×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۴ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
نقش رسانه در نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو/ ایران رتبه اول آسیا

نقش رسانه در نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو/ ایران رتبه اول آسیا ، نایب رییس هیات مدیره انجمن اهدای عضو ایران گفت:رسانه ها مهمترین نقش در گسترش فرهنگ اهدای عضو را دارند و آنها الهه اهدای عضو و فرهنگ سازی دراین زمینه هستند.

به گزارش خبرنگار فارس آگاه، دکتر امید قبادی روز چهارشنبه در نشست پاسخگویی به چالش های اصحاب رسانه در مورد اهدا و پیوند عضو در حاشیه برگزاری نمایشگاه رسانه های ایران افزود: بیشترین علت مرگ مغزی تصادفات است.

وی ادامه داد: در پزشکی دو نوع مرگ داریم یکی قلبی و دیگری مغزی است که در جامعه مرگ قلبی توسط مردم دیده می شود اما مرگ مغزی دیده نمی شود.

وی در توضیح تفاوت مرگ مغزی با کما تصریح کرد: در مرگ مغزی امکان برگشت فرد به زندگی نیست اما در کما این امکان وجود دارد.

ایران در بحث اهدای عضو در آسیا رتبه یک را دارد

وی گفت: نخستین فتوا از امام خمینی برای اهدای عضو در سال ۱۳۷۰ گرفته شد و ۱۱ سال بعد هم قانون آن در مجلس تصویب شد و درحال حاضر ایران در بحث اهدای عضو در آسیا رتبه یک و در دنیا رتبه ۳۰ را دارد.

قبادی تاکید کرد: تاکنون نزدیک به ۷۰ هزار نفر در کشور پیوند عضو شده اند و ۲۵۰ هزار میلیار در این زمینه صرفه جویی شده است.

وی گفت : فرایند اهدای عضو شامل شناسایی فرد اهدا کنند و تزریق برای ازبین نرفتن اعضای بدن ، تایید مرگ مغزی توسط چهار متخصص و پزشک که از سوی وزیر بهداشت حکم دارند که ایران تنها کشوری است که مرگ مغزی بیمار توسط چهار متخصص تایید می شود.

در سال از سه هزار مرگ مغزی فقط هزار اهدا عضو انجام می شود

وی ادامه داد: سالانه ۳ هزار مرگ مغزی داریم که فقط هزار نفر از آنها اهدا کننده هستند و ۲ هزار نفر به اهدا نمی رسند .

وی گفت : مشکلات در زمینه گسترش فرهنگ اهدای عضو شامل : کمبود نیروی متخصص، کمبود بودجه و امکانات ، عدم حمایت مسولان، عدم همکاری خیرین ، عدم همراهی نهادهای فرهنگ ساز می تواند باشد اما مشکل اصلی عدم هم افزایی است.

قبادی اعلام کرد: انجمن اهدای عضو ایران سال ۱۳۹۴ تشکیل شد و دو پیام اساسی که مرگ مغزی مساوی مرگ قطعی است و همچنین دریافت کارت اهدای عضو است.

۶ تا ۷ هزار عضو انسانی قابل اهدا زیر خاک می رود

رئیس انجمن اهدای عضو ایران نیز با بیان اینکه ۶تا ۷ هزار عضو انسانی قابل اهدا زیر خاک می رود، گفت : در سال از سه هزار مرگ مغزی فقط هزار اهدا عضو انجام می شود .

دکتر کتایون نجفی زاده افزود: جوانان هایی با مرگ مغزی زیر خاک می روند و از اعضای آنها پیوند نمی شود بعد هزینه زیادی برای خرید و تهیه دستگاه دیالیز می دهیم.

وی تاکید کرد : قلب سالم یک جوان را نمی توان هیچ قیمتی برایش گذاشت باید کاری کنیم که در زمینه اهدای عضو جلوتر از همه دنیا باشیم چراکه ما فرهنگ ایثار را داریم باید به جایی برسیم که اعضای فرد مرگ مغزی با خودش به زیر خاک نرود و هیچ بیماری نیازمند به اهدا بدون عضو نماند.

نقش رسانه در نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو/ ایران رتبه اول آسیا

دراین نشست عسل دختر ۹ ساله دریافت کننده قلب گفت :۸۲ روز در انتظار پیوند بود و حالا از اینکه قلبش سالم می تپد خوشحال است و از اهدای کننده و خانواده او تشکر می کنم که به من زندگی بخشیدند چراکه اهدای قلب خیلی سخت است. قلب من فقط ۱۵ درصد کار می کرد اما الان راحت نفس می کشم و زندگی می کنم .

الناز دختر ۱۳ ساله دریافت کننده قلب نیز گفت :۲ ماه در انتظار پیوند بودم و با گریه می گوید ۵ ماه است که پیوند شده ام و حال قلبم خیلی خوب است و خیلی هم مراقبش هستم.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true