×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۶ دی - ۱۴۰۳  
true
true
نقد کنید اما منصفانه ، مدیران نمی توانند شکایت کنند

اگر به داد گردشگری فارس نرسیم  آن را نیز از دست خواهیم داد، به گزارش فرخنده آشوری خبرنگار فارس اگاه، حسینعلی امیری، استاندار فارس در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران شیراز  ،  بعد از حدود ۸۰ روز از آغاز کار خود به عنوان استاندار فارس با اشاره به دیدار خود با مدیر مسئولان رسانه‌های فارس گفت: خبرنگاران امیدآفرین‌ترین و نقش‌آفرین‌ترین افراد جامعه در مسیر رابطه بین مردم و مسئولان هستند، رسانه در حقیقت نقش مدرن و پیشرفته آموزه دینی «امر به معروف و نهی از منکر» است.

وی با اشاره به ویژگی‌های دوره چهارم رسانه عنوان کرد: رسانه در این مرحله فراگیر است و تمام مرزهای جغرافیایی، سیاسی و غیره را درنوردیده و تمام دنیا را تسخیر کرده است و نقش فوق‌العاده‌ای در شکل‌دهی افکار عمومی دارد، علاوه بر نهادهای رسمی ‏که بر عملکرد مسئولان نظارت دارند، رسانه‌ یکی دیگر از بخش‌هایی است که می‌تواند نقش نظارتی بر عملکرد مسئولان داشته باشد.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به نقش رسانه در بالا بردن بینش اجتماعی، تصریح کرد: رسانه همان‌طور که می‌تواند امیدآفرین باشد، می‌تواند نقش معکوس داشته و جامعه را به سمت ناامیدی پیش ببرد همان‌طور که در شرایط خاص در بخشی از رسانه‌های دنیا دیده‌ایم و این در طول تاریخ وجود داشته است موضوعی تازه نیست، همان‌طور که زمانی که امام علی (ع) در محراب به شهادت رسید عده‌ای گمان نمی‌کردند مولا علی (ع) نماز بخواند و سال‌ها به آن‌ها گفته شده بود که ایشان نماز نمی‌خواند، که این نشان‌دهنده نقش رسانه در آن زمان است.

امیری بر وفاق ملی تاکید کرد و گفت: خبرنگاران بینش و دانش بالایی دارند و همین تسلط آن‌ها بر موضوعات، سبب شده تا عده‌ای از خبرنگاران بتوانند سمت‌هایی مانند وزارت، نمایندگی مجلس و غیره را تصاحب کنند.

استاندار فارس با بیان خاطراتی از رویارویی با یک خبرنگار خارجی در دوران جنگ و رویارویی با او در سال‌ها بعد به عنوان یک شخصیت سیاسی، اظهار کرد: اهالی رسانه عموماً قشر روشنفکر و متفکر جامعه هستند و تحلیل آن‌ها از اوضاع ملی و بین‌المللی می‌تواند در تصمیم‌گیری مسئولان مؤثر باشد، رصد تحلیل‌ها و اخبار و بیان آن‌ها می‌تواند به مسئولان کمک کند، بنابراین رسانه باید نسبت به اتفاقات منطقه کنش‌گر باشد، ما در شرایط کنونی نیازمند وفاق، همراهی و همکاری هستیم و این یکی از ضرورت‌های غیرقابل انکار جامعه ما است.

وی با بیان اینکه ما تحت تأثیر تحریم‌های ظالمانه با مشکلاتی به‌ویژه در حوزه معیشت رو‌به‌رو هستیم، تاکید کرد: وفاق و همدلی و ناامیدی دشمن اکنون تنها راهکار ما است. ما در حوزه نظامی توانمند هستیم اما اصل در رضایت و همکاری مردم با حاکمیت است نتوانستیم به این توانمندی دست یابیم، بنابراین ما باید با ایجاد امید در جامعه و همراهی و وفاق این رضایتمندی را افزایش دهیم.

بخش دوم این نشست خبری به پاسخگویی به سوالات خبرنگاران گذشت، امیری در پاسخ به گلایه یکی از خبرنگاران در مورد گرانی مسکن و اجاره‌بها در استان فارس به ویژه شهر شیراز با اشاره‌ای به اهتمام تمام دولت‌ها بر روی موضوع مسکن بیان کرد: طرح‌هایی مانند مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و غیره در راستای حل این مشکل اجرایی شده است اما مسکن، یک مشکل ملی است و تصمیم‌گیری در سطح ملی باید صورت گیرد و در حیطه وظایف استانی نیست، گرانی کالاها و مسکن یک موضوع فرااستانی است.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر گران بودن تفریح و نشاط در استان فارس و حذف آن از سبد خانوار، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای ما، افزایش نشاط است، نشاط و تفریح یک موضوع تأکید شده در آموزه‌های دینی است و موضوع مهمی است، باید سنجش عملکرد بر اساس شاخص‌ها باشد که ما در این حوزه شاخص خوبی نداریم.

مقام ارشد استان ادامه داد: زیرساخت‌های گردشگری در استان فارس وجود دارد، بناهای تاریخی، آب و هوای متنوع، حرم مطهر شاهچراغ (ع) و غیره می‌تواند پذیرای گردشگران متنوع باشد، ما در حوزه توریسم درمانی تلاش کردیم اما اکنون شرایط خوبی نداریم که البته اتفاقات منطقه هم بی‌تأثیر نبوده است اما اگر به داد این بخش نرسیم  آن را نیز از دست خواهیم داد، سند توسعه گردشگری استان فارس در حال تدوین است، تاکنون سند قابل اجرایی نداشتیم که امیدواریم با تدوین این سند شاهد پیشرفت چشمگیری در حوزه گردشگری باشیم.

امیری در مورد حضور مشاوران استاندار در بخش‌های مختلف مانند ایثارگران، قومیت‌ها و غیره نیز صحبت کرد و افزود: قوانین در این زمینه تغییر کرده است، هیئت عمومی دیوان عالی اداری رایی صادر کرده که مقامات دیگر نمی‌توانند بیشتر از چارت سازمانی مشاوری داشته باشند، اگر این رای حقیقت داشته باشد امکان استفاده بیشتر از مشاوران وجود ندارد.

استاندار فارس با اشاره به تأکید دولت بر عدم شکایت مدیران دولتی از رسانه‌ها و خبرنگاران متذکر شد: در حیطه عمومی مدیران نمی‌توانند شکایت کنند اما در حیطه خصوصی ما نمی‌توانیم کاری کنیم، بنابراین رسانه‌ها در نقدها از مشاوره حقوقی بهره ببرند، سرمایه یک خبرنگار باید عدالتش باشد، بنابراین نقد کنید اما این نقدها منصفانه باشد و به حیثیت افراد خدشه‌ای وارد نشود، آبروی بنده خدا بسیار عزیز است.

نماینده عالی دولت در پاسخ به خبرنگار روزنامه «شهر مردم» گفت: بله درست است امیدآفرینی وظیفه رسانه نیست و از عملکرد مسئولان نشأت می‌گیرد، اما ما از رسانه می‌خواهیم قسمت پر لیوان را هم ببینند.

وی به دیگر سوال این خبرنگار مبنی بر مشکلات آب و مسکن در استان عنوان کرد: جلسات متعددی در مورد مشکل آب و نهضت ملی مسکن در روستاها در حال برگزاری است، امیدواریم که به راه‌حل‌های مناسبی در این زمینه برسیم.

استاندار فارس مدیران را یکی از سرمایه انسانی تربیت شده توسط نظام خواند و گفت: نباید به مدیران دید ابزاری داشت، به مدیران دید حزبی نداریم و از همفکری همه استفاده می‌کنیم.

امیری با تاکید بر لزوم شناسنامه‌دار بودن پروژه‌ها متذکر شد: این موضوع می‌تواند علاوه بر مدیریت بهتر پروژه‌ها، نظارت مردم را هم راحت‌تر می‌کند، سهامداران پروژه‌ها مردم هستند و حق دارند سوال بپرسند و مطالبه‌گر باشند، بنابراین پروژه‌ها باید شناسنامه و پیوست حقوقی داشته باشند، نداشتن پیوست حقوقی پروژه‌ها سبب شده برخی از پروژه‌ها به علت شکایت نیمه کاره بمانند.

وی با تاکید بر لزوم جذب سرمایه‌گذار، افزود: مردم نیاز به عزت و احترام دارند، ایرانیان خارج از کشور سرمایه‌های ارزشمند هستند که اگر از آن‌ها حمایت شود و ضمانت سرمایه داشته باشد در کشور سرمایه‌گذاری خواهند کرد، بخش‌نامه‌ای در راستای حمایت سرمایه‌گذاری و شفاف‌سازی صادر شده است.

استاندار فارس ادامه داد: ارزش‌های اسلامی با موضوعات تمدنی در تقابل نیست، امام علی (ع) و سایر ائمه نوروز را پاس داشتند. همچنین استفاده از مدیران زن در دستور کار قرار گرفته و ما اولین فرماندار را یک زن انتخاب کردیم و مدیران زن دیگری را نیز در نظر گرفتیم.

امیری در مورد تغییر مدیران عنوان کرد: اصراری به تغییر مدیرانی که کاربردی هستند و در سمت خود تخصص دارند و خوب کار می‌کنند، نداریم. فقط باتوجه به تغییر سیاست‌ها درمیان مدیران سیاسی شاهد تغییر هستیم اما از آن مدیران هم در بخش‌های دیگر استفاده خواهیم کرد، برای مدیران نیز شرط اول انتصاب، داشتن تخصص در پست‌های تخصصی است.

وی ادامه داد: اطلاع‌رسانی در حوزه بحران توسط یک فرد مشخص انجام خواهد شد و بهتر است برخی از مسائل در سطح استانی باقی بماند و تبدیل به یک موضوع ملی نشود.

امیری در مورد الحاق استان به خلیج فارس گفت: من تعهدی نمی‌دهم که استان فارس را به دریا ملحق کنم اما در بخش تذکر برای انجام این امر تلاش خواهم کرد، توسعه دریامحور باید در دستور کار قرار گیرد، امام جمعه شیراز نیز در این موضوع تأکید دارند و در مکاتبه‌ای با وزارت علوم درخواست دانشکده توسعه اقتصاد دریامحور را کردند.

تولید برق در استان فارس از مصرف بیشتر است/ در تابستان باید مازوت‌سوزی کنیم تا در زمستان دچار ناترازی نشویم

محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در ادامه این نشست با اشاره به ناترازی انرژی در استان فارس گفت: در استان فارس تولید برق از مصرف ما بیشتر است اما چون توزیع انرژی شبکه‌ای است ما هم دچار ناترازی شدیم، فشار گاز هم در استان زیاد است، اگر در فصل گرم که عواقب زیست‌محیطی کمتری دارد ما باید مازوت‌سوزی کنیم تا دیگر در فصل سرما با ناترازی انرژی رو‌به‌رو نشویم.

وی در مورد شرایط تولید مسکن عنوان کرد: در کل کشور حدود ۹۰۰ هزار مسکن در حال ساخت است که ۱۰ درصد آن در استان فارس است در حالیکه جمعیت فارس فقط ۵ درصد کشور است و این براساس معدل کشوری عدد بالایی است، در طرح مسکن مهر فقط ۵۰ هزار مسکن ساخته شد و الان ۹۰ هزار تا ساخته شده و این عدد به ۱۷۰ هزار نفر می‌رسد، ۴۰ درصد جمعیت استان فارس در شهر شیراز است، سیاست دولت این است که جمعیت مازاد به سمت شهرهای جدید برود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در مورد بزرگراه قره‌پیری اظهار کرد: بودجه‌ای یک و نیم همتی توسط شهرداری شیراز برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

رضایی در مورد بحران آب در استان فارس، خاطرنشان کرد: در استان شبکه‌های انتقال گسترده‌ای داریم و گاهی تا ۸۰۰ کیلومتر است و انتقال آب به این گستردگی اشتباه است، سد درودزن تخصیص آب زیادی دارد و بارندگی‌ها کاهش یافته است و ما باید کمبود آب را از جای دیگر جبران کنیم که پروژه انتقال آب از خلیج فارس در همین راستا مطرح شده است.

رضایی در پاسخ به خبرنگار روزنامه «شهر مردم» عنوان کرد: رشد طبیعی جمعیت بررسی می‌شود و بر این اساس در طرح نهضت ملی مسکن توزیع زمین انجام می‌شود، بنابراین نمی‌توان در روستایی که رشد جمعیت پایین بود اقدام به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی کرد.

وی در مورد روند کند پیشرفت نهضت ملی مسکن و عدم همکاری بانک‌ها، خاطرنشان کرد: تورم بالا است، اکنون میزان تسهیلات بانک‌ها ۵۵۰ میلیون است و مردم هم همین‌قدر آورده داشتند، اما به علت تورم و برخی مشکلات این تسهیلات پرداخت نشده است، اما اگر بانکی کم‌کاری کنند دولت از آن‌ها مالیات دریافت می‌کند.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true