×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۷ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
 بحران اقتصادی و سیاسی پای‌ صنوف گردشگری فارس را از فیتور ۲۰۲۵ می‌برد

با شرایط کنونی وزارت میراث فرهنگی باید «ستاد بحران» تشکیل دهد، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، از انتشار فراخوان شرکت در نمایشگاه گردشگری فیتور اسپانیا ۲۰۲۵ بیش از یک هفته می گذرد و گویا هیچ یک از دست‌اندرکاران صنعت گردشگری ‏فارس اقدام به ثبت نام برای شرکت در این نمایشگاه مهم گردشگری جهانی نکرده اند چون نمی‌توانند متحمل این هزینه دلاری بی بازگشت شوند. در همان حال نیز وزاتخانه میراث فرهنگی و گردشگری هیچ قصدی برای کمک به صنوف گردشگری برای شرکت در این نمایشگاه ندارد . این درحالی است که در سال‌های پیش سازمان (سابق) میراث فرهنگی فارس با بودجه دولتی در این نمایشگاه شرکت می کرد و در غرفه ای به نام شیراز به معرفی داشته های این شهر مهم میراثی دنیا می پرداخت.

نمایشگاه فیتور اسپانیا که به عنوان یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های صنعت گردشگری در بازار اسپانیا و اروپا، آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا شناخته می‌شود، فضای تجاری مناسبی برای حضور، گردهمایی و ملاقات‌های متعدد و مفید در اختیار دفاتر خدمات مسافرتی، گردانندگان تورها، هتل‌ها، مشاوران و کارشناسان توسعه صنعت گردشگری و سایر متخصصین این حوزه قرار می‌دهد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی در گفت‌وگو با «فارس اگاه» گفت: اداره کل میراث استان بودجه‌ای برای شرکت در نمایشگاه‌های جهانی ندارد و این مسئولیت چندین سال است که به بخش خصوصی واگذار شده. در جام جهانی قطر، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی فارس حضور داشت.

محسن ضیایی اشاره کرد: دعوتنامه‌ای به آژانس‌ها و هتل‌ها برای شرکت در نمایشگاه فیتور ارسال شده، اما تاکنون هیچ شرکتی برای حضور اعلام آمادگی نکرده است و با توجه به افزایش هزینه‌ها، احتمال مشارکت صنعت گردشگری در این نمایشگاه کم است.

وی در پاسخ به سوالی درباره حمایت از بخش خصوصی برای شرکت در نمایشگاه فیتور گفت: در سال‌های گذشته وزارتخانه یارانه‌هایی برای شرکت در چنین نمایشگاه‌هایی ارائه می‌داد، اما تاکنون خبری از ارائه یارانه یا وام برای کمک به آژانس‌ها یا هتل‌ها نیست. بحران اقتصادی بر تمام بخش‌های بودجه وزارتخانه تأثیر گذاشته است.

*دولت نه تنها به آژانس ها کمک نمی کند بلکه آنها را به ورطه نابودی می‌کشاند!

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی استان فارس درباره شرکت در نمایشگاه ‏فیتور اسپانیا ‏ گفت: شرکت در چنین نمایشگاه هایی مستلزم هزینه کردهای دلاری سنگین است و با این شرایط کشور که ورود گردشگری متوقف شده است پرداخت چنین هزینه ای برای آژانس ها غیر منطقی است.

محمود فخری درادامه افزود: هدف از شرکت در این نمایشگاه‌ها شناساندن ایران به دنیا و جذب گردشگر وانعقاد تفاهمانه برای جذب مسافر است اما در شرایط کنونی منطقه و ایران، امکان جذب مسافر وجود ندارد‎. آژانس‌هایی که سال گذشته در نمایشگاه فیتور شرکت کردند، با وجود هزینه‌های دلاری بالا، با شرایط فعلی موفق به جذب مسافر نشدند و هزینه‌هایشان هدر رفت. در نتیجه، این آژانس‌ها با هزینه‌های انجام شده بهره‌ای نبرده‌اند.

وی درادامه با اشاره به اینکه شغل دفاتر مسافرتی شغلی ظریف است که اتفاقات خوب وبد کشور بر آن تاثیر مستقیم دارد، اظهارداشت: آژانس های مسافرتی در رایزنی‌های خود در نمایشگاه‌های گردشگری جهانی تنها بذر جذب گردشگر می پاشند و این بذر زمان می برد تا ثمر دهد، اما حالا بذری که آژانس ها سال پیش پاشیده‌اند را آفت زده است و کسی نیست به یاری آژانس‌ها بیاید.

فخری ادامه داد: ما جز آنکه ورود گردشگر به کشورنداریم، دفاتری که تورهای خروج گردشگر به کشورهای خارجی می فروشند هم اکنون دچار ضرر و زیان شده اند، چرا که پروازها دائم به سبب شرایط کشور و منطقه کنسل می شود. در این شرایط به جای آنکه وزارت گردشگری به کمک آژانس ها بیاید و سنگی از جلوی پای آنها بردار بدتر سدی پیش راه آژانس ها می کشد تا دفاتر نتوانند قد راست کنند.

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی فارس ‏ با انتقاد شدید از بخشنامه جدید وزارت میراث فرهنگی برای باز پس دادن فوری پول گردشگرانی که پرواز آنها کنسل شده است، گفت: صدرو این بخشنامه کاملا غیر حرفه ای است گویا که وزارتخانه از روند کار دفاتر مسافرتی هیچگونه آگاهی ندارد. مگر پول مسافرانی که سفرهای خارجی خریده اند در جیب دفاتر گردشگری است؟! دفاتر این پول ها را به محض واریز به ایرلاین‌ها و هتل‌ها داده اند و باید منتظر بمانند که ایرلاین و هتل پول آنها را برگردانند. ایرلاین ها همدراین وضع اقتصادی روی پول برنامه ریزی و هزینه کرده اند و ندارد که فوری پول مسافران را برگرداند. این بخشنامه ای که دولت برای ازسرباز کردن مسئولیت از خود اعلام کرده معنایی ندارد. مگر دفاتر گردشگری بانک دارند که پول را نگه دارند و همان موقع برگردانند؟! این شرایط وضعیت آژانس ها را بحرانی کرده است.

فخری ادامه داد: آژانس‌های مسافرتی و گردشگری سفیران غیررسمی ایران در جهان هستند که با سرمایه خود به معرفی کشور و داشته‌های آن می‌پردازند. در شرایط کنونی، این آژانس‌ها با بحران مواجه شده‌اند. محصولاتشان آسیب دیده و دولت باید کمک کند؛ در غیر این صورت بخش بزرگی از آژانس‌های گردشگری ممکن است از فعالیت بازایستند و بسیاری از کارکنان که بیشتر آنها خانم‌ها هستند، بیکار خواهند شد.

فخری با تاکید براینکه باید وزراتخانه در این وضعیت به آژانس ها کمک کند تا جلوی تعطیلی یا حتی فراری شدن صاحبان آژانس ها به سبب بدهی ها سنگین را بگیرد گفت: وزارت میراث باید تمام قد پای دفاتر گردشگری بایستند همانطور که وزارت جهاد کشاورزی پای کشاورزان می ایستد و خسارات آفت زدگی و سیل و … به محصول کشاروزان می‌پردازد. اکنون نیز باید وزارتخانه میراث با مسئولیت پذیری شرایط دریافت وام و تسهیلات به دفاتر گردشگری را فراهم کند نه اینکه طوری رفتار کند که اصلا انگار این بخش مهم از تاسیسات گردشگری کشور را نمی بیند.

وی درپایان اظهار داشت: آژانس ها از شرایط بد و سرمایه سوز کرونا به شرایط کنونی افتاده اند. در دوران کرونا دفاتر مسافرتی استان پای کار و کارکنانشان ایستادند و از جیبشان به آنها حقوق دادند درحالیکه حقوق را با گرفتن وام های با درصد سود بالا یا فروش ملک پرداختند و نگذاشتند نیروهایشان بیکار و پراکنده شوند . این دفاتر مظلوم اکنون توانایی عبور از بحران کنونی را ندارند باید وزارت میراث فرهنگی به همراهی وزارت راه و شهرسازی ستاد بحران تشکیل دهد و رسیدگی به تاسیسات گردشگری که بیشترین آسیب  از شرایط موجود خورده اند را در دستور کار قرار دهد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true