برگزاری جشنواره شکوفه های بادام در شهر زیبای دژکرد، به گزارش عباس امیری خبرنگار فارس اگاه، به همت شهرداری و شورای شهر دژکرد و همکاری سایر دستگاهها، با حضور مدیران ملی و استانی، جشنواره شکوفه های بادام در شهر زیبای دژکرد واقع در اقلید استان فارس برگزار شد.
در این جشنواره که با حضور دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، محمد ثابت اقلیدی مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس، مسلم صالحی نماینده شهرستان اقلید در مجلس شورای اسلامی، منصوری فرماندار اقلید و دیگر مسئولان شهرستان برگزار شد، بار دیگر به توجه بیشتر به این منطقه زرخیز تاکید گردید.
*همکاری و هم افزایی مسئولین و مردم دژکرد برای برگزاری شایسته جشنواره شکوفه بادام
در این مراسم ابراهیم رئیسی، شهردار دژکرد ضمن خوش آمدگویی به میهمانان با اشاره به همکاری ها و هم افزایی ها در برپایی این جشنواره به ویژه از سوی اعضای شورای اسلامی شهر دژکرد گفت: با کمک اعضای شورا فضای خوبی اماده شد و مردم دژکرد همکاری و همیاری کردند و میزبان مسئولین رده بالا بودند.
رئیسی افزود: مردم سختکوش دژکرد در انقلاب اسلامی دین خود را به نظام اسلامی ادا کردند و همچنان به این عهد پایبند هستند.
مقام عالی شهرداری دژکرد خواستار توجه جدی به دژکرد در ابعاد مختلف شد و اظهار داشت: با برگزاری این جشنواره بهره مفیدی از حضور مسئولین هم مردم و هم شهر دژکرد خواهد برد و امید است مشکلات شهر دژکرد به خوبی برطرف شود.
رئیسی عنوان کرد: خداوند دژکرد زیبا را مورد لطف خود قرار داده و هر آنچه که برای یک طبیعت زیبا نیاز هست از جمله چشمهسارها و رودخانهها و باغات فراوان با درختان و میوههای متنوع که در هر فصل زیبایی خاصی دارد، آب و هوای معتدل، کوه های سر به فلک کشیده که زیبایی شهر دژکرد را در منطقه بی نظیر جلوه می دهد را به ما عطا کرده است.
وی افزود: به پاس همین نعمت ها از مسئولین هم تقاضا داریم که در ایجاد زیرساخت ها به ما کمک کنند تا این شهر را به جایگاه اصلی خود برسانیم.
وی افزود: با وجود این کمبودها و امکانات ضعیف و مشکلات ناشی از گذشته، در تلاش هستیم به کمک مسئولان شهرداری، مسائل و مشکلات را حل کرده و شهری در خور شهروندان خوب دژکردی بسازیم که در این راستا حمایت مسئولان استان و توجه آنها به این منطقه خاص طبیعی بسیار مهم است.
* دژکرد دارای ظرفیت گردشگری بالایی است
بخشدار بخش سده اقلید نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما گفت: شهر دژکرد دارای ظرفیت گردشگری بالایی است و برگزاری چنین جشنواره هایی در معرفی این شهر موثر است.
ابراهیم محمدی با اشاره به اهمیت تقویت زیرساخت های گردشگری در بیان کرد: با رونق گردشگری در این منطقه می توان به مردم این منطقه کمک کرد که ضمن شناساندن آن موجب رونق اقتصادی شود.
بخشدار سده اقلید عنوان کرد: با تفرجگاه ها و طبیعت زیبایی که در این منطقه شاهد هستیم و همچنین باغاتی که در تولیدات کشور رتبه خوبی دارند بایدزیرساخت های لازم را فراهم کنیم تا رونق گردشگری را به همراه داشته باشد.
*اراضی اوقافی یکی از مشکلات بزرگ شهر دژکرد است
شهرام منصوری، فرماندار اقلید نیز با اشاره به اینکه اراضی اوقافی یکی از مشکلات بزرگ شهر دژکرد است و به انحای مختلف این موضوع پیگیری شد عنوان کرد: در واقع این معضل برای مردم است و بعد از گذشت این همه سال نباید مشکل زمین و سند وجود داشته باشد.
منصوری خاطرنشان کرد: با پیگیری هایی که با حضور استاندار فارس شد قرار شد از مجمع بیش از ۴۰۰ هکتار که سهم دو دانگی اوقاف است از جای دیگر و بدون اینکه مردم هزینه مالی داشته باشند جایگزین کنیم و در مجاورت همین شهر زمین ۴۰۰ هکتاری منابع طبیعی به صورت احیای اراضی اوقافی تبدیل به احسن کنیم وسهم دو دانگ دژکرد حل شود و مردم بتوانند ساخت و ساز مسکونی و اراضی کشاورزی را داشته باشند.
به گفته وی گردشگری دژکرد و موقعیت جغرافیایی که دارد هیچکدام از شهرهای استان ندارند واین طبیعت می تواند محل تفریحی، توریستی و گردشگری باشد و به جد دنبال آن هستیم که دژکرد محلی برای گردشگران باشد.
به گفته منصوری مسیر طریق الرضا نیز که نزدیک بیش از ۱۵ سال راکد بود از پارسال احداث جاده طریق الرضا از سرگرفته شد و این روند ادامه داد که مسیر یزد- اقلید به سمت یاسوج و نهایتا اهواز انجام دهیم و با ازاد راه و طریق الرضا دژکرد از بن بست خارج شود. وی افزود: همچنین جاده دسترسی دژکرد به پادنا هم مشکل داشت و در سال ۱۴۰۳ این دو مسیر به هم وصل می شود که مشکل مردم حل شود.
* جشن شکوفههای بادام بهانه ای زیبا برای عرض ارادت انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است
در ادامه معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه فارس، خطه همیشه سبز و سربلند است،گفت: جشن شکوفههای بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی است که در شهر دژکرد شهرستان اقلید فارس وجود دارد.
دکتر مریم جلالی با بیان اینکه سلام دارم به تمام خانوادهها، مردان و زنانی غیوری که با غیرت خود این سرزمین را آوازه جهان کردهاند، عنوان کرد: این کوهها و دشتها به قدمهای شما خانوادهها میبالد که با هنر و غیرت خودتان آن را نگه داشتهاید و امروز جهان، ایران را میشناسد.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: من دست بوس همه مادران شهدایی هستم که با قطره قطره خونشان امروز این ابتهاج وشادی را به ما ارزانی داشتند و ما مدیون آن ها هستیم.
جلالی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نامگذاری امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم »، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار میتوانند در آن نقش آفرینی کنند.
او گفت: هنر زنان و خانوادههای ایرانی این بوده که زندگی را نگهدارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی افزود: هر منظرهای که مشاهده میشود، هر شکوفهای که بر درخت مینشیند، هر نخی که بر تاری و هر کیسه ای که بافته میشود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.
جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت آفرین و عزت ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب میشود.
او با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، افزود: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در جاجیم و فرش و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.
او با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزههای دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفههای بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دستها، زمین و درختان بیافرینم.
* شهرستان اقلید مانند نگینی بر کشور ایران می درخشد
ناصر توکلی، مشاور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز در این جشنواره گفت: این جشنواره زیبا و با حضور مردم شریف و با اصالت دژکرد و سایر شهرستان ها و بویژه شهر اقلید برگزار شده است و تلاش می کند پتانسیل و ظرفیت های شهرستان را نشان دهد و یکی از جشنواره های خوب و زیبا بوده است که تاکنون حضور داشته ام از تلاش همکاران برای برگزاری آن قددرانی می کنم.
توکلی خاطرنشان کرد: شاهد حضور تولیدکنندگان و کشاورزانی هستیم که دست رنج آنها امروز زیبنده سفره های مردم در امنیت غذایی است.
وی افزود: این جشنواره دستاورد خوبی دارد و در بخش کشاورزی شهرستان اقلید مانند نگینی بر کشور ایران می درخشد. به گفته توکلی از تولید ۱۴۰ هزار تن بادام کشور ۱۰ درصد تولید مربوط به شهرستان اقلید است و محصولات آن زیبنده سفره های مردم است. وی با اشاره به اینکه این شهرستان جاذبه های گردشگری متنوعی دارد و راه اندازی بوم گردی و توریسم در این شهرستان ضروری است، تصریح کرد:در تولید حبوبات شهرستان اقلید رتبه برتر کشور و در بیشتر محصولات این شهرستان مقام اول تا سوم دارد و باید از بهره برداران حمایت ویژه ای شود ومی توان با کار علمی وضعیت تولید ومیزان عملکرد را در بادام با ارقام جدید و پرپتانسیل وسازگار با شهرستان اقلید افزایش داد.
توکلی ادامه داد: از اعتبارات ملی برش خوبی را برای شهرستان رقم خواهیم زد و با نگاهی به وضعیت تولید شهرستان که عمدتا بر روی بادام برنامه ریزی شده است مرکز تولید نهال گواهی شده بادام در این شهرستان خالی است و باید بر روی بسته بندی و سورت بادام کار کنیم .به گفته وی اگر بادام باکیفیت اقلید را به بازارهای مختلف در قالب تشکل های مردمی و حذف واسطه ها داشته باشیم می توانیم دسترنج باغداران شهرستان را قدر بدانیم.
مشاور معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: در بخش دژکرد اگر خوب کار شود درآمد خوبی به این شهرستان و استان می آورد و ظرفیت های این شهرستان را در سطح ملی و بین المللی به نمایش می گذارد.
لازم به ذکر است در پایان این جشنواره مراسم تقدیر و تشکر از دو هنرمند شاهنامه خوان معروف دژکرد نیز به عمل آمد و از محمد و علی رئیسی پدر و پسر دژکردی که شاهنامه خوانی را با سبک خاص و منحصر به فرد خودشان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسانده بودند، تقدیر و لوح تقدیر به آنان اهدا شد.