بزرگداشت ۸ اردیبهشت روز ملی «میمند» با دو رویداد فاخر ، به گزارش عباس امیری خبرنگار فارس اگاه، همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند، خاستگاه گل محمدی جهان با حضور «مریم جلالی» معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد فرخ زاده معاون گردشگری و زیارتی استاندار فارس، «محمد مهدی فروردین» نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین و «محمد مهدی برومند» معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی مسئولان ارشد مدیریت شهری میمند و فعالان عرصه عرقیات گل محمدی در سالن کانون فرهنگی برگزار شد.
«فرهاد محمد رضازاده» شهردار میمند در این همایش ضمن خوش آمد به حاضران و گرامیداشت یاد و خاطره ۱۵۲ شهید بخش میمند، اظهار داشت: همایش بزرگداشت هفته گردشگری میمند طی دو سال متوالی در این دیار برگزار می شود، تا با حضور مدیران ملی و ارشد استانی مشکلات از نزدیک پیگیری شود.
وی شهر میمند را خاستگاه گل و گلاب جهان عنوان کرد و گفت: روز ۸ اردیبهشت ماه در تقویم گردشگری کشور روز ملی میمند ثبت شده که به همین مناسبت طی یک هفته برنامههای متنوع برگزار می شود.
محمدرضا زاده ظرفیت های سرشار شهر میمند را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: شهر میمند دارای جایگاه ویژه ای در تولید محصولات باغی و زراعی است که تنها تولیدات آن به سالی ۲۵ میلیون لیتر انواع عرقیات می رسد که ۱۳ میلیون لیتر از این مقدار مربوط به گلاب محمدی است.
شهردار میمند تصریح کرد: بیش از ۱۱۰ کارگاه فعال گلابگیری ثبت شده و شرکت عرقیات و اسانسگیری مشغول به فعالیت هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه صنعت شیشه گری در منطقه میمند با وجود دو کارگاه فعال دارای پیشینه قدیمی است، ادامه داد: دو پروژه کلان شهرداری میمند در راستای تقویت گردشگری و هویت شهر میمند در دستور کار است که پروژه ۱۰۰ هکتاری پردیس توسط شهرداری برای استفاده بهینه از ظرفیت گل محمدی و گلاب گیری خواهد بود. همچنین کارخانه بزرگ اسانس و عرقیات گیاهان دارویی سال گذشته توسط شورای اسلامی شهر میمند مصوب شد که امسال کلنگ زنی آن صورت خواهد گرفت.
وی احیای میدان تاریخی و بافت قدیم شهر میمند را از دیگر پروژههای سال ۱۴۰۳ شهرداری عنوان کرد و افزود: میدان تاریخی شهر با تلفیقی از سبک مدرن و سنتی احیا می شود و راه اندازی خط تولید کرمهای گیاهی و تولید عطر از اسانس گل محمدی نیز انجام خواهد شد تا شاهد توسعه منطقه باشیم.
*مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش، گفت: همکاری مجموعه شهرداری و شورای شهر میمند برای توسعه این خطه جای تقدیر دارد.
«محمد مهدی فروردین» تصریح کرد: انتظار داریم که حق از دست رفته مردم میمند به همت مسئولان بر گردد چراکه میمند در صنایع دستی حرف برای گفتن دارد..
وی با بیان اینکه شهرستان فیروزآباد با توجه به دارا بودن آثار باستانی از موزه محروم است، اظهار کرد: مردم از مسئولان انتظار پیگیری حق خود دارند و با توجه به اینکه سال گذشته که میمند ثبت ملی شد، اثرات ثبت ملی میمند را مردم باید لمس کنند و باید زیرساخت مورد نیاز برای رونق گردشگری تقویت شود.
نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مسئولان حاضر در این همایش صدای مردم میمند در دولت و حاکمیت درخصوص موقوفه میمند باشند.
فروردین با اشاره به اینکه ظرفیت تولیدی میمند می تواند استان فارس را در قله قرار دهد، اضافه کرد: تولیدات بزرگترین میدان گازی جنوب کشور از جاده شهرستان فیروز آباد می گذرد و روزانه شاهد تلفات جاده ای هستند که باید این موضوع در اولویت رسیدگی قرار گیرد.
*مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار میگیرد
معاون امور باغی وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه مشکلات منطقه میمند در دست بررسی قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: طی جلسات آتی مشکلات این منطقه بررسی می شود.
محمد مهدی برومندی بیان کرد: ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی سالیانه از مزارع کشورمان برداشت می شود و ۳۰ هزار هکتار زیر کشت گل محمدی بوده که ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در فارس است و در میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی داریم که محصول بسیار ارزشمندی است.
برومندی با بیان اینکه گیاهان دارویی پایه مواد غذایی، دارویی و بهداشتی قرار می گیرد، گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در ایران وجود دارد که فرصتی بسیار مغتنم است و ۳۶۰ گونه گیاه دارویی منطقه میمند دارد که می تواند هر کدام پایه دارو باشد.
*مقدمات شهر ملی شیشه گری برای میمند فراهم خواهد شد
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با بیان اینکه توسعه به همت خانواده ها میسر می شود و از عزم مردم منطقه میمند برای ایجاد پیشرفت قدردانیم، گفت: فضای فعالیت خانواده محوری در سالی که جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده، قیمتی است همچنین صنایع دستی هوش و استعداد تاریخی ما بوده که پیوسته از گذشته تا امروز به یادگار مانده است.
«مریم جلالی» افزود: باید سوار بر اقتصاد هویت بنیان حرکت کنیم که امیدواریم با کمک نمایندگان مردم و مسئولان بتوانیم گامی مهم در تقویت صنایع دستی و موضوعات گردشگری برداریم.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تاکید بر اینکه همکاری و هم افزایی خانواده محور منجر به ایجاد معیشت عزت آفرین خواهد شد، تاکید کرد: صنعت شیشه گری میمند در کنار کشاورزی و گلاب گیری آن بوده و غیرت تولید در خانه ها وجود دارد که ستودنی است.
بنابه گفته این مقلم مسئول، مقدمات شهر ملی شیشه گری برای میمند فراهم خواهد شد که امیدواریم اصالت این هنر با این کار حفظ شود. وی تاکید کرد: میمند دارای روایت هایی است که در دنیا امروز خریدار دارد، بنابراین باید بتوانیم آن را روایت کنیم. امروزه جهان آرایی قدرت است و به همین دلیل ایران میتواند حرفی داشته باشد چراکه می تواند روایت هایی از جنس میمند به جهانیان عرضه کند.
*آمادگی برای پیگیری مشکلات منطقه میمند نظیر وقف و موقوفات
نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این همایش با اشاره به مشکلات شهر میمند، خاطرنشان کرد: جهش تولید امسال باید در راستای تسهیل مقررات و تامین مالی طرح های دست های اجرا باشد همچنین مشکل کهنه منطقه میمند را در استانداری فارس طرح موضوع کردیم و بنا شد کارگروه تخصصی بررسی تشکیل شود.
سید علی یزدی خواه افزود: آمادگی داریم که مشکلات منطقه میمند نظیر وقف و موقوفات را پیگیری کنیم.
*میمند در مسیر پیشرفت قرار گرفته است
معاون گردشگری و زیارتی استاندار فارس نیز با بیان اینکه شهر میمند امروز با اقدامات انجام شده طی دو سال گذشته در مسیر پیشرفت قرار گرفته است، اظهار داشت: کارهای انجام شده در شهر میمند نشان از نتیجه گرفتن هم افزایی میان مسئولان، مديران و مردم بوده و اهتمام و کوشش جمعی که بر گرفته از عزم و خرد مردم است در تاریخ ثبت خواهد شد.
محمد فرخ زاده با اشاره به اینکه پروژه ها در شهر میمند باید در ۳ بخش توجه ویژه داشت، خاطرنشان کرد: پروژه های ایجادی باید ادامه داشته باشد و پروژه های نوع سرمایه گذاری از کارهای ارزشمند پیش رو خواهد بود.
فرخ زاده افزود: استان فارس قطب سلامت کشور است که یکی از قطب بودن آن پیشگیری نظیر خوراک و نوشیدنی های سالم است و شهرستان فیروز آباد و میمند در این بخش نقش آفرین هستند همچنین باید رویداد هایی برای معرفی شهر میمند در کشور داشته باشیم از این رو از وزارت میراث فرهنگی میخواهیم جشنواره ملی سردنوش و دمنوش ها در شهر میمند برگزار شود.
بنا به گفته معاون استاندار فارس، شهر میمند برای معرفی خود نیازمند المان است چراکه این المان ها می تواند در شبانه روز گویای روایت و هویت این دیار باشد.
این مقام مسئول با بیان اینکه جشنواره حجاران و دست ساخته ها در میمند با بهره گیری از فرهنگ میمند برگزار شود، تاکید کرد: صنعت شیشه گری موضوع مهمی است که می توان باتوجه به سبقه تاریخی این شهر، رویداد ملی شیشهگران در میمند برگزار شود همچنین میتوان ناحیه صنعتی شیشهگری را در این خطه ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: تاسیسات گردشگری نیازمند تقویت در شهر میمند است و میهمانان زیادی به این دیار سفر می کنند، از این رو باید در خصوص اقامتگاه ها اقدامات جدی شکل گیرد.
معاون استاندار فارس ظرفیت های بیشمار استان فارس را مورد توجه قرار داد و افزود: در حوزه باغات، استان فارس رتبه اول را در کشور دارد و شهر میمند خاستگاه چند محصول مهم است که میتواند در حوزه گردشگری کشاورزی نقش آفرینی کند بنابراین پیشنهاد داریم که وزارت جهاد کشاورزی اراضی متعددی که می تواند را به صورت سهامی به عنوان یک مزرعه کشت و زر در اختیار مردم قرار دهد تا آورده اقتصادی داشته باشد و مردم هم کار سرآمدی کشت را انجام دهند تا منجر به تولید شود. همچنین امسال اجرای بیش از ۲۰ عنوان پروژه محوری برای شهر میمند پیش بینی شده است.
*میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می درخشد
فرماندار فیروزآباد نیز در ادامه این همایش با بیان اینکه میمند همچون نگینی در شهرستان فیروز آباد، فارس و در سطح کشور می درخشد، گفت: امیدواریم با هم افزایی مسئولین و همراهی متولیان و بکارگیری توانمندی ها در آینده توسعه خوبی را برای این منطقه شاهد باشیم.
«حبیب اله جمشیدی» ادامه داد: تقاضا داریم سرمایه در گردش گلاب گیران به عنوان یک موضوع مهم مورد توجه واقع شود و تسهیلات سرمایه گذاران بوم گردی و گردشگری می تواند باعث رونق در این منطقه شود.
تسهیل در امر صادرات محصولات گل و گلاب، تشویق و حمایت از صنعت شیشه گری در جهت پویایی صنعت گردشگری پویا و مکمل از دیگر موضوعات مطرح شده توسط فرماندار فیروز آباد بود.
جمشیدی در پایان سخنان خود بر افزایش اعتبار در حوزه زیرساختی شهرداری های این شهرستان به خصوص شهر میمند و اختصاص ردیف های اعتباری توسط وزارت میراث فرهنگی تاکید کرد.
*باید در این برهه از زمان به میمند توجه ویژه کرد
امام جمعه میمند در این همایش با بیان اینکه میمند دارای قدمت تاریخی و شهری کهن و مزین به گل محمدی است، گفت: زمانی شهر میمند جایگاه ویژه ای در میان شهرهای استان و کشور داشت اما با نگاه عده ای از مسئولان در برهه ای، شهرهای دیگر دوشادوش این شهر حرکت کردند اما پس از مدتی باعث تضعیف جایگاه میمند شد.
حجت الاسلام و المسلمین«عباس بهزادی»، با اشاره به جایگاه شهر میمند، خواستار نگاه ویژه به این شهر شد و اضافه کرد: کم توجهی برخی از مسئولان، میمند را به قهقرا برده است از این رو باید در این برهه از زمان به آن توجه ویژه کرد.
امام جمعه شهر میمند نام گذاری سال ۱۴۰۳ به نام جهش تولید با مشارکت مردم توسط رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار داد و مطرح کرد: مردم پای کار هستند اما متاسفانه میمند دچار تنش تولید است و کارخانهای که میخواهد در این منطقه جهش تولید داشته باشد با موانع روبرو می شوند بنابراین باید همفکری باید انجام شود تا ظرفیت بیشمار میمند به جایگاه حقیقی خود برسد.
* دعوت رئیس شورای شهر از سرمایه گذاران برای حضور در میمند
رئیس شورای اسلامی شهر میمند نیز به شرح برنامه های هفته بزرگداشت گردشگری میمند پرداخت.«بهنام صیاد نژاد» از سرمایه گذاران برای حضور در این منطقه در راستای انجام فعالیت های اقتصادی به دلیل وجود ظرفیت های بیشمار میمند دعوت کرد.
* همایش پیاده روی میمند
گفتنی است پیش از این مراسم، همایش پیاده روی خانوادگی میمند، صبح روز جمعه به مناسبت بزرگداشت هفته میمند با حضور و استقبال پرشور اهالی، مسئولان و مدیران ارشد مدیریت شهری برگزار شد.
این رویداد ورزشی و فرهنگی همگانی از امام زاده اسماعیل(ع) شهر میمند آغاز و تا پارک شقایق به طول ۳ کیلومتر ادامه داشت و شهروندان در مراسم پایانی که به همراه قرعه کشی و اهدای جوایز ارزنده بود، شرکت کردند. همایش پیاده روی خانوادگی میمندی ها به صورت زنده از برنامه «صبح و نشاط» شبکه سوم سیما پخش شد.
«محمد مهدی فروردین» نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین در مجلس شورای اسلامی در این مراسم با اشاره به برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی همزمان با ایام برداشت گل محمدی، گفت: ورزش امروز به عنوان یک الزام در زندگی افراد همواره تاثیر گذار بوده در زندگی هر انسان باید تعریف شود چراکه باعث جامعه سالم و ایجاد نشاط خواهد شد.
فروردین افزود: ورزش و اهمیت دادن به تندرستی می تواند اینگونه جمعیتی را در این رویداد دور هم جمع کنند از این رو مردم میمند با حضور پرشور خود در این برنامه ثابت کردند که سلامتی جزو اولویت های زندگی آن ها است.
«علی خلیلی» رئیس فدراسیون ورزش های همگانی نیز در این مراسم با اشاره به استقبال خوب شهروندان میمندی همایش پیاده روی خانوادگی، ادامه داد: فعالیت بدنی برای سلامتی و بالا بردن کیفیت زندگی اولویت دارد بنابراین باید ورزش مورد نیاز بدن خود بپردازیم.
«فرهاد محمدرضازاده» شهردار میمند ضمن اشاره به برگزاری برنامه های متنوع در هفته میمند از همه مردم ایران خواست تا به شهر میمند خواستگاه گل محمدی جهان سفر کرده و از مناطق و جاذبه های این دیار بازدید کنند.
«رحیم خداجو» مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز از مشارکت مردم در عرصه های مختلف ورزشی، بر ایجاد نشاط اجتماعی به وسیله توسعه ابعاد مختلف ورزش تاکید کرد.
«حبیب اله جمشیدی» فرماندار فیروزآباد در این همایش نیز با بیان اینکه آوازه شهر میمند فراتر از استان فارس بلکه ملی و کشوری است، افزود: مهمان نوازی مردم میمند ریشه در فرهنگ عمیق و چند هزار ساله دارد و امیدواریم بتوانیم که در جهت حمایت و پشتیبانی از حوزه های گردشگری گام های مهمی در سال جدید برداریم.