رییس جبهه اصلاحات فارس: مگر استاندار شیرازی چه گلی به سر فارس زد ؟ به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، شکاف میان دولت وملت را با نظام تک حزبی نمیتوانیم درست کنیم.
رییس جبهه اصلاحات استان فارس در نشست خبری این تشکل با اعلام این مطلب با اشاره به رویکردهای این تشکل با اشاره به تاریخچه آغاز فعالیت اصلاح طلبان از دوم خرداد سال ۱۳۷۶ تا کنون گفت: گرچه فعالیت اصلاح طلبان از دوم خرداد ۷۶ شروع شد اما مشکل کشور ما این است فعالیت احزاب سابقه ندارد و به همین دلیل نیز همواره با مشکلات روبرو بودیم که حاصل آنها رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات مجلس هشتم و یا دادگاههای سال ۸۴ بود که بسیاری از افراد جریان اصلاحات را روانه زندان و دو حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی را منحل کرد. آنهم کسانی که کاری جز رفتن در مسیر قانون را دنبال نکرده بودند.
مسعود سپهر در خصوص وقفه های های ایجاد شده در فعالیت این حزب طی این سالها به دلیل همین مشکلات پیش آمده تصریح کرد: این موارد وقفه جدی در فعالیت اصلاح طلبان ایجاد کرد چرا که عملا فعالیت در این دو حزب را ممنوع و مجرمانه کرده بود. امروز هم جبهه اصلاحات تحت بیشترین فشارهاست البته نه به صورت رسمی.
وی اظهار داشت: متاسفانه بنا بر همین دلایل احزاب اصلاح طلب هیچ موفقیتی در جذب متولدین دهه ۸۰ به بعد نداشته و به این ترتیب فعالیت حزبی بی معنا میشود. این در حالی است که وظیفه حزب کادرسازی و حضور افراد در برنامه ها و آموزش آنها و اماده سازی آنها برای فعالیت سیاسی نسل آینده است .
وی از کمک به پذیرش کارهای دولت و ارتباط با مردم به عنوان یکی از مهمترین وظایف احزاب یاد کرد و گفت: الان حاکمیت و دولت یک طرف و مردم طرف دیگر هستند که اگر اینها که در یک سو قرار نگیرند توسعه امکان پذیر نیست و این به کمک تقویت احزاب امکان پذیر است .
سپهر گفت: امروز تنها کشوری که به صورت تک حزبی کار میکند چین است. در حالیکه در سراسر دنیا حتی در کوچکترین روستا هم حزب صدای مردم است و حزب نقش واسط بین ملت و حکومت را خوب انجام می دهد، اما در کشور مابا نظام تک حزبی نمیتوانیم شکاف میان دولت وملت را درست کنیم چرا که ملت ملتی متکثر و دسترسی به اطلاعات بیشتر است و البته تجربه شکست در نظام تک حزبی را در زمان طاغوت و حزب رستاخیز داشتیم که شاه با آن کار گور خودش را کند و باید بپذیریم موفقیت تنها با مشارکت مردم امکان پذیر است.
رئیس جبهه اصلاحات فارس در پاسخ به سوال خبرنگار فارس اگاه مبنی بر اینکه چرا با وجود حمایت گسترده جبهه اصلاحات فارس از پزشکیان حتی یک وزیر یا مسؤول بلند مرتبه از استان فارس انتخاب نشد و این در حالی است که در کابینه شهید رییسی ۳تا۴ وزیر استان فارسی بودند؟ اظهار داشت: شرایط پزشکیان برای تاسیس و تشکیل کابینه با هر دولت دیگر در تاریخ فرق داشت البته این را هم باید در نظر بگیریم که مثلا وزیران دولت قبل که از فارس بودند و استاندار شیرازی چه گلی به سر فارس زدند و البته بحث اول در تشکیل یک دولت برای ما شایسته سالاری است و حتی مهمترین مشکل کشور که از آن ضربه خوردیم قوم گرایی است.
وی ادامه داد: مهمترین مشکل انتخابات مجلس ما این است که مثلا منتخب برای گرفتن رای فلان روستا دنبال رفع مشکل فاضلاب کدخدای آن روستا است اما به فکر مسایل بزرگتر مثل راه افتادن سیل در مملکت نیست .
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه با این تفاسیر پس فرد شایسته در استان فارس وجود نداشته که در این پستهای کلان حضور یابد؟ ادامه داد: در رابطه با انتصابات مسؤلین فارس ایرادات زیادی داریم، اما اولین مطلب در انتصابات این بود که کسانی که انتخاب میشوند اولا باید اصلاح طلب به معنای توسعه گرا باشند که در این ارتباط ما شاهد بودیم بسیاری افراد شایسته به دلیل عدم تایید صلاحیت نتوانستند به این مناصب برسند، که ما هم به این اعتراض داریم. انتقاد جبهه اصلاحات به انتصابات نیز بر این اساس است که افرادی که دارای کارنامه مناسب و سوابق خوبی بودند چرا انتخاب نشدند؟
سپهر گفت: دومین انتقاد ما در خصوص وعده انتخاب زنان و جوانان در مدیریتهای مختلف است گرچه پزشکیان زنان و جوانان بیشتری به کار گرفت اما کافی نیست و البته در این کار یک سری معذوریت قانونی هم وجود دارد از جمله نداشتن سابقه کار دولتی که طبیعی است و با توجه به عدم استخدام رسمی آنها این امکان وجود ندارد ویا برخی مشکلات دیگر مثلا اینکه یک خانم چون چند تار مویش پیدا بوده صلاحیتش تایید نشده است و برخی مسایل دیگر که افراد به سبب آن به ناحق رد صلاحیت شدند، اما اصل هدف ما شایسته سالاری است. جبهه دنبال این است که شایسته سالاری ایجاد شود.
وی در خصوص وجود برخی تضادها در میان جبهه اصلاحات گفت: وقتی از حزب سخن میگوییم یعنی اینکه یکی از کارکردها کسی که وارد منصب سیاسی میشود این است که حزب بر فعالیت او نظارت داشته باشد تا در انجام وظیفه خود درست عمل کند .
رییس جبهه اصلاحات فارس گفت: هیچکس دور از وسوسه قدرت نیست گرچه این برای همه نیست اما باید مراقب آن بود. در این ارتباط باید نهادهایی ایجاد شود که اجازه رشد فساد را ندهد .
وی با اشاره به اینکه هر کس به منصبی رسیده اعلام کرده حامی هیچ حزبی نبود این را راهی برای پاک و منزه نگاه داشتن آن گروه در صورت بروز مشکل یاد کرد و در خصوص احتمال حضور این جبهه در انتخابات آتی شورای شهر گفت: احزاب اصلاح طلب هیچگاه امکان حضور مناسب نداشتند اما در انتخابات آینده در صورتی شرکت میکنیم که یک برنامه مدون باشد و رسما اعلام میکنیم جبهه اصلاحات بر انجام برنامه هایش عمل میکند در انتخاب پزشکیان هم اگر جبهه اصلاح طلب حمایت نمیکرد ، مردم این انتخاب را نداشتند و ما تتمه آبروی خودمان را هم خرج کردیم.
سپهر گفت:در انتخابات شورای شهر هم حضور مییابیم تا با این کار آبرویمان بیشتر شود و پاسخگو فعالیت لیست خودمان هستیم و پس از آن در انتخابات مجلس بعد هم با برنامه وارد میشویم.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه چرا با آنکه یکی از ضرورتهای حضور در سیاست این روزها داشتن شجاعت است اما این کمتر در این جبهه اصلاحات وجود دارد با مخالفت با این تفسیر گفت: در دنیا کار احزاب در دانشگاهها است و اگر کسی میخواهد کار حزبی کند از پایین ترین درجه شروع و تا ریاست جمهوری هم پیش میرود، اما در آنجا هیچگاه فرد به دلیل اظهار نظر از طرف حکومت احضار نمیشود و نیازی به شجاعت ندارند و مانند تمامی کارشناسان فنی در همه بخشها بدون دغدغه کار میکنند.
رییس جبهه اصلاحات فارس تصریح کرد: اما در ایران، زمین سیاست را برای فعالیت احزاب مین گذاری کردیم و دایم افراد را حذف میکنیم ،البته تا حدی شجاعت نیاز است اما این را باید از سرمان بیرون کنیم که سیاستمدار شجاع باید مانند یک چریک باشد. شجاعت خوب است اما در حد قرص سیانور و البته نگاهها در برخورد با تخلفات هم باید بر مبنای عدالت باشد .
سعید نظری مسؤول کمیته اطلاع رسانی و رسانه جبهه اصلاحات فارس نیز گفت: امروز جبهه اصلاحات در فارس دارای ۲۷ حزب و ۷ عضو حقیقی و ۹عضو هیات مدیره است که پس از انتخابات ریاست جمهوری پس از مدتها فعالیت خود را از سرگرفته و دور جدیدی از فعالیت هیات رییسه این جبهه آغاز شده است