×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
تولید ۲ درصد علم دنیا توسط دانشمندان ایرانی

تولید ۲ درصد علم دنیا توسط دانشمندان ایرانی، رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در حوزه علم و فناوری رده پانزدهم و شانزدهم جهان را به خودمان اختصاص داده‌ایم، گفت: یک درصد جمعیت جهان را داریم، اما ۲ درصد تولید علم دنیا مربوط به دانشمندان ایرانی است.

به گزارش فارس آگاه، حمد موذنی در چهاردهمین نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاه‌های کشور که به میزبانی سومین حرم اهل بیت (ع) در شیراز در حال برگزاری است، پیرامون انقلاب اسلامی و مبحث دستاوردها، اهداف و آرمان‌ها و همچنین میزان تحقق اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: وقتی در زمینه دستاورد‌های انقلاب اسلامی صحبت می‌کنیم شکر خدا دستمان بسیار پر است، زیرا در حوزه‌های مختلف نتایج ارزشمندی داشته و افتخارآمیز است.

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه در حوزه عمران و آبادی ده‌ها هزار پروژه عمرانی در اقصی نقاط کشور اجرا شده است، بیان کرد: افزایش عدالت در دسترسی به انواع زیرساخت‌های شهری و روستایی در کشور (امکانات آب، برق، گاز و حتی اینترنت به دورترین نقاط) را پس از انقلاب شاهد بودیم، اما متاسفانه رسانه‌های بیگانه طوری دیگر این دستاورد‌های برجسته را ترسیم می‌کند.

موذنی گفت: در حوزه علم و فناوری رده پانزدهم و شانزدهم جهان را به خودمان اختصاص داده‌ایم، به‌طوری که یک درصد جمعیت جهان را داریم، اما ۲ درصد تولید علم دنیا مربوط به دانشمندان ایرانی است.

وی همچنین با اشاره به دستاورد‌های نوین در حوزه هوا و فضا، سلول‌های بنیادی، انرژی هسته‌ای، پزشکی و سلامت تصریح کرد: ایران در پزشکی و نظام سلامت نسبت به قبل از انقلاب در زمینه‌های مختلف پیشرفت‌های زیادی به ارمغان آورده و در حال حاضر به قطب پزشکی خاورمیانه تبدیل شده که ناشی از روح اعتماد به نفسی است که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در کشور دمیدند و شعار “ما می‌توانیم” را به معنای واقعی تفسیر و در کشور محقق کردند.

رئیس دانشگاه شیراز به جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم جبهه مقاومت را توصیف و تعریف کنیم قطعا نقطه کانونی و مرکز ثقل و قلب جبهه مقاومت “نظام مقدس جمهوری اسلامی” است.

موذنی در ادامه به مبحث اهداف و آرمان‌های انقلاب اشاره کرد و افزود: از مهمترین اهداف انقلاب، حاکمیت فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه بوده است؛ استقلال سیاسی، خودکفایی اقتصادی، مبارزه با استکبار، حمایت از مظلومان، ریشه‌کنی فقر و ترویج عدالت اجتماعی از اهداف آرمان‌های انقلاب بوده و قابل دفاع است.

وی درخصوصی میزان تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی سخن گفت و یادآور شد: باید اعتراف کنیم که به بخشی از آرمان‌ها و اهداف انقلاب اسلامی نرسیده‌ایم و ریشه تمام مسائل که امروز در سطح جامعه با آن مواجه هستیم این است که این اهداف محقق نشده است لذا بسیاری در تلاش هستند تا مشکلات در بخش‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی را به انقلاب اسلامی منتسب کنند؛ در حالیکه ما می‌خواهیم بگوییم که چون اهداف انقلاب محقق نشده است ما شاهد این مشکلات هستیم و اگر انقلاب رخ نداده بود شاهد صد‌ها مشکل دیگر و وابستگی به کشور‌های بیگانه بودیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه دشمنی دشمنان نظام و انقلاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و همچنان ادامه دارد، گفت: تحریم‌های اقتصادی و نظامی، هشت سال جنگ تحمیلی، جنگ روانی و تبلیغاتی این‌ها بخشی از مشکلات خارجی است و درواقع عوامل خارجی سد و مانع راه پیشرفت انقلاب اسلامی بوده است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد که باید منطقی بپذیریم در برخی زمینه‌ها کار اشتباه بوده و مسیر را اشتباه رفتیم و راه حل این مشکلات چیست؟ بنابراین پذیرش این اشتباهات خود بخشی از کار است و هم راستا با اهداف و آرمان‌های انقلاب و در واقع دفاع از انقلاب است؛ لذا می‌توانیم از خرد جمعی، نخبگان و صاحب نظران برای حل مسائل و مشکلات بهره‌مند شویم و این رویکرد مهم می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد وفاق و همدلی در جامعه باشد.

موذنی اولین کوتاهی، نقص و اشکال در جامعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی را کم‌توجهی به فرهنگ دینی و اسلامی عنوان کرد و افزود: برنامه دقیق، اصولی و نظام‌مندی برای ترویج فرهنگ دینی در جامعه نداشته‌ایم و عملا آموزش و ترویج دینداری در جامعه ما تقریبا رها شده است.

رئیس دانشگاه شیراز تصریح کرد: اساس و بنای انقلاب اسلامی فرهنگ دینی است، ولی برنامه نظام‌مند و هدف‌مندی برای آن نداشتیم و جای تجدیدنظر و کار دارد. اشکال دوم در تربیت مدیران کارآمد، دانا، مومن، صالح و امانتدار است؛ ظرفیت‌های که در کشورمان وجود دارد، بی‌نظیر است؛ امکانات بالقوه‌ای که در کشورمان وجود دارد ولی هنوز به فعلیت در نیامده است. شاید در بحث ظرفیت‌ها در دنیا اولین کشور باشیم، ولی نتوانستیم از امکانات به درستی بهره‌مند شویم و امروز شاهد این وضعیت اقتصادی در جامعه هستیم که ناشی از نداشتن مدیران توانمند است.

وی با بیان اینکه کشور به ده‌ها مدیر توانمند نیازمند است، گفت: ما در تربیت مدیران کارآمد کوتاهی داشته‌ایم، دیگر اینکه به بحث گزینش مدیران کم توجهی صورت گرفته و انتظار این است که در نظام جمهوری اسلامی مدیران بهترین خدمتگذاران ملت و پایبند به اصول دین باشند.

رئیس دانشگاه شیراز همچنین با تصریح بر اینکه متاسفانه مشکل اصلی و مهم دیگر، ترجیح منافع فردی و گروهی بر مسائل و منافع ملی بوده است، افزود: بخش قابل توجهی از اشکالاتی که اشاره شد به مجلس شورای اسلامی برمی‌گردد و نقائصی که در قانونگذاری کشور داشتیم.

موذنی تصریح کرد که به گفته امام راحل مجلس باید عصاره فضائل ملت باشد، یعنی (صالح‌ترین، صاحب نظرترین و باهوش‌ترین افراد) برای نمایندگی مجلس انتخاب شوند تا بتوانند بهترین قوانین را تصویب کنند؛ برای نیل به انقلاب اسلامی و اهدافش؛ لذا انتخابات باید در طراز انقلاب اسلامی برگزار شود.

به نقل از تسنیم، وی در پایان بیان کرد: وقتی سخن از جهاد تبیین می‌شود بخش اول آن، تبیین دستاورد‌های انقلاب است و بخش دومِ جهاد تبیین؛ در واقع نقد عالمانه و پذیرش منصفانه اشکالاتی است که در این مسیر داشتیم.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد