×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
زخم‌های پنهان مهدی‌آباد!

رنگ‌باختن امید در حاشیه کمربندی شیراز، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، یک تابلو راهنمای رنگ‌ورورفته و تعدادی وانت‌بار و چند کارگر ساختمانی در ورودی حاشیه کمربندی شیراز نشان از وجود شهرکی قدیمی دارد. گرچه سال‌هاست این روستا در حاشیه شهر به عنوان یک محله شهری معرفی شده، اما هنوز سایه محرومیت از آن دست برنداشته است. شهرک مهدی‌آباد یا همان کَتَس‌بِس سال‌هاست با مشکلات بسیاری دست به گریبان است؛ محله‌ای با قریب به ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت و انبوهی از مشکلات، از بوی تعفن فاضلاب جوی‌ها و فاضلاب رها شده در آنها گرفته تا مشکلاتی نظیر اعتیاد، فقر فرهنگی، حضور تعداد زیادی از اتباع بیگانه، نبود مسیرهای دسترسی مناسب، و البته بزرگترین خطر یعنی همجواری با خطرناک‌ترین شریان عبور و مرور شهر، یعنی کمربندی.

موضوعی که مسئول یاوران شورای محله مهدی آباد نیز در گفت وگو با خبرنگار ما بر آن تاکید کرد و گفت: مهمترین مشکلات امروز ما عبور از کمربندی است که تا به حال نیز تعداد زیادی کشته دادیم. در این زمینه سال ۹۸ بود که کلنگ تقاطع بنی هاشمی به مهدی آباد به زمین زده شد و حتی ۵۵ شمع آن هم اجرا شد اما پس از یک اشتباه پیمانکار، رپروژه تعطیل و به حال خود رها شد و تا کنون نیز هر چه از طریق شهرداری موضوع را دنبال کردیم راه به جایی نبردیم.

پنجعلی عرب در خصوص تقاطع در حال اجرای نواب به عنوان راهی ایمن برای عبور مردم این محله نیز ادامه داد: راه عبور و مرور مردم محله ما خیابان بنی هاشمی است، مگر می‌شود مردم برای ورود و خروج به محله یک کیلومتر بالاتر یا پایین تر بروند تا از یک تقاطع عبور کنند.

وی با اشاره به وضعیت نامناسب ورودی این محله و کم عرض بودن آن گفت: یکی دیگر از مشکلات اصلی ما عرض کم خیابان امین به عنوان خیابان اصلی محله است.

مسئول یاوران شورای محله مهدی آباد در خصوص حضور تعداد زیادی از افغانستانی‌ها در این محل نیز گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از این اتباع در این محل ساکن هستند بسیاری از هم مردم خانه‌های خود را به آنها اجاره داده و رفته اند به طوری که حدود نیمی از جمعیت این محله را تشکیل می‌دهند و به قول یکی از هم محله ای ها دیر بجنبیم دیگر به محله راهمان نمی‌دهند.

اما کمی بالاتر درکوچه ۴۲ مهدی آباد که به نام کوچه امامزاده معروف است با مشکلات بیشتری روبرو شدیم. جایی که گویا قرار بود به مسیر دسترسی جدید محله به کمربندی شیراز تبدیل شود به محلی برای تجمع فاضلاب و دپو زباله تبدیل شده بود و باعث گلایه مندی شدید همسایه‌ها شده بود.

به گفته‌ مسئول یاوران شورای این محل، این یک دعوای چندین ساله بر سر تملک ملکی در این محور است. به دلیل عدم تملک، نه تنها اجرای مسیر عبور سال‌هاست به بن‌بست خورده، بلکه شبکه فاضلاب نیز تمام نشده و در این زمین رها شده است. مالک نیز خواستار تعیین تکلیف است.

یکی از ساکنان محل به خبرنگار ما گفت: به دادمان برسید، کسی نیست حرف ما را گوش کند. صاحب این ملک نفوذ زیادی دارد و هیچ‌کس نمی‌تواند کاری انجام دهد. شهرداری و آبفا هم کاری نمی‌کنند. من در خانه‌ام مار دو متری گرفته‌ام و جانمان در خطر است.

یکی دیگر از همسایه‌های مجاور این زمین رها شده نیز گفت: اینجا به محل ریختن زباله مردم تبدیل شده و در زمستان‌ها آب فاضلاب وارد خانه می‌شود. در تابستان نیز بوی تعفن و بیماری‌هایی مثل سالک ما را تهدید می‌کند.

وی که به شدت گلایه مند بود ادامه داد: شش سال است می‌گویند اینجا خیابان ساخته می‌شود اما هیچ خبری نیست. هر چه می‌خواهند بسازند اما ما را از این وضعیت نجات دهند. موش‌های اینجا اندازه یک گربه شده‌اند. حضور معتادان و کارتن‌خواب‌ها پشت دیوار این زمین آسایش و امنیت را از ما گرفته‌اند.

*نه پزشکان خانواده رغبتی به حضور در مهدی آباد دارند، نه مردم توان پرداخت ویزیت آزاد

اما یکی دیگر از مشکلات این محله کمبود پزشک خانواده بود. یکی از پزشکان و مسئول هماهنگی درمانگاه فاطمیه شهرک مهدی آباد در این رابطه به خبرنگار ما گفت: جمعیت این محل بسیار زیاد است و بیشتر آنها زیر خط فقر هستند و نیازمند پزشک خانواده، اما بعد مسافت و محل آن که در حاشیه کمربندی است باعث شده تا پزشکان کمتر به حضور در اینجا رغبت پیدا کنند.

این پزشک خانواده افزود: در این راستا نیاز ما هر چه تلاش کردیم که بتوانیم چند پزشک خانواده را جذب کنیم هر کدام که به اینجا آمدند در کمتر از  ۴ماه رفتند. از سوی دیگر برخی از بیماران توان پرداخت هزینه را ندارند و حتی شب تا صبح درد را تحمل می‌کنند تا صبح به درمانگاه بیایند و حق ویزیت آنها رایگان شود.

وی تصریح کرد: طبق قانون هر پزشک خانواده در  دو شیفت می‌تواند ۳۳۰۰ بیمار را ثبت نام کند که در حال حاضر ما  یک پزشک خانواده دوشیفت و دو پزشک خانواده یک شیفت داریم که میتوانند ۶۶۰۰ نفر را تحت پوشش خود داشته باشند.

مسئول پذیرش این درمانگاه هم به خبرنگار ما گفت: ما روزانه حدود ۲۵۰ مراجعه کننده داریم و  همیشه پزشک خانواده کم داریم و به همین دلیل  ۴۵۰۰ بیمار را از زیر پوشش پزشک خانواده خارج کردیم اما مردم این منطقه پرداخت ویزیت ۱۲۶ هزار تومانی سخت است و ما نیازمند حضور تعداد بیشتری از پزشکان خانواده هستیم.

محمدی یکی دیگر از اهالی مهدی آباد نیز گفت: ما دراین محله فقط، یک خط اتوبوس داریم اگر مسیر دیگر محله  باز شود میتوانیم دو خط اتوبوس داشته باشیم.

وی از خرید و فروش مواد مخدر و به عنوان دیگر مشکل این محل یاد کرد و افزود:یکی دیگر از مشکلات ما تامین نان مورد نیاز است چرا که سهمیه آرد نانوایی ها کفاف نیاز تمام محله به نان را نمی‌دهد.

*به داد مردم مهدی آباد برسید

عضو یاوران شورای محله مهدی آباد نیز گفت: یکی از مشکلات محله کمبود فضاهای فرهنگی، آموزشی، ورزشی و رفاهی است، ما اینجا دو مسجد داریم که با تمام توان خود در حال کار هستند اما پاسخگوی نیازها نیستند.

حسین سلیمی با اشاره به ضعف خدمات دهی به ویژه در حوزه فرهنگی و اجتماعی افزود: در حوزه فرهنگی هیچکس کار نمی‌کند. ما یک خانه محله داریم که ۴سال است درب آن بسته است و حتی به شهرداری گفتیم اجازه بدهید با خرج خودمان آن را راه اندازی کنیم اما ندادند و از طرفی شهرداری هم می‌گوید خانه محله دارید پس دیگر فرهنگسرا نمی‌خواهید.

این عضو یاوران شورا افزود: یک سالن ورزشی هم ساختند که به نام محله ما و به کام کسانی است  که بتوانند پول کرایه سانسی ۲۵۰هزار تومانی آن را بدهند در حالی که قرار بود برای مردم محروم این منطقه رایگان باشد و فقط،دلشان خوش است که ماهیانه ۶۰میلیون تومان از این سالن ورزشی در آمد دارند.

سلیمی اظهار داشت: نبود چنین امکاناتی باعث شده که دختران و پسران نوجوان و جوان ما در کوچه پس کوچه ها رها شوند و به سمت فساد بروند. امروز نوجوانان ما جلو چشممان دارند به دام اعتیاد می‌افتند و کاری نمی‌توانیم بکنیم، سن اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی بسیار پایین آمده است.

این فعال فرهنگی گفت: به دادمان برسید. امروز حتی خیرین هم می‌روند در بالای شهر کار می‌کنند در حالی که ما یک خیریه در محل داریم که۶۰۰خانواده را تحت پوشش دارد اما نمی‌تواند به همه آنها رسیدگی کند. این در حالی است که نه خیرین پای کار می آیند و  نه شهرداری.

وی تصریح کرد: امروز سر هر کوچه محله چند بچه ده -دوازده ساله حضور دارند که مواد مخدر دستشان است و برای مواد فروش‌های خرد کار می‌کنند. من بارها در جلسات داد زدم و کمک خواستم اما حتی میکروفن را هم از دستم گرفتند.

عضو یاوران شورا محله مهدی آباد گفت: مشکل دیگر ما نبود مدرسه است به طوری که ۵۰ درصد دانش آموزان ما به مدارس خارج از محله می‌روند و در حالی که ما زمین کاربری آموزشی داریم مجوز برای ساخت نمی‌دهند و نبود فضاهای مناسب آموزشی باعث شده تا فرزندان ما نتوانند رتبه‌ها و رشته‌ها  خوب دانشگاه را کسب کنند چون پولی هم برای رفتن به کلاس‌های فوق برنامه ندارند.

*مهدی آباد اولویت منطقه۹در محرومیت زدایی

ناظر شورای شهر در منطقه ۹شهرداری شیراز هم در این رابطه به خبرنگار ما گفت: مهدی آباد همواره  یکی از اولویت ها ما در حوزه محرومیت زدایی بوده است و شهرداری منطقه نیز توجه خاصی به نقاط محرومی مثل این محله دارد.

سیده مریم حسینی تصریح کرد: برای رفع مشکلات این محله نیاز است سایر دستگاه‌ها به ویژه آب و فاصلاب هم پای کار بیایند و به مسولیت‌های خود عمل کنند تا شهرداری نیز بتواند مشکلات این محله از جمله آسفالت و زیر سازی معابررا به انجام برساند.

رییس کمیته محرومیت زدایی شورای شهر شیراز اظهار داشت: درهمین راستا و برای رفع مشکلاتی مثل آسفالت و فاضلاب این موارد در  دستور کار قرارگاه محرومیت زدایی قرار گرفت که در جلسه ای که در قرارگاه محرومیت زدایی و با حضور فرماندار شیراز برگزار شد مسئولین آبفا قول دادند هر چه سریعتر این مشکلات را حل کنند تا شهرداری نیز نسبت به زیر سازی و آسفالت را حل کنند.

وی در خصوص مشکل کمبود درمانگاه نیز گفت: در خصوص درمانگاه به طور کل ۱۴ تا۱۵ درمانگاه و مرکز بهداشت ناتمام در شیراز داریم که علوم پزشکی برای تکمیل آنها به سوی همه دست یاری دراز کرده، اما شهرداری و قرارگاه نمی‌تواند برای آنها کاری کند، چرا که اینها جز مراحل توسعه‌ای شهر هستند این در حالی است که فعالیت ما در حوزه محرومیت زدایی اجرا و تامین نیازهای اولیه است.

سخنگوی شورای شهر شیراز در خصوص افزایش تعداد اتباع غیر مجاز در این محله نیز گفت: یکی از درخواستهای جدی ما از مسئولین برای این مناطق و در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و مشکلات فرهنگی همین موضوع است و امیدواریم شاهد کاهش تعداد اتباع غیر مجاز در این محله باشیم.

*توجه ویژه به رفع محرومیت از محله مهدی آباد

شهردار منطقه ۹ شیراز هم به خبرنگار ما گفت: مهدی آباد یکی از مناطق کم برخورداری است که ما سعی کردیم توجه خاصی به رفع محرومیت از آن داشته باشیم.

عبدالصالح رستم زاده افزود: زیر سازی معابر، آسفالت و لوله گذاری آب‌های سطحی از جمله مواردی است که در این محله در دستور کار ماست اما برخی برنامه های فرادستی و فراتر از حوزه شهرداری است مانند فاضلاب که باید حل شود.

وی ادامه داد: طبق قانون برای اجرای عملیات زیر سازی و آسفالت ابتدا باید اقدامات عمرانی دیگر مانند فاضلاب و سایر موارد انجام شده باشد و بعد این کار انجام شود. در این راستا هم اکنون قرارداد ما با پیمانکار زیرسازی معابر این محله امضا و آماده کار است اما تا بحث فاضلاب به سرانجام نرسد امکان این کار وجود ندارد.

رستم‌زاده گفت: در حال حاضر، گویا اجرای فاضلاب با یک مسئله فنی مواجه است. در جلسه قرارگاه محرومیت‌زدایی که در دفتر فرماندار برگزار شد، مسئولین آبفا قول دادند این مشکل را حل کنند و امیدواریم امسال این مسئله برطرف شود. با اجرای لوله‌گذاری و آسفالت، بخش بزرگی از این مشکلات مرتفع خواهد شد و امیدواریم امسال در بارندگی‌ها کمترین مشکل آب‌گرفتگی را داشته باشیم.

وی درباره مشکل کوچه ۴۲ مهدی‌آباد و بوی تعفن ناشی از فاضلاب نیز گفت: مشکل در اتصال لوله‌های آب‌های سطحی و درگیری با تقاطع نواب بود که با تسریع در اجرای پل نواب این پروژه به سرانجام رسید.

رستم‌زاده اظهار داشت: بخشی از این مشکل مربوط به سیستم فاضلاب و بخشی نیز به مردم مربوط می‌شود. برخی از مردم پساب خانگی خود را به شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی وارد می‌کنند که با رفع این مسائل، مشکل بوی تعفن نیز به‌طور کامل حل خواهد شد.

وی افزود: یکی دیگر از مواردی که در این محله پیگیری می‌کنیم، راه‌اندازی مجدد خانه محله مهدی‌آباد است که از زمان کرونا تعطیل شده است. همچنین برای توسعه فرهنگی محله، بودجه خوبی برای مسجد محله و ساخت‌وساز آن به‌عنوان یک مکان فرهنگی در نظر گرفته‌ایم

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد