×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۳۰ تیر - ۱۴۰۴  
true
true
بلا تصدی بودن ۵۱ درصد پست‌های دستگاه‌های اجرایی فارس/تقاضای جذب ۲۴۰۰ نیروی تازه نفس برای استان

در برخی شهرستان‌ها محل کار فرماندار در مدرسه است. در جای دیگر رئیس اداره هم سرایدار، هم راننده، هم تحصیلدار و هم نگهبان  دارد

جلال الدین عرفانی– فارس آگاه

اولین جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت و تحول اداری استان فارس در حالی برگزار شد که معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور مهمان ویژه این جلسه بود،علاءالدین رفیع زاده در این جلسه در پاسخ به گزارشات دستگاه‌های مختلف اجرایی استان در زمینه کمبود نیرو و نیازهای این بخش هدف از این سفرها را آشنایی با مشکلات استان‌ها از نزدیک و رفع بهتر این مشکلات عنوان کرد وگفت:نظام اداری ما در شرایط بسیار نامطلوبی است و بخش اعظم‌ و چیزی حدود ۹۰ درصد بودجه ما جاری و البته صرف پرداخت حقوق و همین بخش می‌شود، به همین دلیل باید نگاهمان را به نظام اداری عوض کنیم‌ ،چرا که نتیجه چنین نظام ادارای افزایش هزینه هاست.

وی افزود:در این راستا یکی از مواردی که می‌توان از ان بهره برد بخش خصوصی و استفاده از توانایی این بخش است. واقعیت آن است که باید نگاه بخش خصوصی گونه ای را باید دربخش اجرایی و دولتی داشته باشیم .

رفیع زاده افزود: یکی از مواردی که اکثر شما به آن اشاره داشتید این بود که هر کدام که پست‌های بلاتصدی بیشتری دارید باید جذب بیشتری برای نیرو داشته تا این پست‌ها پر شود،اما در بررسی که من داشتم مشاهده کردم که برخی ادارات همین الان دو برابر پست‌های تعریف شده هم نیرو دارند پس نیرو کم وجود ندارند.

وی تصریح کرد: البته در برهه ای از زمان تعداد زیادی نیرو بدون ضابطه و هیچ برنامه ای در بخش دولتی و دستگاه‌های اجرایی جذب شدند نیروهایی بی کیفیت که الان دنبال نفوذ و راهی برای ورود رسمی هستند و حتی دنبال پست‌های  مدیریتی هم هستند والبته آموزش پذیر هم نیستند.

معاون رئیس جمهور گفت: این نیروهای کم کیفیت معضلی برای نظام‌اداری ماست. به همین دلیل نیز به هیچ عنوان نیروی بی ضابطه و بدون ارزیابی نباید جذب شود و ما هم در همین جهت جذب نیرو را درهمین جهت دنبال کردیم.

وی با تاکید بر ارایه خدمات مناسب و با کیفیت توسط دستگاه‌های اجرای به مردم گفت: در این راستا اولویت ما در جذب نیروهایی است که در حوزه اجرایی در خدمت مردم باشند نه اینکه مجوز بدهیم نیرویی بگیریم که زیر کولر بنشیند بلکه جذب ما بیشتر در حوزه عملیاتی است.

وی ادامه داد: از این پس ما تغییراتی در جذب نیرو داریم‌ اول اینکه  استخدام صرفا بر اساس آزمون کتبی و ۷۰ درصد از شرط جذب آزمون کتبی است  و ۳۰ درصد مصاحبه و ارزیابی اما ارزیابی تکمیلی و مصاحبه دستور العمل متفاوتی دارد و  سوال از مور شخصی و این موارد نیست بلکه توانمندی فرد مورد بررسی قرار می‌گیرد. مثلا برای جذب معلم فرد باید دارای قدرت بیان خوبی باشد .

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص کمبود ساختمان‌های اداری در شهرستان‌های نیز خواستار ایجاد مجتمع های اداری و یا استقرار چند دستگاه در یک ساختمان در شهرهای کمتر از ۷۰ هزار نفر جمعیت شد و  گفت: در زمینه تربیت مدیران آینده تربیت ۵۰۰ مدیر در دستور کار قرار گرفته که هر استان نیز سهمیه ای دارد. به زودی فرآیند جذب این افراد را شروع می‌کنیم،این افراد  بر اساس رقابت در آزمون برابر  جذب و ۲۷ ماه آموزش و کار و تست همزمان را دنبال می‌کنند و همگی جز نخبگان جامعه هستند .

وی از راه اندازی شماره ۱۲۸ برای دریافت گزارشات مردمی در خصوص تخلفات اداری  در پاسخگویی به رفع مشکلات مردم‌ در استان‌ها خبر داد مشکلاتی که به گفته وی قرار است ظرف ۲ساعت پس از تماس افراد پیگیری و پاسخ آن به شهروندان داده شود.

 

* ایجاد یک مجموعه رصد در سازمان اداری و استخدامی کشور ضروریست

استاندار فارس هم در این جلسه با اشاره به تجربیات خود در بخش‌های مختلف گفت: هر کشوری بحث  پیشرفت و توسعه را مطرح کند ،نمی‌تواند پیرامون توسعه در برخی بخش‌ها از جمله حوزه علم و تکنولوژی بی تفاوت باشد و قطعا توسعه در سایه داشتن نیروی انسانی امکان پذیر است.

حسینعلی امیری با تاکید بر اینکه نباید در این حوزه تحت تاثیر فشارهای بیرونی و بازی‌های سیاسی قرار گرفت  تصریح کرد: گاه فشار خارجی و سیاسی جایی می‌رود که هزینه ما را بالا می‌برد سازمان استخدامی نباید تحت تاثیر عوامل سیاسی و خارجی باشد، اما به هر حال طی گذشت زمان برخی کارکنان  پیر و بازنشسته می‌شوند و نباید ما درب ببندیم و یکهو درب را باز کنیم‌ و جمع زیادی وارد شوند و شاهد جذب بسیاری نیروی  قومی و حزبی شویم که نتوانند با سیستم حرکت کنند ،این خود آسیب است.

وی ادامه داد:مشکل دیگر ما فقدان جانشین پروری است که اگر کسی رفت فرد مناسب جایش را بگیرد،از سویی فرصت  آزمون و خطا هم نمی‌شود .

وی از  فقدان نیروهای کارشناس و و عدم استخدام و در نتیجه خروج آنها به عنوان معضلی دیگر یاد کرد و گفت:

یکی دیگر از مشکلات وجود شوراهای متعدد است،اینها برای چیست‌؟ این به خاطر این است که مدیر نمی‌تواند ، تصمیم بگیرد و شورا دارد به جای مدیر تصمیم می‌گیرد ،در کجای دنیا ما اینهمه تشکیلات داریم؟ این را بروید با کشورهای دیگر همین کشورهای اسلامی اطراف مقایسه کنید، چقدر امکانات کشور صرف این تشکیلات می‌شود در دنیای مدرن تصمیمات سیستمی لازم است ،ما بهره وری کافی نداریم، امروز به مدیرانی که قدرت حل مساله دارند نیاز داریم .

امیری گفت: به نظر می رسد در سازمان اداری و استخدامی کشور وجود مجموعه ای برای رصد امور ضروریست  شما اینقدر کار دارید که نمی‌رسید به همه موارد رسیدگی کنید و نمونه آن سازمان‌هایی است که گاه ۳۰ سال یا۱۵ سال است  تشکیلات آنها مورد بازنگری قرار نگرفته و یک گروه رصد بخش اداری در سازمان نیاز است تا فقط دیده بانی کنند.

 

**حضور ۷۴درصد جمعیت استان در شهرها

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس نیز در این جلسه با اشاره به برخی ظرفیت‌های استان به مشکلات فارس در حوزه کمبود نیروی انسانی گفت:استان فارس ۱۵ درصد نیازهای کشاورزی استان را تامین می‌کند این در حالی است به دلیل مهاجرت از روستاها به سمت شهرها ۷۴ درصد جمعیت استان در شهرها و ۲۶ درصد در روستاها حضور دارند که عدد خوبی نیست.

محسن پاپری زارعی با اشاره به برخی آمار و ارقامهای حوزه های اقتصادی سهم و رتبه استان در این حوزه ها را بررسی کرد و افزود: تمامی این ظرفیت‌های نیاز به کارشناس و متخصص دارد ،در این میان از ۱۵۴ هزار نیرو  ۱۱۳نفر کارکنان دستگاهای اجرایی استان ۵۷ درصد آقا و  ۴۳ درصد را خانم‌ها تشکیل می‌دهند ،این در حالی است که

۷۶ درصد کارکنان ما نیز تحصیلاتشان فوق دیپلم به بالاست.

وی با اشاره به بالا رفتن سن کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان گفت: بیش از ۱۰۰ هزار نفر از کارکنان ما ۳۰ تا ۵۰ سال دارند که ظرف چند سال آینده با افزایش سن به شرایط پیری می رود این در حالی است که۲۳۶۱۱ نفر هم بین۵۰ تا ۶۰

سن دارند و ۴۴ درصد کارکنان ما در شیراز و ۵۶ درصد در سایر شهرستان‌ها حضور دارند که این موجب ناپایداری نیروها در شهرستان‌ها شده است و به همین دلیل  دستگاه‌ها را موظف کردیم کارکنان ستادی را به سمت شهرستان‌ها سوق دهند.

پاپری زارعی با اشاره به اینکه۳۷ دستگاه اجرایی استان بیش از  ۲۰ درصد پست های سازمانی آنها خالی و بلاتصدی است گفت:ما با بحران کمبود نیرو روبرو هستیم و اتفاقی در سطح ملی افتاده است تا ده درصد پست‌ها با نیروی قرارداد معین تامین شود اما بسیاری از  دستگاه‌های ما یک مجوز هم نمی‌دهند مثل آموزش و پرورش،یا مدیریت و برنامه ریزی که این اقدام را انجام نمی‌دهند ،امروز حتی بسیاری تانکرهای آب رسان ما نیرو ندارند .

وی با اشاره به کمبود ساختمان به عنوان دیگر مشکل استان گفت: تعداد واحدهای اداری کم است به عنوان مثال ما در  سرچهان ده دستگاه ما جا ندارند ما شهرستانی داریم که فرماندار در مدرسه حضور دارد وساختمان اداری ندارد مثل شهرستان زرقان،ما رییس اداره داریم که همزمان هم سرایدار و نیروی خدماتی است، هم راننده و هم رئیس.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فارس با اشاره به اجرا رویداد بهره وری در انرژی در سال گذشته گفت: امسال هم رویداد بین المللی آب را در دست اقدام داریم‌.

وی با بیان اینکه ۵۱ درصد پست‌های دستگاه‌های اجرایی استان بلاتصدی است گفت:وضعیت ساختار دستگاه‌های اجرای در نظام خدمات رسانی به شدت ضعیف ما شهرستان ایجاد کردیم اما  پزشک قانونی ندارد و  میت را باید به شهرستان دیگر ببرند.

پاپری با اشاره به کاهش فزاینده نیروهای کارشناسی خواستار  تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قرارداد معین شد و گفت:با توجه به مشکلات موجود ما چند درخواست داریم اولین تقاضای ما جذب ۲هزار نیرو برای پست‌های بلا تصدی ،تقاضای دوم جذب ۱۰۰ نیروی کار قرار داد معین و سوم صدور مجوز جذب ۳۰۰ نیروی شرکتی برای رفع مشکلات اولیه فعلی تا در مراحل اقدامات لازم در این زمینه انجام شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true