
نشان مفاخر به آیتالله احمد بهشتی اعطا شد ، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، اول خرداد، مراسم بزرگداشت ملاصدرا در شهر خودش شیراز و در محل تحصیل و تدریس خودش مدرسه خان برگزارشد ؛ فیلسوفی که عقل و عرفان را در «حکمت متعالیه» پیوند زد . از تربیت در قصر اشرافی تا شاگردی شیخبهایی و میرداماد را پشت سر گذاشت با خلق آثاری مانند «اسفار» جهان فلسفه را دگرگون کرد.
به گزارش فارس اگاه ، مراسم گرامیداشت یاد روز ملاصدرای شیرازی و نکوداشت احمد بهشتی با حضور تعدادی مسئولان ملی و استانی، فیلسوفان و اندیشمندان استان در عصر پنجشنبه در مدرسه تاریخی خان برگزار شد. این مدرسه تاریخی محلی است که ملاصدرا در آن به تحصیل و تدریس فلسفه و علوم اسلامی پرداخته است. در این مراسم بر اهمیت تلفیق عقل و دین در فهم معارف اسلامی تأکید گردید.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری به بیان خاطرات و تجربیات خود در مسیر تحصیل فلسفه پرداخت و گفت: با اجازه استادان خود، فلسفه را ادامه داده و در دانشگاه نیز همین رشته را انتخاب کردم و دوره دکتری را با موضوعی فلسفی و با راهنمایی مرحوم شهید مطهری به پایان رساندم.
احمد بهشتی با تأکید بر اینکه تجلیل از اساتید و مفاخر فلسفه دو فایده مهم دارد، تشریح کرد: در درجه نخست اساتید خوشحال میشوند و دوم شاگردان و دانشجویان با دیدن این تجلیلها تشویق میشوند و علاقهمند به تحصیل، تلاش و خدمت میگردند.
بهشتی ضمن تأکید بر اهمیت قدرشناسی در جامعه خاطرنشان کرد: این امر موجب تشویق اساتید به تدریس و دانشجویان به تحصیل و همت بیشتر آنها میشود.
وی تأثیر این تجلیلها در جامعه، محیط علمی و بین جوانان و طلاب بسیار ارزشمند دانست.
نماینده ولیفقیه در استان فارس هم در مراسم بزرگداشت ملاصدرا با اشاره به آیات قرآن، فلسفه اسلامی را مدیون اندیشههای ملاصدرا دانست و با تأکید بر نظریه سهگانه عشق در «اسفار»، محبت را عامل وحدت واقعی خواند و افزود: عدالت بدون محبت همچون حرکت اجباری است. جامعه امروز به درک تأثیر محبت نیاز دارد، چرا که محبت اساس امربهمعروف است.
لطفالله دژکام درباره نظر رهبر انقلاب درباره فلسفه بیان کرد: رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که فلسفه ما باید در مسائل اجتماعی و اقتصادی نیز توسعه یابد.
رئیس هیئتمدیره مجمع عالی حکمت اسلامی ضمن اشاره به آثار ملاصدرا تصریح کرد: ملاصدرا با نگارش کتاب اسفار، گام بلندی در تبیین فلسفه اسلامی و تفسیر قرآن برداشت. او عمر خود را صرف تعقل و عقل ورزی در قرآن کرد و به درکی دستیافت که دیگران به آن نرسیدند.
غلامرضا فیاضی با بیان اینکه قرآن تنها ظواهر نیست، بلکه هر آیه آن تبیین دارد، تأکید کرد: ما باید با تعقل، معارف قرآن را درک کنیم. خداوند این قرآن را فرستاده تا برای مردم تفسیر شود، خود افراد نیز باید بیندیشند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر اهمیت پاسداشت مفاخر علمی و فرهنگی بهعنوان یکی از برنامههای راهبردی وزارت فرهنگ و ارشاد و از برنامههای اصلی این وزارت دانست و گفت: پاسداشت مفاخر ارتباط با گذشته نیست، بلکه ساختن آینده است. تکریم شخصیتهایی مانند احمد بهشتی با سوابق درخشان علمی و حضور مؤثر در عرصههای اجتماعی، الگویی آموزنده برای نسل جوان است و نقش بسزایی در رشد فکری آنان دارد.
سید سعید سرابی با تأکید بر فعالیتهای مستمر انجمنهای مفاخر در سراسر کشور و معرفی چهرههای برجسته تاریخی و معاصر توسط این انجمن را زمینهساز الگوبرداری نسل جدید از این اسوههای علمی و اخلاقی دانست.پیام محمدمهدی صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط مدیرکل ارشاد فارس، مهدی رنجبر قرائت شد. وی در این پیام، پاسداشت مفاخر را یک برنامه راهبردی خواند و گفت: این اقدامات برای انتقال میراث فکری به نسل آینده بسیار ضروری است.
پیام محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز توسط نماینده مجلس فسا قرائت شد که در آن بر اهمیت پاسداشت اندیشمندان و تأثیر آن بر رشد فکری جوانان تأکید شده بود.
در این مراسم از آخرین اثر مکتوب احمد بهشتی کتاب هشتجلدی اندیشه سیاسی و تربیتی علوی در خطبههای نهجالبلاغه و تابلو خوشنویسی گزیده ابیات قصیده فیاض لاهیجی در مدح ملاصدرا رونمایی شد و با تجلیل از احمد بهشتی به پایان رسید. صد و چهل و هشتمین نشان ملی مفاخر در پایان مراسم توسط مهدی رنجبر ، دبیر انجمن مفاخر استان، به احمد بهشتی تقدیم شد.