اخبار، پاسخ های دو عضو شورا را نیز برای روشنگری بیشتر پوشش داد. عضو شورای شهر شیراز در این نشست گفت: شهر برای مردم جایی است که مردم در آن با وفاق و دل خوش زندگی و تفریح داشته باشند و نباید آنها را در شرایطی قرار داد که حاضر به کوچ از شهر شوند، البته فقط شهرداری در این زمینه دخیل نیست اما بخش اعظم آن مربوط به شهرداریست.

اسکندری با اشاره به نزدیک شدن فصل بودجه افزود: وقتی ما افزایش بودجه را افتخار بدانیم سعی می‌کنیم هر سال هم این را افزایش و‌ تخصیص بدهیم، این در  حالی است که به گفته معاون برنامه ریزی و نیروی انسانی شهرداری ۶۲ درصد بودجه از عوارض مردم ،۱۲ درصد از اعتبارات دولتی مثل اوراق مشارکت و‌بخشی هم از محل فروش املاک و اراضی تامین می‌شود و این یعنی بیش از ۹۰ درصد بودجه مستقیم و غیر مستقیم از جیب مردم  است و هر چه بودجه افزایش یابد یعنی فشار بر مردم بیشتر می‌شود.

وی تصریح کرد: برخی از مردم به من می‌گویند شدیم میلیاردر فقیر، خانه آنها چند میلیارد شده اما نمی‌توانند آن را بفروشند و هزینه کنند و‌ بعد باید عوارضی با مبلغ زیاد را هم باید بپردازند! این در حالی است که ما بودجه سال بعد را ۴۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی کردیم .

وی تصریح کرد: بله پل، بزرگراه ساختید اما چه تاثیری بر زندگی مردم دارد، مردم می‌گویند آسفالت جلو درب خانه من خراب است ۲۰ بار هم زنگ زدیم نیامدند درست کنند ،زمانی شیراز پل و‌ زیر گذر نداشت اما مردم لذت می‌بردند اما اکنون شیراز مدرن شده اما همه از هم دور شدیم و نمی‌توانیم لذت ببریم.

عدم رعایت عدالت در اجرا پروژه های شهری دیگر موضوعی بود که اسکندری به آن اشاره کرد و گفت: در بحث عدالت پروژه‌های شهری مردم نقاط کم برخوردار می‌گویند چرا همه پروژه‌ها جای دیگر است یا آن اتوبان را چرا جای دیگر زدند امروز حتی در حد یک نورپردازی هم میان شمال و جنوب شهر تفاوت است به عنوان مثال نورپردازی پل معالی آباد تا پل عادل آباد و رضوان تفاوت دارد.

عضو شورای شهر شیراز در خصوص موضوع نیروی انسانی که اصلی‌ترین بحث‌ وی با شهرداری بود نیز گفت: در حالی که در طول ۲یا ۳سال کرونا همه چیز متوقف بود زمانی که ما آمدیم بر طبق آمار و ارقام جسته و گریخته تعداد نیروهای شهرداری ۱۳ هزار نفر اعلام شد و امروز هم به رغم بازنشستگی قریب به هزار نفر این تعداد هنوز کاهش نیافته است.

وی افزود: در این خصوص من طبق وظیفه نظارتی شورایی برای شهرداری نامه ای ارسال کردم که برخی اطلاعات کاری افراد را به ما بدهند اما آنها اعلام کردند که من اطلاات شخصی افراد را خواستم در حالی که من اطلاعات شخصی را نخواستم بلکه همانگونه که در نامه‌ام به شهرداری است اطلاعات فردی و شغلی را خواستم و معلوم نیست شهرداری در نامه استعلام خود از وزارت کشور چه چیز نوشته که آنها این پاسخ را دادند؟ که البته تا کنون هر چه درخواست کردم نامه استعلامشان از وزارت کشور را نیز به من ندادند.

عضو‌شورای شهر شیراز با اشاره به وجود ۳۶۱۹ نفر پست مصوب در شهرداری شیراز و اینکه حتی تعدادی از این پست‌ها خالی هستند اظهار داشت:حقوق این افراد از  پول شهرداری و پول شهرداری از جیب مردم است و ما به عنوان نماینده مردم باید بدانیم این پول کجا خرج می‌شود و من به همین دلیل این نامه را نوشتم اما در آن هیچگاه اطلاعات شخصی، خانوادگی و‌ شماره تماس نخواستم بلکه تنها اطلاعات فردی مثل نام و نام خانوادگی و‌اطلاعات شغلی درخواست کردم، در  همین سامانه ما افرادی را دیدیم که در شهرداری مامور شدند و محل خدمت آنها یک شرکت خصوصی است، شهرداری مگر می‌تواند حقوق یک نیروی شرکتی خصوصی را بدهد.

اسکندری گفت: آنها می‌توانستند محترمانه و بدون اهانت پاسخ ما را  بدهند، نمی‌دانستیم با یک نامه و درخواست چنین بلوایی برپا می‌شود، یک ماه است که درگیر این موضوع هستیم. الان با این همه بلوا آدم شک می‌کند شاید هم موردی بوده است. امروز  افرادی داریم در شهرداری که ۳۷سال سابقه دارند و برخی را می‌بینیم که ۲۹ سال کار کردند و به زور بازنشسته شان کردند.

وی افزود: یک مورد دیگر آزمون تبدیل وضعیت ۳۰۰ نفر از کارکنان شهرداری بود که با توجه به اینکه بیش از ۳۰۰ نفر می‌توانستند تبدیل به وضعیت معین شوند، این در حالی بود که طبق بررسی که داشتیم گویا از قبل قریب به ۳۰۰ نفر در پست‌های رسمی که قبلا خالی بودند وارد شده‌اند و‌دیگر آزمون نیاز نبود و‌حتی در جلسه ای در دفتر شهردار یکی از کارمندان شهرداری در گوشی به من گفت که شما درست می‌گویید و‌این آزمون نمی‌تواند انجام شود. حال بماند که شرایط آزمون هم به نوعی بود که ۸۰ درصد امتیاز استخدامی به سابقه کار و تحصیلات و تنها ۲۰ درصد آن به امتیاز آزمون بستگی داشت و عملا اکر کسی سابقه و تحصیلات داشت ۸۰ درصد امتیاز را کسب کرده بود.

اسکندری گفت: به هر طریق آزمون برگزار شد اما بر طبق مصوبه دیوان عدالت اداری برگزاری همه آزمون‌ها برای تبدیل وضعیت نیروها باطل اعلام شد، اما بعد آنها توقف این روند را گردن من انداختند، در حالی که من همواره خواستار تعیین وضعیت این نیروها و‌ ثبات شغلی آنها بودم و به همین دلیل نیز ۲۶ نفر از ۱۵۲۸ نفر شرکت کنندگان آزمون که کارمند شرکتی شهرداری بودند به دیوان شکایت کردند .

اسکندری گفت: شهر باید به مردم شهر باز گردد، اینکه برای ما در برخی فضاهای مجازی کلیپ بسازند یا مطلبی بدهند به فردی که در فضای مجازی منتشر کند، برای ما اهمیتی ندارد تنها دغدغه ما بازگشت حکمرانی شهری به مردم است. بحث ما فقط این شهردار نیست بلکه در هر دوره‌ای شهر دست هر که باشد باید به مردم باز گردد و همه چیز شفاف شود.

عضو شورای شهر شیراز گفت: شهرداری شرکتی عمومی است که باید همه زوایای آن شفاف باشد. شهرداری باید از تاریکخانه خارج شود. اینکه به چه کسی و کجا و‌ با چه قیمتی املاک شهر را می‌فروشیم و‌به چه جاهای پول می‌دهیم باید مشخص شود. آن موقع مدیریت خود شهرداری هم بهتر می‌شود جایی که نیاز به تعریف و تمجید بوده گفتیم جایی هم که نبوده گفتیم. جالب است در یک مورد نامه‌ای برای آقای حسینی رییس شورا نوشتیم که از آقای اسدی شهردار شیراز سوالی بپرسد بعد  آقای بکایی مسؤول حوزه شهردار پاسخ را به آقای تذروی نایب رییس شورا نوشت آیا این بی احترامی نیست؟

وی افزود :ما با اسناد و مدارک سخن می‌گوییم،آیا این شو تبلیغاتی است. امروز اگر حرف بزنیم برخی می‌گویند شو تبلیغاتی و‌ اگر حرف نزنیم می‌گویند، چرا به عنوان نماینده مردم پیگیر نیستید؟

عضو شورای شهر شیراز در خصوص برخی سخنان وی در ارتباط با رسانه‌ها نیز گفت:۳۰ مهر ماه من نامه‌ای را نوشتم و خواستار آن شدم که بگویند برای هر عضو چه میزان برای برنامه‌های رسانه‌ای هزینه شده چرا که ما شاهد بودیم که حتی در برنامه‌های تلویزیونی زنده برخی افراد چند بار حضور می‌یافتند و برخی اصلا دعوت نمی‌شدندو‌ بحث ما تنها عدالت رسانه‌ای میان اعضا بود .

*نماینده مردم هستیم و اعتبارمان را از مردم گرفتیم نه شهرداری

اما دیگر عضو شورا شهر شیراز هم در دفاع از همکار خود با اشاره به اینکه این سوال اسکندری در خصوص ارایه اطلاعات شغلی نیروهای انسانی شهرداری، سوال وی نیز بوده اما گذاشته اسکندری آن را مطرح کند تا او نیز پاسخ خود را بگیرد گفت: از نظر حقوقی درخواست اسکندری هیچ منع قانونی نداشته و شهرداری ملزم به ارایه اطلاعات بوده است چرا که در این نامه اصلا درخواستی بر ارایه اطلاعات شخصی افراد نبوده بلکه درخواست اطلاعات فردی و شغلی افراد و‌البته کسانی بوده که از سال ۱۴۰۱ وارد شهرداری شدند.

عضو شورای شهر شیراز گفت: این جالب است که ما نامه می‌زنیم و درخواستی را مطرح می‌کنیم و از آنها اطلاعاتی می‌خواهیم شهرداری معین می‌کند که در حد اختیارات شما نیست. برای بازدید به یکی از بخش‌های کوچک شهرداری می‌رویم تعدادی به اصطلاح به عنوان کارکنان شهرداری نامه می‌زنند در حیطه مسئولیت شما نیست و باعث‌اخلال در امور می‌شود.

افسانه خواست خدایی گفت: وظایف ما را  قانون مشخص می‌کند، ما نماینده مردم هستیم و اعتبارمان را از مردم گرفتیم نه شهرداری. شهرداری  نمی‌تواند برای من عضو شورا تعیین تکلیف  کند که چکار کنم. این نظارت حق قانونی ماست و اگر این نشود،در  شورا ما تنها جنبه تشریفاتی داریم. ما با هر کس نیاز باشد می‌توانیم مکاتبه داشته باشیم و آنها هم در چارچوب قانون باید پاسخگو باشند .

عضو شورای شهر شیراز با اشاره به بازدید از سازمان موتوری شهرداری شیراز  با قیاس قرارداد رانندگان استیجاری با شهرداری به قرارداد ترکمانچای گفت: کته جالب در قرارداد رانندگان استیجاری این بود که قرار داد آنها مانند قرارداد ترکمانچای است و آنها هر سه ماه یکبار آن را امضا می‌کنند اما نکته جالب توجه این بود که زمانی که به سازمان موتوری مراجعه و‌ انبوهی پرونده را آوردند تنها رانندگان پای قرارداد را امضا کرده بودند و خبری از امضا معاون یا مدیری از شهرداری نبود و با این اوصاف امروز معلوم نیست که این پولی که دارد برای این بخش هزینه می‌شود کجا می‌رود و اصلا آیا این افراد وجود خارجی دارند؟

خواست خدایی گفت: این در حالی است که یک روز پس از حضور ما در این حوزه شهرداری به همه رانندگان استیجاری پیامک داده که سریع برای امضا قرارداد بیایند و‌حتی بدون اینکه اجازه دهند متن قرارداد را ببینند گفتند قرارداد را امضا کنند و جالب تر اینجاست که در یکی از بندهای قرارداد آمده شهرداری به هر دلیل خواست می‌تواند قرار داد را فسخ کند و‌ حق شکایت در دیوان هم ندارد. این در حالی است که حفظ شان و‌جایگاه رانندگان استیجاری حتی بیشتر از دیگران است چون آنها حتی نیم ساعت زودتر سر کار می‌آیند و نیم ساعت دیرتر تعطیل می‌شوند و از طرفی سرمایه خورد را آوردند.

وی با اشاره به وجود بسیاری مشکلات زیر ساختی در حوزه حمل و نقل گفت: یکی از مشکلات ما این است که در بحث کمبود پارکینگ توفیق زیادی نداشتیم و به رغم درآمد  ۶۰۰میلیارد تومان پارکینگ‌ها در سال قبل اتفاقی در این حوزه نیافتاد.

رییس سابق کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر از کاهش انحراف بودجه به عنوان یکی از دستاوردهای خود در این کمیسیون در سال گذشته یاد کرد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true