×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
زنگ خطر تب کریمه کنگو در فارس به صدا درآمد

زنگ خطر تب کریمه کنگو در فارس به صدا درآمد، مدیرکل دامپزشکی استان فارس از فوت یک بانوی ۳۶ ساله بر اثر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) خبر داد و گفت: هم استانی‌های عزیز خطر ابتلا به این بیماری را جدی بگیرند.

 

 

به گزارش فارس آگاه به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، حمیدرضا ناظمی از فوت یک بانوی ۳۶ ساله بر اثر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو (CCHF) خبر داد و گفت: هم استانی‌های عزیز خطر ابتلا به این بیماری را جدی بگیرند.

مدیرکل دامپزشکی استان فارس با اشاره به اینکه بانوی مذکور از اهالی شهرستان زرین دشت بود، تصریح کرد: به منظور کنترل و جلوگیری از گسترش این بیماری در کانون وقوع تاکنون بیش از ۴۰۰۰ مترمربع از اماکن دامی توسط اداره دامپزشکی این شهرستان سم پاشی شد.

به گفته وی؛ در همین راستا بدن بیش از ۷۸۰۰ راس گوسفند و بز، ۱۰۲ نفر شتر و ۵۸ راس گاو نیز سم پاشی شده است.

این مقام مسئول اظهارکرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی تب‌دار حاد مشترک بین انسان و دام بوده که در حیوانات فاقد علائم بالینی است و در انسان می‌تواند به صورت یک بیماری شدید با مرگ و میر بالا بروز کند.

ناظمی گفت: بیماری پس از گزش انسان توسط کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ایجاد شده، همچنین تماس با خون، ترشحات و بافت دام آلوده، هنگام کشتار و عملیات دامپزشکی و نیز تماس انسان با ترشحات و بافت‌های فرد آلوده به بیماری از دیگر راه‌های انتقال بیماری است.

این مقام مسئول افزود: این ویروس می‌تواند از طریق گزش کنه آلوده، طیف وسیعی از دام‌های وحشی و اهلی مانند گاو، گوسفند و بز را آلوده کند، اما پرندگان به جز شترمرغ به ویروس عامل بیماری مقاوم هستند.

هنگام تکه کردن گوشت از دستکش استفاده کنید

مدیر کل دامپزشکی استان فارس گفت: شهروندان گوشت مصرفی خانوار را از مراکز مجاز عرضه گوشت قرمز و دارای برچسب و مهر دامپزشکی خریداری کرده و از خرید دام زنده و کشتار دام در خارج از کشتارگاه جداً خودداری کنند.

وی اضافه کرد: به منظور سالم سازی گوشت باید پس از ذبح دام، لاشه مربوطه به مدت ۲۴ ساعت و جگر به مدت ۴۸ ساعت، در دمای یک تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری و سپس مصرف شود که این فرآیند در حال حاضر در کشتارگاه‌های دارای پیش‌سرد انجام می‌شود.

ناظمی تاکید کرد: هنگام تکه کردن و شستشوی گوشت از دستکش استفاده کرده و از مصرف گوشت، جگر، قلوه و دل به صورت خام و نیم پز اکیداً خوددای کنند.

با گرم شدن هوا خطر ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد

ناظمی، به دامداران توصیه کرد: محل نگهداری دام را از محل زندگی خود جداسازی کرده، دام‌های خریداری شده را قرنطینه و سمپاشی، جایگاه و بدن دام را به‌طور مرتب سم‌پاشی کرده، از له کردن کنه روی پوست بدن و از تماس با ترشحات و خون دام خودداری کنند.

مدیر کل دامپزشکی استان فارس با بیان اینکه پرسنل کشتارگاه از جمله افراد در معرض خطر این بیماری هستند، این افراد در طول مدت ذبح و بازرسی از روپوش یا لباس کار مناسب، چکمه، دستکش، ماسک وعینک استفاده نموده و از ذبح دام‌های تب‌دار و آلوده به کنه خودداری کنند، همچنین درصورت وجود زخم در دست و یا سایر نواحی بدن، از تماس زخم با لاشه، ترشحات و خون دام جدا خودداری نمایند و از پاشیدن خون، مایعات و ترشحات لاشه به چشم و مخاطات دهان جلوگیری کنند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد