true

به گزارش فارس آگاه به نقل از ایرنا، مصوبه شورای اقتصاد مبنی بر الزام جایگاه های سوخت به تامین فضا برای نصب شارژرهای خود روهای برقی این پرسش را ایجاد کرده است که آیا صنعت برق آمادگی لازم را برای تامین برق مورد نیاز این خودروها دارد؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در روزهای اخیر شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران از الزام جایگاههای توزیع فرآوردههای نفتی برای ایجاد زیرساخت شارژ خودروی برقی براساس مصوبه شورای اقتصاد خبر داد.
بر اساس این تصمیم، جایگاههای جدید ملزم به ایجاد زیرساخت شارژ خودروی برقی هستند و توسعه زیرساخت برقی در جایگاههای فعال در کشور نیز پس از امکانسنجی با مشارکت جایگاهداران انجام میشود.
چندی پیش عباس علی آبادی وزیر نیرو گفته بود که در اوج بار سال جاری پیشبینی میشود که تقاضای برق کشور به ۸۵ هزار مگاوات برسد، در حالی که در بهترین حالت ظرفیت تولید برق کشور تنها ۶۵ هزار مگاوات خواهد بود؛ در همین راستا در هفته های اخیر بروز خاموشی در برخی مناطق کشور سبب شد تا شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور نسبت به انتشار جدول های خاموشی اقدام کنند.
همان زمان علت خاموشیها کاهش حجم آب سدهای دارای نیروگاه برق آبی، از مدار خارج شدن نیروگاه اتمی بوشهر و به اتمام نرسیدن تعمیرات نیروگاهی و رشد مصرف عنوان شده بود.
لازم به یادآوری است که تابستان سال گذشته مصرف برق کشور به نزدیک ۷۹ هزار مگاوات رسید و خاموشی های گسترده ای را رقم زد. امسال نیز برخی پیش بینی ها از احتمال بروز خاموشی های گسترده در شبکه برق استوار است و بر این اساس به تازگی سیفالله آقابیگی، مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نیرو، از تمهید گسترده این وزارتخانه برای حفظ خدمات حیاتی در این شرایط خبر داده است.
وی با تاکید بر اینکه استمرار خدمات در بخشهای مختلف، رسالت اساسی وزارت نیرو و سایر دستگاههای خدماترسان است، خاطرنشان کرد: در شرایطی که ممکن است میزان تولید برق در برخی ایام کمتر از میزان مصرف شود، وزارت نیرو همه تلاش خود را برای جبران این ناترازی و جلوگیری از بروز اختلال در خدمات بهکار گرفته است.
مدیرکل پدافند غیرعامل وزارت نیرو با اشاره به لزوم رعایت الگوی مصرف بهینه توسط مردم، افزود: در برخی موارد و بازههای زمانی، کاهش تولید انرژی میتواند منجر به ناترازی و محدودیت در تامین برق شود و این موضوع در حوزه انرژی گاز نیز مصداق دارد.
ضرورت استفاده از مولدهای اضطراری
آقا بیگی با بیان اینکه تأمین انرژی برای مراکز حیاتی بدون وقفه ادامه خواهد داشت، ادامه داد: در این راستا، از ظرفیت مولدهای برق اضطراری در تاسیسات مختلف از جمله تصفیهخانهها، چاهها، منابع تولید و توزیع آب و سامانههای حساس وزارت نیرو استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تأسیسات داخلی وزارت نیرو، دستگاههای خارج از این مجموعه نیز مکلف به پیشبینی سامانههای مولد برق اضطراری هستند تا در صورت قطع برق سراسری، خدمات حیاتی همچنان برقرار بماند.
اکنون حدود پنج هزار خودروی برقی در خیابان های کشور درحال تردد هستند و گرچه فعلا این ها تاثیر خیلی زیادی بر بار شبکه برق ندارند، اما پرسش اینجاست که با ورود تعداد بیشتری از خودروهای برقی آیا شبکه برق کشور توانایی تامین برق لازم را خواهد داشت.
اسفند سال گذشته محمدحسین رفان مدیرعامل شرکت برق و کنترل مپنا از نصب و فعالیت تعداد ۱۳۲ ایستگاه شارژر خودروهای برقی در کشور خبر داده و گفته بود که خودروهای برقی هیچ فشاری به شبکه برق کشور تحمیل نمی کنند.
رفان خاطرنشان کرد: برنامه ریزی شده تا در آینده از انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی برای شارژ خودروهای برقی استفاده شود.
true
true
https://farsagah.ir/?p=63421
true
true