×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
ساماندهی مشاغل مزاحم و تسهیل در تامین و تهیه معیشت شهروندان در دستور کار شهرداریهای کشور

شهردار شیراز خبر داد: تهیه بسته ۵۰هزار میلیارد تومانی پروژه های شهرداری شیراز برای امید آفرینی مردم پیش از انتخابات
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور: طرح مزرعه تا سفره با دستور وزارت کشور به صورت آزمایشی از فارس شروع شد

جلال الدین عرفانی-فارس آگاه
نشست ملی روسای سازمان های ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری های کشور، به میزبانی شهرداری شیراز برگزار شد.

✔ کوتاه کردن دست سوءاستفاده‌گران از سفره مردم، با اجرای طرح «مزرعه تا سفره»
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور، در این نشست، گفت: طرح مزرعه تا سفره با دستور وزارت کشور، به صورت آزمایشی از فارس شروع شد و اکنون به تمام استان‌ها، ابلاغ شده تا بازارهای کالاهای اساسی برپا شود.
محسن کوشش تبار، افزود: استانداران در سراسر کشور، اقدامات خوبی را در طرح تنظیم بازار داشتند که فارس هم با یک روحیه جهادی، وارد این فعالیت شده است.
وی، با بیان اینکه همه به دنبال این هستیم تا قدمی را در این زمینه برداریم، افزود: ما در حال تلاشیم تا یک کالا با دسترسی آسان و به مناسب ترین قیمت، در اختیار مردم قرار گیرد.
بنا به اظهار معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور؛ دولت سیزدهم نیز به سفره مردم ادای دین کرده و بر این حوزه، نظارت کافی داشته است تا ببیند کدام بخش‌ها، نیازمند تغییر است و کمبود وجود دارد.
کوشش‌تبار، با بیان اینکه وزیر کشور و استانداران، با روحیه جهادی، در حال کار هستند، گفت: با وجود تمام تلاش‌ها در حوزه معیشت، اما هنوز کاستی‌هایی داریم و باید در حوزه معیشت، تحول ایجاد کرده و باید در زمینه تره‌بار تلاش زیاد انجام داده و شاهد تغییرات محسوسی باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور، با بیان اینکه طرح مزرعه تا سفره، برای کوتاه کردن دست سوءاستفاده‌گران از سفره مردم، اجرایی شد، گفت: تعاونی‌های روستایی، می‌توانند در این حوزه، نقش مؤثری داشته باشند و هم‌اکنون برای شروع سال جدید، برنامه‌ریزی کنند.
وی، تصریح کرد: مدیران سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی هم باید برای این موضوع، برنامه‌ریزی و پیگیری کنند.
کوشش‌تبار، افزود: طرح مزرعه تا سفره با دستور وزارت کشور، به صورت آزمایشی از فارس، شروع شد و اکنون به تمام استان‌ها، ابلاغ شده تا بازارهای کالاهای اساسی، برپا شود.
وی گفت: پیگیری این طرح هم توسط کارگروه‌های نظارت با مسئولیت معاونت هماهنگی امور استان‌ها است و اعضای این کارگروه هم متشکل از مدیرکل دفتر اقتصادی استان، شهردار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و رئیس اتاق اصناف است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور، با تأکید بر جانمایی مناسب برای بازارچه‌ها، گفت: باید زمین به سرعت تعیین شود و معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری‌ها، باید این موضوع را پیگیری کنند.
کوشش تبار، در خاتمه خواستار تسریع در راه‌اندازی این بازارچه‌ها و فعالیت آنها از ۲۰ دی‌ماه امسال، تا ۲۰ فروردین ماه سال آینده شد.

✔ تأکید بر لزوم اصلاح برخی از قوانین در حوزه مشاغل مزاحم
شهردار شیراز هم در نشست ملی رؤسای سازمان‌های ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری‌های کشور، گفت: یکی از عمده مطالبات مردمی در تماس با سامانه‌های ارتباطاتی شهرداری، ساماندهی و انتقال مشاغل مزاحم و رفع سد معبر در شهرها است.
محمدحسن اسدی، با بیان اینکه ساماندهی مشاغل مزاحم و آلاینده، یکی از ضروریات کلانشهرها است، افزود: یکی از عمده مطالبات مردمی، در تماس با سامانه‌های ارتباطاتی شهرداری، ساماندهی و انتقال مشاغل مزاحم و رفع سد معبر در شهرها است.
وی، اجرای این مهم را سخت‌تر از سایر اجرای پروژه‌های شهری، دانست و تصریح کرد: برخی از مشاغل، همانند تعویض روغنی و مکانیکی در خارج از شهرها، فعال بودند که اکنون با توسعه ساخت‌وساز‌ها، این مشاغل در میان بافت‌های مسکونی، قرار گرفته‌اند که به دلیل آلایندگی صوتی و بصری که برای شهروندان ایجاد کرده‌اند، باید طبق قانون شهرداری، جابجا شوند.
شهردار شیراز همچنین با اشاره به فاز توسعه‌ای میدان بازار میوه و تره‌بار و میدان سوم شیراز، به‌عنوان پروژه‌های سرمایه‌گذاری و مهم در این کلان‌شهر، اضافه کرد: ایجاد این میدان‌ها، می‌تواند در کنار پاسخگویی به تمام نیازهای شهروندان، ساماندهی خوبی را در این حوزه انجام دهد.
اسدی، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اهمیت ساماندهی بازارچه‌ها در شیراز، در بستر رعایت مسائل زیست محیطی، بهداشتی و رفع موارد ترافیکی و احداث بازار بزرگ پروتئین، برای ساماندهی بازار فعلی دروازه کازرون، گفت: بازار بزرگ پروتئین شیراز، با ۴۴ هزار متر مریع زیربنا و ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار، احداث و با حضور وزیر کشور، افتتاح شده، اما سخت ترین کار، انتقال صنوف از بازار فعلی دروازه کازرون و انتقال آنها به بازار پروتئین است و این مهم، در حالی است که باید دغدغه حفظ اشتغال و مشتری کاسبان بازار فعلی، لحاظ شود.
شهردار کلان‌‌شهر شیراز، با تأکید بر لزوم اصلاح برخی از قوانین در حوزه مشاغل مزاحم، تصریح کرد: بسیاری از مجوزهای مشاغل مزاحم در دوران کرونا، به دلیل خطرات کار در فضای بسته صادر شده و اکنون ساماندهی و جمع‌آوری آنها، کار سخت و طاقت فرسا برای شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های متولی، شده است.
اسدی، گفت: ساماندهی و انتقال مشاغل مزاحم و ساماندهی برخی از دستفروش‌ها، به دلیل سد معبر نیز یک مطالبه جدی مردمی است که اجرایی شدن آن، سبب افزایش رضایتمندی مردم از ارائه خدمات می‌شود.
وی، با اشاره به وجود هوای پاک در شیراز میان کلانشهرها، گفت: شهروندان نیز در کنار درخواست‌های خود در حوزه حمل‌ونقل، خواستار ساماندهی سد معابر هستند.
شهردار شیراز، با تأکید بر این موضوع که مدیریت شهری، باید برای رفع معضلات شهری راهکارهای مختلف را دنبال کند، اضافه کرد: جلسات مختلفی با مدیران استانی، برگزار شده و در مسیر بهبود و اصلاح برخی از فرایندها قرار داریم.
اسدی، با تأکید بر اقدامات مدیریت شهری در راستای امیدآفرینی، یادآور شد: شهرداری شیراز، افتتاح بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به مناسبت دهه فجر، در دستور کار قرار دارد.

✔ نظارت بیشتر بر میزان توسعه و پایداری بازارهای مشاغل خانگی
معاون امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز گفت: بازارهای خوبی برای ماه مبارک رمضان و پایان سال، پیش‌بینی خواهد شد و در تأمین کالاهای اساسی از معاونان اقتصادی، کمک گرفته شود.
سید سجاد انوشه، افزود: در خصوص ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی، باید نگاه را تغییر داد.
معاون امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، تصریح کرد: ابلاغ دستورات به عهده ما است، اما برنامه‌ریزی‌ها، با شهرداری است و هر تغییر، به معیشت مردم بستگی دارد و اگر تغییر در راستای رونق اتفاق بیفتد، برکت به شهرداری هم خواهد رسید.
وی اضافه کرد: افرادی که از این بازارها، خرید و در فضاهای پیش‌بینی شده شهرداری، حضور می‌یابند، جزو قشر متوسط و ضعیف جامعه هستند که هر تغییری بر زندگی آنها، تاثیر می‌گذارد، بنابراین باید با تأکید بر بهبود شرایط شغلی آنها، ساماندهی و برنامه‌ریزی شود.
انوشه، با بیان اینکه این سازمان‌ها، برای درآمدزایی شهرداری‌ها و کار اقتصادی تشکیل می‌شود، خاطرنشان کرد: ۲هزار و ۵۰۰ دستگاه، اتوبوس درون‌شهری برای جابجایی زائران در سفر اربعین از طرف شهرداری‌ها در مرز، خدمات رسانی کردند، این اتوبوس ها، مناسب سفر بین شهری نبود، اما با توجه به اینکه همه زائران را از سرگردانی، نجات می‌داد و هم قیمت‌ها شکسته شده بود، بنابراین از این ترفند، می‌‌توان برای سایر خدمات رسانی شهرداری‌ها استفاده کرد.
وی ادامه داد: سیاست نخست این بازارها، این است که علاوه بر تنظیم بازار و کاهش حاشیه بازار و عدالت در توزیع، مردم دسترسی آسان با قیمت مناسب داشته باشند و واسطه‌ها تا حد امکان، حذف شود.
معاون امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، عنوان کرد: بازارها، باید تأمین‌کنندگانی با قیمت مناسب داشته باشند، تا مردم تغییر را احساس کنند.
انوشه، گفت :بازارهای خوبی برای ماه مبارک رمضان و پایان سال، پیش‌بینی خواهد شد و در تامین کالاهای اساسی، از معاونان اقتصادی کمک گرفته شود.
وی، اظهار داشت: از آنجا که نظارت، یکی از مهمترین فاکتورها است، باید این مهم مرتب انجام شود تا از مسیر و هدف، خارج نشود.
معاون امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، گفت: در حال حاضر، ۷۶۰ عرضه میوه و تره‌بار و ۹۶۰ بازار روز برای ساماندهی دستفروشان، تولیدکنندگان کوچک و غیره در سطح کشور، توسط شهرداری‌ها در حال مدیریت هستند.
انوشه، در خاتمه سخنان خود، خواستار نظارت بیشتر بر میزان توسعه و پایداری بازارهای مشاغل خانگی شد.

✔ مدیریت شهری، توانسته با کمترین تشویش، مشاغل را ساماندهی کنند
نائب رییس شورای شهر نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه سازمان مشاغل در جایگاه خوبی قرار دارد، گفت: خیلی از مشاغل ها، سالها از جای خود تکان نخورده بودند، اما مدیریت شهری، توانسته با فراهم کردن زیرساخت ها، با کمترین تشویش، مشاغل را ساماندهی کنند، دستفروشی نیز جزو شغل محسوب می شود و باید آن را ساماندهی کرد.
محمد تقی تذروی، ادامه داد: چیزی که ساماندهی می شود، یک شغل حساب می شود وگرنه مشاغل مزاحم، به حساب می آید، بنابراین دستفروشی، یک شغل محسوب می شود و ما در حال ساماندهی آن هستیم.

✔ توجه به معیشت تا رضایتمندی مردم در کمیسیون خدمات شهری
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز، با بیان اینکه در این نشست ها، باید مباحث کاربردی و تجربیات، به اشتراک گذاشته شود، گفت: یکی از رویکردهای اساسی در شورای ششم، نگاه به موضوعات خدمات شهری و ساماندهی مشاغل مزاحم و رفع سد معبر، به عنوان مطالبات مردم در کلان شهر شیراز است که با رویکردهای خدماتی، ۷۲ رویکرد، تعریف شده و در دستور اجرا است.
مسعود زارعی، با بیان اینکه این ۷۲رویکرد در جلوه هایی از خدمات رسانی به مردم است، افزود: از معیشت تا رضایتمندی مردم، همگی در معاونت خدمات شهری تعریف شده است و در کمیسیون خدمات شهری به آنها توجه شود.
وی، تصریح کرد: در سال جاری، تعداد ۹۲۱ پروژه در برنامه کمیسیون دیده شده است که بر اساس ۱۵ محور مهم، دنبال می‌گردد و این حجم از پروژه ها، نشان دهنده این مطلب است که ۷۰درصد اقدامات در شهر شیراز، خدماتی شهری است.
زارعی، با بیان اینکه فرصت های کمیسیون، روی این ۱۵ کلید واژه، دنبال می گردد، خاطر نشان کرد: احداث بازارچه و ساماندهی مشاغل مزاحم، دو تا از این کلید واژه ها است و در شهر شیراز، ۴۳ بازارچه فعال داریم.
رییس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورا، با اشاره به اینکه یکی از اشکالات در اداره بازارچه ها، نیم نگاه انتفاعی است، تصریح کرد: اگر شهرداری ها، قرار است، خدمتی ارایه کنند، باید یک مسیر مستقیم تعریف شود و این موضوع، معادلات اقتصادی و ساز و کار خودش را دارد.
زارعی، با بیان اینکه در اداره بازارچه ها و عرضه مستقیم میوه و تره و بار به دست مردم، نباید نگاه درآمدی شهرداری ها حاکم باشد، گفت: باید با ساز و کار مشخص، نگاه درآمدی را به صفر برسانیم و به سمت موضوع شکست قیمت ها، پیش برود .
رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری تصریح کرد: بهترین دستاورد این جلسه، این است که مسیر طی شده در بازارچه تهران و اثرگذاری در معیشت را اعلام و شهرداری ها با سازوکار مشخص، دنبال کنند.
زارعی، با بیان اینکه در تعریف مشاغل مزاحم از محدوده شهری، باید ۲۵ رده شغلی، از شهرها خارج شوند و کمیسیون خدمات شهری شورای ششم، توجه ویژه ای به این مهم دارد، اضافه کرد: از سال گذشته تا به امروز، ۱۲ لابحه مربوط به سازمان ساماندهی مشاغل، با توجه به اهمیت معیشت و ساماندهی، در کمیسیون خدمات شهری مطرح و در شورا تایید شده است.
این عضو شورای شهر شیراز، از تحول جدی در حوزه خدمات شهری، با تاکید و باور شهردار شیراز، نسبت به موضوع خدمات شهری در کلان شهر شیراز، عنوان کرد: در کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵، شاهد راه اندازی کارگروه رفع موانع تولید هستیم که نماینده تام الاختیار دستگاه ها، در این کارگروه حضور دارند تا برای انتقال مشاغل مزاحم و زیر ساخت ها، اقدام کنند.
زارعی، همچنین از ایجاد شهرک صنفی در سایت سیصد هکتاری اطراف شهر شیراز، خبر داد و گفت: در توسعه میدان میوه و تره بار ۱۰۰ غرفه و در میدان دوم میوه و تره بار، سر جمع هزار غرفه ایجاد می گردد که انحصار در میدان میوه و تره بار شکسته می شود.
وی، تصریح کرد : سمت و سوی این نشست، باید با تقویت دبیرخانه، همراه گردد تا شورا و شهرداری، تقویت گردد تا موضوعات اجرایی و تحرک بالایی داشته باشد و این دبیرخانه، هر ماه یک محصول را از کلان شهرها و کارگروه ها با بهره گرفتن از تجربیات، به سایر کلان شهرها انتقال دهد.

✔ طرح ابتکاری شهرداری شیراز، به عنوان الگو در کشور اجرا می‌شود
غلامرضا غلامی، معاون خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در این مراسم، ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای حوزه خدمات شهری و ساماندهی مشاغل در شیراز، گفت: یکی از طرح‌های ابتکاری شهرداری شیراز، طرح از مزرعه تا سفره بود که مورد توجه وزارت کشور، قرار گرفت و این طرح در استانداری فارس در حضور معاون اقتصادی وزیر کشور، تشریح کردیم تا در صورت امکان، به عنوان یک الگو، در کشور مطرح شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد