رونمایی و کلنگزنی ۳۷۹ پروژه با بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان در راستای توسعه خدمات شهری، زیستمحیطی و حمل و نقل عمومی شیراز، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، به مناسبت ایام دهه فجر انقلاب اسلامی، با حضور معاون رئیسجمهور، استاندار فارس و جمعی از مسئولین کشوری و محلی، ۳۷۹ پروژه خدمات شهری، محیط زیستی و حمل و نقل عمومی با ارزش بیش از ۱۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال در شیراز افتتاح و کلنگزنی شد.
معاون رئیسجمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای بالای فارس در حوزههای مختلف گفت: امیدوارم قطار توسعه و پیشرفت و بهبود زیست در فارس سرعت بیشتری به خود بگیرد.
عبدالکریم حسینزاده افزود: فارس افتخار میزبانی حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) را دارد که این همه نماد در زیستی مسالمتآمیز فضای خوبی را در فارس فراهم کرده است و استان فارس ثروتمند محسوب میشود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: من از مردم به خاطر کاستیهایی که در دولتهای مختلف وجود داشته عذرخواهی میکنم. در دولت چهاردهم، تمام ظرفیتهای درون استانی را برای توسعه استانها به کار خواهیم گرفت و اطمینان میدهم که پس از چهار سال، سیمای استانها دگرگون خواهد شد. مردم شایسته زندگی بهتر و درخورتر هستند و باید توانمند شده، به تولید کننده تبدیل شوند و از وابستگی به نهادهای حمایتی رهایی یابند.
حسینزاده گفت: محرومیتزدایی شاخص اصلی فعالیت ما بوده، و خواهد بود و وظیفه ما در قبال استان بسیار زیادست و واقعیت این است که هیچکس از خارج این سرزمین، این کشور را برای ما توسعه نمیدهد، پس باید با همدلی برای توسعه حرکت کنیم.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: با توجه به وجود همین مردم، میتوانیم این مسیر را هموار کنیم. این دولت، دولت اعتماد به مردم است. توسعه و تولید را باید به مردم بسپاریم و امیدوارم این پروژهها به توسعه پایدار در شیراز کمک کنند.
وی افزود: استان فارس دارای فرهنگهای مختلف و غنی است و مردم با تنوع فرهنگی در آن زندگی میکنند. بسیاری از کشورها به این ظرفیتها چشم طمع دارند. بنابراین، تنها راه تداوم پیشرفت و موفقیت، همبستگی مردم و آشتی بین دولت و ملت است و ما در حمایت از فارس هیچ کمبودی نخواهیم داشت. خود را امانتدار ثروت ملی میدانیم.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: شما در واقع بر روی خاک طلاگونهای زندگی می کنید، از تخت جمشید و آرامگاه کوروش تا حافظ و سعدی که میتوانند چند کشور را به خود جذب کنند. اما متأسفانه، از این داشتهها به درستی استفاده نکردهایم و امیدوارم از ثروت استان بهرهبرداری بهتری داشته باشیم. یکی از ظرفیتهای دیگر که باید به آن توجه شود، استفاده از مشاهیر بزرگی مانند دکتر ملک حسینی برای توسعه توریست درمانی است که بنا به اطلاع ما به تازگی نیز تعدادی از این افراد از نقاط مختلف داخل و خارج کشور به این شیراز آمده و در انتظار پیوند کبد هستند.
شیراز و فارس را دوست دارم و مردمش و این خاک را با برکت و مقدس میدانم
وی ادامه داد: این در حد گفتار و شعار نیست باید ایران را بسازیم. هیچکس از خارج نمیآید که ایران را درست کند. باید پشت ملت ایستاد، دغدغه من توسعه ایران است و با واژه محرومیت خوب نیستم چون کشور ثروتمند و خوبی داریم.
حسینزاده با تاکید بر حذف کلاسهای کانکسی و چادری در یکسال اول فعالیت دولت وفاق در راستای عدالت آموزشی گفت: این قول را اینجا به شما میدهم در مساله کار زنان، احیا واحدهای صنعتی و توسعه روستایی روی من حساب کنید من عاشق خاک شما و فارس هستم قول میدهم برای رفع همه مشکلات و برای همه پروژهها من هم مانند اعضا شورای اداری فارس پیگیر رفع مشکلات استان باشم.
***وجود ۳۴۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی در فارس موجب فخر نیست
استاندار فارس هم با اشاره به تقارن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی با اعیاد شعبانیه گفت: با همت شهردار و همدلی همکاران وی یک پروژه مهم محیط زیستی در شیراز کلنگزنی میشود.
حسینعلی امیری با اشاره به اینکه توسعه روستایی، یکی از موضوعات مهم استان فارس است، افزود: بیشترین تعداد روستا در فارس وجود دارد که امیدواریم که آنقدر پیشرفت در روستاها صورت گیرد که شاهد مهاجرت معکوس از شهر به روستا باشیم.
وی ادامه داد: اما نکتهای که نمیتواند مایه فخر باشد وجود ۳۴۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد در فارس است. امیدوارم زمانی بتوانیم این رقم را کاهش دهیم، اگر بهطور جدی به روستا توجه شود شاهد کاهش مهاجرت به شهرها خواهیم بود و امیدوارم بتوانیم تا چهار سال آینده آماری ارائه دهیم که نشان دهد روستاها به صورت توسعهیافتهای درآمده و مهاجرت معکوس شکل گرفته است.
امیری همچنین از شهردار و اعضای شورای شهر شیراز تقدیر کرد و گفت: از شهردار پرتلاش و اعضای شورای شهر و همچنین رئیس شورا کمال تشکر را دارم. در دعوا هیچ خیری وجود ندارد و اگر امروز پیشرفتی در کارهای عمرانی صورت میگیرد، این نتیجه دوستی و همراهی بین همه است. باید با هم همکاری کنیم تا با سرعت بیشتری به سمت توسعه حرکت کنیم
استاندار فارس افزود: هدف ما افزایش رفاه اجتماعی است که همان هدف قانون اساسی نیز هست. چرا که اگر انسان در رفاه باشد، ذهنش به درستی کار میکند و استعدادش شکوفا میشود و انسانی که دغدغهاش کمتر است، میتواند به بنده بهتری تبدیل شود.
***رشد ۱۲برابری بودجه فرهنگی و ۱۱درصدی حپزه خدماتی نسبت به دور قبلی شورا
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم گفت: در شورای ششم رویکردی ۷۲گانه تنظیم شده که اقدامات انجام گرفته مبتنی بر این برنامه است. در این برنامه ۲ بخش حوزه خدمات شهری و حوزه فرهنگی از اولویت ویژه برخوردارند.
سید ابراهیم حسینی ادامه داد: روز اولی که کار را در شورای اسلامی شهر شیراز شروع کردیم، بودجه شهرداری شیراز ۶ هزار و ۱۶۰ میلیون تومان بود و امروز بودجه شهرداری ۴۲ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ بودجه فرهنگی ۱۲ برابر و بودجه حوزه خدمات شهری ۱۱ برابر شده است، یعنی در ۶ ماموریت ویژه که وزارت کشور برای شهرداریها تعریف کرده است، تلاش کردیم که یک جهش داشته باشیم.
حسینی تصریح کرد: سرمایهگذاری در سایر کلانشهرها در ردیفهای بودجه است اما در شهر شیراز سرمایهگذاری یکی از تبصرههای ماده واحده است. شهرداری در سال ۱۴۰۱، ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری وارد شهر کرد؛ در سال ۱۴۰۲، ۲۰ هزار میلیارد تومان و امسال یعنی سال ۱۴۰۳، ۲۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کرده است و برای سال آینده قطعاً بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی میشود که انشاا… محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: آنچه که در شیراز اتفاق افتاده، حاصل وفاق، برادری دوستی محبت و مهربانی درون شورا و شهرداری همزمان با مدیریت ارشد استان است.
***تعریف ۴۰۰ پروژه در طرح عید در عید
شهردار شیراز هم در آئین کلنگزنی سایت ۲۸ هکتاری ساماندهی ضایعات فروشیها گفت: عملیات اجرایی سایت بزرگ ساماندهی و انتقال ضایعات فروشان به ارزش ۲۱ هزار میلیارد ریال به وسعت ۲۸ هکتار یکی از پروژههایی است که آغاز شد، پیش از این زمین همین پروژه که متعلق به شهرداری است یک مشتری ۳۵۰ میلیارد تومانی داشت اما ما یک بسته ۲۱۰۰ میلیارد تومانی در اینجا برای فروش ضایعات تعریف کردیم که این زمین به ۲۰۰ قطعه تفکیک شده، سهم شهرداری از اینجا ۸۰ درصد و ۲۰ درصد هم سهم سرمایهگذار است و با اجرای یکی از معضلات شهر که مردم از آن گلایه داشتند یعنی زبالهگردها حل میشود.
محمد حسن اسدی ادامه داد: شهر شیراز در بین ۸۰ کلانشهر آسیا به عنوان پایتخت محیط زیست آسیایی انتخاب شد و اگر این عنوان را کسب کردیم ابتدا مرهون گذشتگان هستیم که بیش از یک هزار هکتار باغ قصردشت را به یادگار گذاشتند و دوم به دلیل فرهنگ بالای مردم شهر است که باعث شده تا شیراز چنین هوای پاکی داشته باشد.
اسدی با اشاره به اینکه تعداد زیادی پروژههای محیط زیست در راستای طرح عید انقلاب تا عید فطر تقدیم شهروندان میشود، افزود: ما مدیون محیط زیست هستیم و باید حفاظت از محیط زیست را جدی بگیریم، شیراز با ۶ شهر دنیا خواهرخوانده است، نانجینگ چین خواهرخوانده شیراز با ۱۰ میلیون نفر جمعیت و ۲۵ میلیارد دلار بودجه، بخش زیادی از بودجه را صرف درمان و محیط زیست می کند و بودجه آنان ۱۰ برابر شیراز است.
شهردار شیراز گفت: همزمان با این ۲۸ هکتار سایت تفکیک ضایعات هست ۹ پروژه هم در میدان میوه و تره بار با اعتبار ۴۷۷ میلیارد ریال افتتاح خواهد شد.
اسدی با اشاره به اینکه در ایام دهه فجر تا عید سعید فطر شهرداری شیراز ۴۰۰ پروژه به ارزش ۲۹ میلیارد تومان تعریف کرده است که ۲ ابرپروژه بزرگترین زیرگذر شهری به طول بیش از ۲ کیلومتر و با اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، اضافه کرد: پل چند سطحی به عرشه پنج کیلومتر به بهره برداری خواهیم رساند و پروژههای شهرداری زودتر از زمان خود به بهره بردرای رسیده است.
شهردار شیراز افزود: امروز یکی از گلایهها در خصوص زبالهگردهاست که با برداشتن ضایعاتها از زبالهها باعث آلودگی کوچهها و معابر میشوند و چهره نازیبا را به شهر میدهند. تمام این موارد ساماندهی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دهه فجر عید انقلاب تا عید سعید فطر شهرداری شیراز نزدیک به ۴۰۰ پروژه به ارزش ۲۹ هزار میلیارد تومان تعریف کرده و به بهرهبرداری میرساند، گفت: شیراز میتواند، شهری شگفتانگیز باشد و تلاش خواهیم کرد تا شیراز عروس شهرهای ایران شود.
اسدی گفت: در شورای ششم و شهرداری فعلی در شهر شیراز سه بزرگراه افتتاح شد و تنها شهری هستیم پس از تهران که یک خط مترو افتتاح شده و ۴خط مترو در حال ساخت و افتتاح داریم که در خط یک ما روزانه ۱۱۵ هزارمسافر جابجا میشود فاز یک خط دوم هم افتتاح و تا تابستان به کلبه سعدی می رسد اما مشکل اصلی ما نبود واگن است و این چیزی نیست که در بازار سیاه و قاچاق بخریم و از دولت تقاضای همکاری برای تامین واگن داریم.
شهردار شیراز گفت: در شورای ششم یک کمیسیون به نام محرومیتزدایی ایجاد شد و سه درصد بودجه عمرانی یعنی ۸۰۰ میلیارد برای محرومیتزدایی در نظر گرفته شد اما رفع محرومیت نیازمند این است که همه دستگاهها کمک کنند چون به همه چیز نیاز داریم.
***رونمایی از سومین خط سورتینگ سایت دفن زباله شیراز
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در مراسم افتتاح و راهاندازی خط سوم تفکیک زباله در سایت دفن زباله برمشور، گفت: شیراز از جمله شهرهایی است که دارای طرح جامع مدیریت پسماند است که این طرح افق ۱۰ ساله دارد که با همکاری دانشگاه شیراز تهیه شده است.
روحالله خوشبخت با اشاره به سایت دفن زباله برمشور، گفت: این سایت ۲ هزار هکتار است که یک هزار هکتار آن به کاشت نهال درخت زیتون تبدیل شده است و ماحصل زحمات ۳هزار نفر نیروی پسماند و سرنوشت آن اینجاست.
وی با اشاره به اجرای ۱۳ مرحله در بازیافت پسماند گفت: این خطوط از سال ۹۲ آغاز و امروز کلنگ خط سوم با ظرفیت ۲۵۰ تن افتتاح و کلنگ خط چهارم سورتینگ تفکیک در مقصد به زمین زده میشود.
گفتنی در این مراسم همزمان با ایام دهه فجر افتتاح عملیاتی ۳۷۹ پروژه خدمات شهری، محیط زیست، حمل و نقل عمومی شهرداری شیراز به ارزش ۱۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد تومان در چهل و سومین جهش عمرانی شیراز کلید خورد.
این پروژهها شامل ۱۵ پروژه مربوط به سازمان مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی به ارزش ۲۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال؛ ۶ پروژه سازمان آرامستانها با اعتبار ۲۷۸.۵ میلیارد ریال؛ ۶ پروژه مربوط به سازمان مدیریت پسماند به ارزش ۲ هزار و ۲۹۳ میلیارد ریال؛ ۷ پروژه مربوط به سازمان آتشنشانی به ارزش ۸۵۷.۹ میلیارد ریال؛ ۱۶ پروژه مربوط به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری با اعتبار ۳۰۶.۵ میلیارد ریال؛ ۲ پروژه مربوط به سازمان حمل و نقل ریلی با اعتبار ۱۰۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال؛ ۳۹ پروژه بهسازی و مرمت پارکها و فضای سبز و انتقال و توزیع آب با اعتبار ۹۴۰ میلیارد ریال؛ ساخت و احداث، تملک و مرمت ۳۹ باب سرویس بهداشتی عمومی با اعتبار یک هزار و ۱۶۰ میلیارد ریال؛ ۵۰ پروژه جمعآوری آبهای سطحی و آبخیزداری با اعتبار ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال؛ ۶۴ پروژه بهسازی و مناسبسازی معابر شامل آسفالت، بهسازی معابر، پیادهروسازی با اعتبار ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال؛ احداث ۱۵ پروژه مخازن بتنی با اعتبار ۱۴۷۵ میلیارد ریال؛ ۱۶ پروژه احداث فضای سبز با اعتبار یک هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال؛ ۵۱ پروژه اجرا و بهسازی المانها، آبنماها و زیباسازی در سطح شهر با اعتبار یک هزار و ۹۹۰ میلیارد ریال؛ احداث ۳ بازارچه شهروندی با اعتبار یک هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال؛ ۱۱ پروژه احداث، مرمت و بهسازی ایستگاههای آتشنشانی با اعتبار ۴ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال؛ ۹ پروژه احداث ساختمانهای بحران با اعتبار ۵۸۰ میلیارد ریال؛ ۹ پروژه رفع خطر و کنترل سیلاب با اعتبار ۷۰۵ میلیارد ریال؛ ۱۲ پروژه خرید تجهیزات و ملزومات بحران با اعتبار ۲۳۵ میلیارد ریال و ۱۱ پروژه برونسپاری خدمات فوریتی ۱۳۷ با اعتبار ۶۴۴ میلیارد ریال بودند.