استاندار فارس پس از بازديد از ۹ پروژه عمراني دانشگاه علوم پزشکي شيراز:زيرساختهاي بهداشتي و درماني در شيراز براي ارائه خدمات درماني مناسب نيست،به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگارفارس اگاه، استاندار فارس از ۹ پروژه عمراني دانشگاه علوم پزشکي شيراز در حوزه سلامت بازديد کرد.
حسينعلي اميري طي بازديدي از مجموعه سلامت، پروژههاي عمراني در حال ساخت دانشگاه علوم پزشکي شيراز، با همراهي سرپرست دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني شيراز، روند پيشرفت پروژههاي عمراني اين پروژه ها را بررسي کرد.
استاندار فارس ابتدا از ۳ پروژه در حال ساخت در بيمارستان نمازي بازديد داشت. نخستين پروژه بازديد شده با حضور استاندار فارس، پروژه ساختمان تصويربرداري بيمارستان نمازي بود که ساخت آن از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است. اين پروژه با زيربناي سه هزار و ۸۲۳ متر مربع در حال ساخت است. سال آينده در صورت تخصيص اعتبار، در دهه فجر ساختمان اين بيمارستان افتتاح خواهد شد.
دومين پروژه مرکز درمان سرطان نمازي (سايبرنايف) بود که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و تاکنون ۲۰ درصد پيشرفت داشته است. اين پروژه نيز در زميني با زيربناي پنج هزار و ۲۶۳ متر مربع مراحل ساخت را طي ميکند. به شرط تأمين اعتبار، اين پروژه هم تا سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.
پروژه سوم در حال ساخت، پروژه خوابگاه فاطمي است که ويژه دانشجويان متاهل ميباشد. اين پروژه جنب دانشکده پرستاري و مامايي حضرت فاطمه(س) در حال ساخت است که ۳۰ درصد پيشرفت فيزيکي دارد. اين ساختمان در مجموع ۸۴ واحد ويژه متاهلين دارد. هر واحد بين ۴۵ تا ۶۵ متر مربع ميباشد. يک خواب و يک اتاق کار کوچک دارد. هزينه اين پروژه هم از اعتبارات دانشگاه و خيرين تأمين شده است. ورودي اين خوابگاه از ملاصدرا در نظر گرفته شده است.
بازديد از طرح توسعه بيمارستان حضرت زينب(س)
در ادامه بازديدهاي روز پنجشنبه، استاندار از مجموعه پروژههاي عمراني دانشگاه پزشکي شيراز، روند اجراي پروژه در حال ساخت توسعه بيمارستان حضرت زينب(س) را بررسي کرد. اين پروژه در زيربناي ۱۳۶۰۰ متر مربع از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تاکنون ۳۰ درصد پيشرفت فيزيکي داشته است. بيمارستان حضرت زينب(س) به عنوان بيمارستان تخصصي و فوق تخصصي زنان و زايمان و درمان ناباروري فعاليت ميکند. اين بيمارستان به دليل اينکه تنها بيمارستان تخصصي در اين زمينه در شهر شيراز است، نيازمند توسعه بود. در کنار ساختمان در حال ساخت اين بيمارستان، هنرستان تخليه شدهاي قرار دارد که به زودي بناست زمين آن به بيمارستان اختصاص داده شود و تبديل به پارکينگ و ورودي بيمارستان ميشود. اين پروژه هم در صورت تأمين اعتبار تا دو سال ديگر قابليت بهرهبرداري دارد.
پيگيري وضعيت مشکلات زمين بزرگترين بيمارستان جنوب کشور توسط استاندارفارس
بزرگترين بيمارستان جنوب کشور، بيمارستان ۱۰۰۸ تختخوابي حضرت محمد رسول الله(ص) ميباشد. عمليات احداث اين پروژه عمراني از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و در زيربناي ۱۰۵ هزار متر مربع در مرحله خاکبرداري قرار دارد. اين بيمارستان تا کنون تنها دو درصد پيشرفت داشته است. استاندار فارس در اين بازديد پيگير وضعيت قضايي مشکلات بخشي از زمين اين بيمارستان شد. بخشي از زمين مورد نياز ساخت اين بيمارستان سابقاً متعلق به کارخانه سيمان بوده است.
در ادامه بازديدها، استاندار فارس به همراه سرپرست دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني، با حضور در شهر صدرا از سه پروژه ديگر در حال ساخت اين دانشگاه بازديد کرد. استاندار فارس بعد از حضور در شهر صدرا، ابتدا از پروژه در حال ساخت بيمارستان ۴۰۷ تختخوابي خاتم الانبيا(ص) بازديد کرد. مراحل ساخت اين پروژه عمراني در زيربناي سي و سه هزار متر مربع از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و تاکنون ۴۰ درصد پيشرفت فيزيکي داشته است.
اميري در ادامه، از هفتمين پروژه در حال ساخت دانشگاه علوم پزشکي ديدن کردند. اين پروژه بيمارستان اعصاب و روان بوستان است و در دست تجهيز ميباشد و در آينده نزديک به بهرهبرداري خواهد رسيد. بيمارستاني ۲۸۰ تختخوابي است و در زيربنايي حدود ۳۴۰۰ مترمربع در دو طبقه خدمات مربوط به بيماران اعصاب و روان را ارائه خواهد داد. روند ساخت اين پروژه از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است.
در نهايت استاندار فارس با حضور در پرديس شهيد دوران از پروژه در حال ساخت در اين پرديس بازديد کرد. اين دو پروژه دانشکده بهداشت و دانشکده تغذيه و علوم غذايي از مجموعه دانشگاههاي پزشکي شيراز بود. روند ساخت اين دو دانشکده از سال ۱۳۹۸ در پرديس شهيد دوران آغاز شده است. ساختمان دانشکده بهداشت با زيربناي ۱۴۷۱۱ متر مربع و ۹۰ درصد پيشرفت فيزيکي داشته است و دانشکده تغذيه و علوم غذايي نيز با زيربناي ۵۴۰۰ متر مربع و ۸۰ درصد پيشرفت فيزيکي در حال ساخت است. براي دسترسي سريعتر پرديس شهيد دوران به جاده اصلي، راه جديدي توسط مسئولين دانشگاه پزشکي شيراز در نظر گرفته شده است که در نزديکي اين دو دانشگاه بود. اين جاده در صورت تکميل و بهرهبرداري، جاده شيراز به صدرا را از مسير قره پيري مرتبط ميکند و ارتباط مستقيمي با توسعه خدمات رساني مراکز درماني متعدد در شهر جديد صدرا دارد. تکميل و بهرهبرداري از اين مسير براي توسعه شهر صدرا و دسترسي به مراکز درماني اين منطقه موضوع بسيار مهمي است.
در پايان برنامه، استاندار فارس و سرپرست دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني شيراز با حضور در نشست خبري در پرديس شهيد دوران به ارائه جمعبندي از بازديدها و گفتگو در زمينه راهکارهاي تسهيل در اتمام ساخت پروژهها پرداختند.
زيرساختهاي بهداشتي و درماني در شيراز براي ارائه خدمات درماني مناسب نيست
استاندار فارس در نشست خبري که در حاشيه بازديد از پروژههاي حوزه درمان شيراز برگزار شد، گفت: آمار و ارقام بخشي از نظام مديريتي را تشکيل ميدهد و آمار گوياي شواهد و وضعيت موجود است و يکي از مهمترين ابزار رصد و پايش، شاخصها است.
حسينعلي اميري در ادامه درباره نتيجه اولين جلسه تشکيل شده در شوراي برنامهريزي و توسعه استان فارس افزود: در اين جلسه اعلام شد که شاخصهاي رفاه بايد ارائه شود و مديران استان مشاهده کردند که در توزيع خدمات در بعضي جاها با يکسري نابرابريها و تبعيضها و در بيشتر جاها با تفاوتهايي هم مواجه هستيم. البته تفاوت في نفسه بد نيست ولي آنچه بد است تبعيض و ناعدالتي است.
اميري در بخش ديگر از صحبتهاي خود به توضيحي درباره حوزه درمان پرداخت و بيان کرد: در حوزه درمان در زمينه تعداد پزشک، تعداد واحدهاي درماني، تعداد تخت و ديگر شاخصها نشان ميدهد که وضعيت خوبي در شيراز به لحاظ جمعيت فعلي کادر درمان و خدمات درمان نداريم و شيراز قطب پزشکي در استانهاي اطراف است و مسئولين درماني در شيراز به جز خدمات دهي به شهروندان خود استان به استانهاي ديگر هم خدمات ارائه ميدهند و متاسفانه زيرساختهاي بهداشتي و درماني در شيراز براي اين ارائه حجم خدمات پزشکي و درماني مناسب نيست. البته وضعيت پروژهها و زيرساختهاي درماني در شهرستانهاي استان از شيراز بهتر است و بايد شيراز هم به سمت مطلوب بودن زيرساختهاي درمان حرکت
کند.
تکميل پروژه جاده بين جاده اصلي شيراز به صدرا بايد به سرعت پيگيري شود
استاندار فارس در ادامه به گزارشي از رصد هر پنجشنبه خود از پروژههاي عمراني در سطح شهر پرداخت و رصد و پايش پروژههاي عمراني در حوزه بهداشت و درمان را با توجه به نيازهاي درماني استان در اولويت دانست.
حسينعلي اميري در ادامه به وضعيت بيمارستان جايگزين مرکز درماني نمازي اشاره کرد و وضعيت اين بيمارستان را در مراحل شروع عمليات ساخت دانست و از اختصاص اعتبارات ملي به اين بيمارستان شماره دو نمازي ابراز خرسندي کرد. اميري نگرانيها در خصوص تکميل اين پروژه کمتر از ديگر پروژههاي عمراني بازديد شده دانست.
اميري با تاکيد بر بازديدي که از پروژه عمراني بيمارستان حضرت زينب (س) انجام شد عنوان کرد: مشکل حقوقي با آموزش و پرورش در اين پروژه وجود دارد که بايد پيگيري و رفع شود.
وي در پايان با اشاره به اهميت تکميل و بهرهبرداري جاده بين جاده شيراز به صدرا از مسير قره پيري افزود: اتصال شيراز و صدرا از مسير جاده قره پيري موضوع مهمي است که بايد سريعاً پيگيري و اين مسير تکميل شده و به بهره برداري برسد که با وجود اينکه موانعي وجود دارد، تکميل اين پروژه قابل پيگيري است.
اميري ساخت اين راه و تکميل آن را براي توسعه شهر صدرا و دسترسي آسان مردم به مراکز درماني موجود در اين منطقه را موضوعي بسيار حائز اهميت دانست.
ميزان اعتبار مورد نياز براي تکميل پروژههاي عمراني فارس ۱۷ همت است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي و خدمات بهداشتي و درماني شيراز حدود ۳۵ درصد از مراجعه کنندگان به مراکز درماني شيراز را از استانهاي ديگر دانست، گفت: بسياري از پروژههاي نيمه تمام حوزه درمان فارس در سطح ملي و استاني به زودي تأمين اعتبار خواهد شد. چرا که تکميل پروژههاي نيمه تمام نيازمند تأمين منابع مالي است. ۴۶ بيمارستان دولتي در فارس وجود دارد که ۱۵ بيمارستان آن در شيراز موجود است و اعتبار مورد نياز براي تکميل و بهره برداري از اين بيمارستانها ۱۴۰۰۰ ميليارد تومان ميباشد.سيد بصير هاشمي از وجود ۲۱۶ پروژه در حال احداث در حوزه سلامت در استان فارس گفت و ۱۶ پروژه از اين تعداد را پروژههاي بيمارستاني دانست و در مجموع براي تکميل اين پروژهها اختصاص ۱۷ هزار ميليارد تومان اعتبار مورد نياز دانست.
در پايان هاشمي از مسئولان حاضر در جلسه جهت تکميل اين پروژهها و به بهره برداري رساندن آنها درخواست کمک کرد و برطرف شدن بخش مهمي از مسائل حوزه سلامت و بهبود خدمات درماني به مردم را حاصل تکميل اين پروژهها بيان کرد..