×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
طلایه‌داران گردشگری ایران در شیراز تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

طلایه‌داران گردشگری ایران در شیراز تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، با حضور جمعی از مسئولین استانی و شهری، شهرداران شهرهای شیراز، اصفهان و یزد تفاهم نامه همکاری با عنوان طلایه داران گردشگری ایران را امضا کردند، تا با امضای این تفاهم نامه، ۰مثلث طلایی گردشگری ایران شکل گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در آئین امضا تفاهم نامه طلایه داران گردشگری ایران گفت: امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه طلایه‌داران گردشگری بین ۳ شهر شیراز، یزد و اصفهان، گام بزرگی در راستای تمدن‌سازی نوین اسلامی و ارائه الگوی ایرانی-اسلامی در حوزه گردشگری است.

آیت‌ا… لطف‌ا… دژکام با بیان اینکه یزد و اصفهان دو شهر نامدار در تمدن اسلامی هستند تصریح کرد: شیراز، اصفهان و یزد شهرهایی هستند که زمینه‌های انواع متنوعی از گردشگری از جمله تاریخی، مذهبی و طبیعی را در خود دارند. کمتر نقطه‌ای در جهان وجود دارد که تمامی این ویژگی‌ها را به طور همزمان دارا باشد، از این رو، باید در این شهرها سبک زندگی ایرانی اسلامی به‌عنوان یک سبک پیشرفته و ارزشمند به گردشگران خارجی به‌درستی نشان داده شود.

وی ادامه داد: این اقدام باید گامی بزرگ در تمدن سازی اسلامی باشد و ارائه الگوی ایرانی-اسلامی پیش فرض در ۳ شهر در حوزه گردشگری حلال باشد.

امام جمعه شیراز گفت: محیط یک شهر باید چارچوب زندگی را به مخاطب القا کند چرا که رهاشدگی و رها کردن هیچ دستاوردی برای گردشگر و مردم آن جامعه ندارد.

وی اظهار داشت: در این تفاهم‌نامه باید همه این موارد مد نظر باشد تا شاهد تأثیرات مثبت آن در کشور باشیم. هر گردشگری در شهر یزد چارچوب حاکم را حس می‌کند و در شیراز و اصفهان فضا آزادانه‌تر است و کمتر چارچوب‌ها احساس می‌شود، این در حالی است که باید تلاش کنیم تا گردشگر چارچوب و سبک زندگی را احساس کند و به این چارچوب‌ها احترام بگذارد.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: در مواجهه با گردشگر داخلی و گردشگر خارجی باید رویکردهای متفاوتی داشته باشیم. از سوی دیگر باید برای انسانیت و سطح زندگی و پیشرفت فرهنگ هزینه شود و این موارد ظرافت می‌خواهد و کار سنگینی است.

آیت‌ا… دژکام گفت: خرسندیم که شهرداری و شورای شهر شیراز به مشاوره تخصصی اهمیت می‌دهند و برای دستیابی به اهداف این تفاهم‌نامه، نیازمند است تا مشاوران و فرهنگ سازانی را به کار بگیریم تا مدیریت و تحقق این جریان را برعهده گیرند.

*هم‌اندیشی و همدلی رمز موفقیت همه اقدامات است

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز شورای شهر شیراز هم در این مراسم با اشاره به برخی ظرفیت‌های شیراز گفت: ما افتخار داریم که مثلث طلایی گردشگری توسط طلایه داران این حرکت ارزشمند طراحی، تدوین، سیاست گذاری و هماهنگ شد و امید است مقدمات اجرایی آن به زودی صورت گیرد.

سید ابراهیم حسینی افزود: گفت‌وگو، هم‌اندیشی و همدلی رمز موفقیت همه اقدامات است و اعتقادمان بر این است که یک مجموعه همدل و همفکر امروز برای این حرکت خوب و ریشه‌ای گرد هم آمده‌اند.

وی تصریح کرد: شیراز جنت‌تراز تعداد زیادی از اماکن تاریخی و فرهنگی، مذهبی و هنری را در خود جای داده است و یکی از ارکان مهم گردشگری در میان کلان شهرهای کشور، بلکه در خاورمیانه است که برخی از اماکن آن همچون یک کتاب دارای فصول و بخش‌های متعدد و پر رمز و راز مطرح است.

رئیس شورای شهر شیراز گفت: شیراز، شهری برای زندگی است با مردمی با اخلاق و بسیار خوب. پایتخت محیط زیست آسیا بوده و به شهر ادب و شعر شهره است و برکات بسیاری از سوی خداوند بر آن نازل شده است، همچنین از نعمت، همسایگی با دو استان همجوار که مشترکات فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی، دینی، هنری و اجتماعی فراوان دارد نیز بهره می برد که به معنای حقیقی هر ۳ استان یک مثلث طلایی مقدس را تشکیل می‌دهند.

وی اضافه کرد: در مثلث گردشگری ظرفیت، توانمندی و استعدادهای بی شماری وجود دارد و تلاش خواهیم کرد تا شهر شیراز بدرخشد و رشد و پیشرفت اساسی داشته باشد و در تراز جایگاه حقیقی خود قرار بگیرد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اظهارداشت: در این زمینه تلاش تیمی و فوق‌العاده بالاتر از چارچوب‌های عادی ضرورت دارد و به این جهت آماده هستیم تا با همراهی ۲ شهر دیگر گام اساسی بر داریم که مهم‌ترین بیت آن هم افزایی و همفکری است.

حسینی ادامه داد: در شورای ششم سند سومین حرم اهل بیت (ع) با ۷۲ رویکرد تدوین شد که ۸ بند آن در حوزه گردشگری متمرکز است و امروز شیراز از عنوانی که مقام معظم رهبری برای شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) انتخاب کرد، برخوردار است. همچنین ابعاد توسعه و پیشرفت این کلانشهر در یک سند با برنامه ۲۰ ساله طراحی و تدوین کرده است که مهم‌ترین بخش آن حوزه گردشگری است و به عنوان رویدادی فرهنگی و فعالیتی اقتصادی مطرح است.

رئیس شورای شهر شیراز گفت: ما به دنبال آن هستیم تا شیراز به عنوان یک حرم شهر و یک جهان شهر مطرح باشد و برای این موضوع استفاده از ظرفیت‌های دو استان همجوار همچون اصفهان و یزد برای ما یک فرصت مغتنم است؛ این در حالی است که برنامه‌های گردشگری را فعالیتی پر ثمر و کم عارضه می‌دانیم، اما معتقدیم دایره این فعالیت را به پهنای ایران گسترش بدهیم که گام اول این است که مثلث طلایی شیراز، یزد و اصفهان را دوستانه به هم متصل کنیم.

حسینی تصریح کرد: حرکت اولیه‌ای که برای این فعالیت اولیه آغاز شده بود، با جلسات کارشناسی برگزار شده امروز تبدیل به یک تفاهم نامه شد که این اقدامات در پی تعاملات شهرداری‌های هر سه شهر بود.

وی با تاکید بر ضرورت اجرا این تفاهم نامه گفت: معتقدیم  یک هیئت اندیشه‌ورز مرکب از افراد علمی و صاحب نظر سه استان مدنظر باشد تا طراحی برنامه و تصمیم‌سازی‌ها صورت گیرد. همچنین از توانمندی‌های بخش خصوصی برای ارتقای این برنامه بهره بگیریم و کار تنها دولتی و یا نیمه دولتی نباشد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: ایجاد یک بانک اطلاعاتی از توانمندی‌ها، تصمیم‌ها، قوانین و ظرفیت‌های هر استان باید در این موضوع احصا شود و مصوبات شورای شهر هر ۳ استان برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی مدنظر باشد.

حسینی ادامه داد: برای این کار بزرگ باید از تمام توانمندی و ظرفیت‌ها بهره ببریم و این سه شهر بزرگ ۴۱ عضو شورا و ۸ عضو در شورای عالی استان‌ها دارد، لذا باید از تمام ظرفیت‌ها برای هماهنگی و برنامه‌ریزی در ارتقا این بخش استفاده شود.

رئیس شورای شهر شیراز گفت: شورای اسلامی و شهرداری شیراز یک جمله سه عبارتی دارد که گام‌های بلند، نگاه تمدنی برای رفاه، آسایش و رضایتمندی مردم با نگاه توسعه‌ای و پیشرفته به شهر شیراز است.

*باید به دنبال تدوین طرح کلی مثلث گردشگری ایران باشیم

شهردار شیراز هم با بیان اینکه مقاومت پر توان‌تر از گذشته به راه خود ادامه می‌دهد گفت: قرار بود روز پنج شنبه سومین همایش ملی سرمایه‌گذاری به میزبانی شیراز با حضور پنج سفیر خارجی برگزار شود اما به علت اینکه از دو شب گذشته تاکنون پروازها لغو شد این همایش برگزار نشد و به زمان دیگری موکول شد.

محمد حسن اسدی با تقدیر از  شهردار یزد و اصفهان و رؤسای شوراها و اعضا شورای این شهرها که  در این مراسم حضور یافته بودند افزود: امروز موعد مقرر رسید و شاهد انعقاد تفاهم‌نامه طلایه‌داران گردشگری ایران میان سه شهر تاریخی شیراز، یزد و اصفهان هستیم و در این تفاهم‌نامه بازه زمانی چهار ساله پیش‌بینی شده است و اهداف، موضوعات و برنامه‌های مشترک با شیوه‌های اجرا تهیه و تدارک دیده شده است.

اسدی تصریح  کرد: بر هیچ‌کس پوشیده نیست که گردشگری پس از صنعت نفت و خودرو ارزآورترین صنعت درآمدی است و ظرفیت بسیار خوبی که در حوزه گردشگری در کشور وجود دارد اما اهمیت این موضوع در سه شهر شیراز، یزد و اصفهان بیشتر است و توفیقات در هر شهر می‌تواند منجر به یک جریان‌سازی شود و تأثیرات آن برای کل کشور باشد.

وی اظهار داشت: در حوزه فرهنگ، زیارت و سلامت هر سه شهر با یکدیگر اشتراکاتی دارند، شهر شیراز قطب گردشگری، پزشکی و دانشگاهی است و در کنار یزد و اصفهان می‌تواند اقدامات فزاینده‌ای در حوزه گردشگری با ایجاد مثلث گردشگری ایجاد کند.

شهردار شیراز اضافه کرد: گردشگرانی که به این سه شهر وارد می‌شوند، پیام‌آور و سفیرانی هستند که تأثیرات ملی و بین‌المللی را دارند اما مصادیقی که در اجرای این طرح می‌توان تعریف کرد، در حوزه سرمایه‌گذاری زیرساختی است که این اقدامات در هر سه شهر انجام شده است و باید اجرای این زیرساخت‌ها دنبال شود.

وی با اشاره به برخی از ظرفیت‌های شهر شیراز در عرصه های مختلف گفت: در کلان‌شهر شیراز پروژه‌های زیر ساختی مختلف آغاز شده است که بزرگترین پارک آبی شیراز و آکواریوم در کشور و تله کابین در دست اجراست، همچنین احیای پروژه زندیه که یکی از مهم‌ترین طرح‌های جامع بازآفرینی است که با ۳۰ هکتار وسعت در حال اجراست.

اسدی گفت: ما باید به دنبال تدوین طرح کلی مثلث گردشگری ایران باشیم و برگزاری هفته گردشگری به صورت دوره‌ای به میزبانی هر سه شهر مدنظر باشد و اجرای سفرهای انبوه در سه شهر، تبلیغات گسترده، تقویت خدمات بین راهی، راه‌های ریلی و جاده‌ای از اهداف این تفاهم‌نامه است که باید در این طرح اجرا و عملیاتی شود.

شهردار شیراز اضافه کرد: هر سه شهر شیراز، اصفهان و یزد عضو شهرهای تاریخی جهان هستند و شهرداری شیراز عضو هیئت مدیره متروپلیس و مهم‌ترین کلان‌شهر جهان است و شهر شیراز عنوان پایتخت محیط زیست را دارد و در طول یک سال حتی یک روز آلوده نداشت و این شهر به عنوان شهر جهانی صنایع دستی معرفی و شهرداری شیراز به عنوان دبیر شهر جهانی صنایع است.

اسدی گفت: با توجه به شکل‌گیری مثلث گردشگری در برخی از کشورهای جهان که نتایج بسیار خوبی به دنبال داشت و هم‌افزایی بسیار خوبی میان شهرهای این کشورها مشاهده شده است، هم‌افزایی که در ارائه خدمات مطلوب به گردشگران زیرساخت‌های حمل‌ونقلی بسیار مشهود است. ما در سودای مثلث گردشگری بودیم و امروز این موضوع محقق شد.

وی افزود: تدوین طرح کلی مثلث طلایی گردشگری ایران و ایجاد نمایشگاه های گردشگری مد نظر باشد و هفته گردشکری با میزبانی هر سه شهر انجام شود و لازم است با تبلیغات گسترده و تقویت راه‌های هوایی، ریلی و جاده ای این مثلث تقویت شود.

اسدی گفت: مثلث گردشگری اروپا بین ایتالیا، اسپانیا و فرانسه شکل گرفته است و این هم افزایی وجود دارد و ما هم در سودای اجرای این مهم هستیم.

*ارتقای زیرساخت‌های اقامتی برای پذیرش گردشگران بین‌المللی

معاون امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی در توسعه گردشگری سه شهر تاریخی شیراز، اصفهان و یزد و نقش پارلمان‌های شهری و شهرداران در این مسیر حیاتی خواستار همکاری بیشتر در ارتقای زیرساخت‌های گردشگری شد و گفت: این سه شهر تاریخی دارای اشتراکات زیادی هستند، از جمله بافت تاریخی، پیشینه تمدنی و فرهنگی، و همچنین عمق تاریخی در دوره صدارت‌ها. درهم‌تنیدگی قومیتی، مجاورت با کشورهای حوزه خلیج فارس و قرار گرفتن در فلات مرکزی از دیگر ویژگی‌های مشترک این شهرهاست.

محمد فرخ زاده  با تاکید بر لزوم توسعه اقتصاد گردشگری، گفت: باید مصادیق این حوزه به‌طور دقیق تدوین شود تا بتوانیم از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری بهتری داشته باشیم.

وی افزود: دولت‌ها از کارآمدی و چابکی کافی برخوردار نیستند و در این زمینه، بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی نقش بسیار موثرتری دارند. بنابراین باید تلاش کنیم ظرفیت‌های گردشگری سه شهر شیراز، اصفهان و یزد را به اشتراک بگذاریم و به ارتقای زیرساخت‌های اقامتی برای پذیرش گردشگران بین‌المللی بپردازیم.

فرخ زاده با اشاره به الگوهای موفق استان فارس در رفع موانع پروژه‌های گردشگری و ایجاد ارتباطات دوسویه اضافه کرد: ما در این حوزه نگاهی اقتصادی داریم و به دنبال بهره‌برداری مالی و توسعه پایدار از ظرفیت‌های گردشگری منطقه هستیم.

فرخ‌زاده در ادامه به اهمیت تقویت خطوط حمل‌ونقل ریلی بین این سه شهر گفت: پروژه راه‌آهن شیراز به یزد به نتیجه رسیده است و این می‌تواند تاثیر زیادی در تسهیل گردشگری بین این شهرها داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت آموزش‌های تخصصی و فراگیر در حوزه گردشگری اظهار داشت: پیشنهاد داده‌ایم که شبکه رادیویی و تلویزیونی گردشگری در شیراز راه‌اندازی شود تا بتوانیم از طریق رسانه، فرهنگ و جاذبه‌های گردشگری را به شکل گسترده‌تری معرفی کنیم.

*رنج بی‌آبی زاینده رود را به امید جاری شدن آب در آن  تحمل می کنیم

شهردار اصفهان نیز در این مراسم گفت: اصفهان دارای هویت تاریخی است و ۲۴هزار هکتار مساحت دارد که یک هزار و ۹۰۰هکتار بافت تاریخی دارد که یک هزار و ۲۰۰ خانه تاریخی نیز در ان شناسایی شده است.

علی قاسم زاده با اشاره به اینکه سه بار این شهر پایتخت ایران بوده است و در حوزه هویت فرهنگی و هنری در حوزه مختلف هنری صاحب سبک است، اضافه کرد: اصفهان از حیث فرهنگی و زیست محیطی زندگی مسالمت آمیز دارد و ۴۵۰ اثر ثبت شده صنایع دستی در یونسکو ثبت کردیم که ۲۷۰ اثر آن در اصفهان تولید می شود و یک هزار و ۲۰۰فروشگاه صنایع دستی و ۸۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی فعال هستند.

وی افزود: امروز ما رنج بی آبی زاینده رود را تحمل می کنیم، ما زیباترین رودخانه آرام منطقه را داریم و امیدوارم آب در آن جاری شود.

قاسم زاده با اشاره به وجود۱۹۹ مرکز آموزش عالی و دانشگاه در شهر اصفهان اضافه کرد: هم اکنون ۲٠۸ هزار دانشجو در اصفهان مشغول تحصیل هستند و ۹ هزار دانشجوی خارجی از ۱۲ ملیت های مختلف حضور دارند.

وی با اشاره اینکه فولاد مبارکه، ذوب آهن و پالایشگاه هم جز هویت های این شهر محسوب می شود، اضافه کرد: ما می توانیم به عنوان یک ضلع از مثلث طلایی کمک کنیم با هم افزایی و با همدلی تجربه موفقی در سطح ملی و بین المللی رقم بزنیم.

*این تفاهم‌نامه می‌تواند گامی مؤثر برای رفاه و آسایش مردم و توسعه شهرها باشد

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان هم با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری به‌عنوان راهکاری برای رفع مشکلات اقتصادی کشور خواستار توجه بیشتر به مدیریت واحد شهری شد و گفت: صنعت گردشگری ظرفیت بیشتری نسبت به صنعت نفت دارد و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی بالای اصفهان و استان‌های شیراز و یزد، می‌توان بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را حل کرد.

عباس حاج رسولی‌ها با اشاره به نقش شوراهای شهر در توسعه شهری افزود: ما در شورای شهر پیگیر هویت‌بخشی به شوراها در سطح دولت هستیم تا بتوانیم به مدیریت واحد شهری دست پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: بیش از ۵۰ وظیفه از وظایف دولت در شهرها را می‌توان به شوراها واگذار کرد تا از بار دولت کاسته شود و با مشارکت مردم، مشکلات شهری حل شود.

حاج‌رسولی‌ها گفت: این تفاهم‌نامه می‌تواند گامی مؤثر برای رفاه و آسایش مردم و توسعه شهرها باشد،البته دولت باید به این باور برسد که بدون همراهی شوراها، نمی‌تواند به‌تنهایی از ظرفیت‌های میراث فرهنگی استفاده کند.

وی با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی اصفهان تصریح کرد: ما در اصفهان با معضل آلودگی هوا مواجه هستیم، در حالی که شیراز یک روز هوای آلوده ندارد، اصفهان تنها ۲۱۷ روز هوای سالم در سال دارد و بقیه روزها با آلودگی هوا دست‌وپنجه نرم می‌کند. امیدواریم توجه بیشتری به اصفهان شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اصفهان با یادآوری پروژه‌های نیمه‌تمام ادامه داد: پروژه قطار سریع‌السیر بین اصفهان، شیراز و یزد که ۱۰ سال پیش مطرح شد، تنها ۱۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی اضافه کرد: در این تفاهم‌نامه بتوانیم به تقویت زیرساخت‌ها و اجرای چنین پروژه‌هایی که زمینه‌ساز رشد و توسعه گردشگری است، توجه شود.

عضو شورای شهر اصفهان با اشاره به نقش بزرگ اصفهان در تاریخ دفاع مقدس ادامه داد: اصفهان با تقدیم ۲۴ هزار شهید از ۲۴۰ هزار شهید کشور، نقش بزرگی ایفا کرده است.

وی تصریح کرد: نیاز است تا با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فرهنگی، تاریخی و منابع انسانی موجود در این سه شهر، با همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان دولت بتوانیم به ارتقای زیرساخت‌های گردشگری در این سه استان بپردازیم‌

*شیراز، یزد و اصفهان ویترین گردشگری ایران است

شهردار یزد هم ضمن معرفی برخی از ظرفیت‌های این شهر در حوزه های مختلف در خصوص شهر شیراز گفت: کمتر حوزه‌ای را می‌توان یافت که هم ساحت علمی داشته باشد و تا این میزان میان رشته‌ای باشد که فرهنگ و صنعت را در برداشته باشد و تا این میزان با زندگی عموم انسان‌ها عجین باشد.

ابوالقاسم محی‌الدینی تصریح کرد: در عصر حاضر تمام انسان‌های روی کره خاکی را می‌توان گردشگر بالقوه و بالفعل طبقه‌بندی کرد و با چنین گستره وسیعی، شاخه‌ها و گونه‌ها و دسته بندی فراوانی که در حول گردشگری شکل می‌گیرند، اما اگر بخواهیم به عنوان متولیان مدیریت شهری از زاویه شهری به موضوع نگاه کنیم می‌دانیم که شهرها در کنار کارکردها و ابعاد مختلفی که دارند محور گردشگری هستند و از این منظر هر اتفاق که در هر حوزه گردشگری رخ می‌دهد و هر برنامه‌ریزی برای گردشگران از طریق کارگزاران در شهرها و یا با محوریت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه شهرها گلوگاه و لنگرگاه فعالیت‌های گردشگری هستند، تصریح کرد: در زمانی که در یک شهر تاریخی و گردشگر پذیر فردی شهردار است به صورت پیش فرض یک مدیر گردشگری محسوب می‌شود و اقدامات و تصمیمات خواه و ناخواه با مقتضیات گردشگری تلاقی می‌کند و گردشگری در حکم یک پیوست فرهنگی ثابت در رزومه کاری افراد است.

محی الدینی اضافه کرد: این موضوع برای شهرهای تاریخی و گردشگری کشور که نگین انگشتری گردشگری کشور هستند اهمیت مضاعف و رنگ و بوی بسیار جدی تر دارد و می‌توان بدون اغراق گفت ۳ شهر شیراز، یزد و اصفهان ویترین گردشگری ایران هستند.شهردار یزد ادامه داد: هیچ کتاب راهنمای گردشگری پیدا نخواهید کرد که نام و نشانی از این ۳ شهر در آن نباشد.

وی با بیان اینکه تفاهم نامه طلایه داران گردشگری مهر تأییدی بر قرن‌ها همزیستی ۳ شهر است تصریح  کرد: میراث باشکوه صفوی در اصفهان، جمع شعرای بزرگ ایرانی اسلامی شیراز و معماری دست نخورده ثبت جهانی در یزد ترکیبی طلایی است که آن را می‌توان تنها در داستان‌های هزار و یک شب جست.

شهردار یزد گفت: خرسندیم که دارالعباده و میراث جهانی یزد یک ضلع از این میراث شکوهمند و ماندگار است و امضا تفاهم نامه سه جانبه مهر تأییدی بر قرن‌ها همزیستی، همسایگی، تعامل فرهنگی و بده و بستان تاریخی و هم افزایی در جهت تلالو آنچه فرهنگ و تمدن ایرانی می‌شناسیم است.

وی اضافه کرد: این تفاهم تعهدی مکرر در ۳ شهر و استان برای ارتقا درخشش و تصویری واحد برای شهر زیبا و تاریخی ایران اسلامی است و این تفاهم‌نامه نقطه رسمی شدن و تحکیم ابتکاری است که از سال‌های گذشته آغاز شد و در نهایت امروز کامل‌تر و علنی شد.

محی‌الدینی افزود: معتقدم این تفاهم‌نامه همچون یک چرخه همیاری و هم‌افزایی است که همه اعضا آن پیشرفت و شکوفایی را در گرو رشد و پیشبرد سه جانبه می‌دانند.

وی تصریح کرد: امکانات بهتر، زیرساخت‌های مناسب، پرسنل ماهرتر و به طور کلی رونق بیشتر نتایج بهتر و روز افزونی را برای همه ذی‌نفعان این حوزه دارد.

* ماندگاری تفاهم‌نامه مثلث طلایی گردشگری اصفهان، شیراز و یزد در تاریخ گردشگری ایران

رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز با تأکید بر ماندگاری تفاهم‌نامه مثلث طلایی گردشگری اصفهان، شیراز و یزد در تاریخ گردشگری ایران، با اشاره به ظرفیت‌های منحصر به فرد این سه شهر برای جلب رضایت مردم و بهبود روابط فرهنگی با اشاره به برخی ظرفیت‌های یزد در حوزه گردشگری گفت: یزد به عنوان یکی از اضلاع این مثلث، به عنوان نخستین شهر خشت خام دنیا و دومین شهر تاریخی جهان شناخته می‌شود.

عزیزا… سیفی با اشاره به خلاقیت‌های معماران یزدی در مواجهه با چالش‌های کم‌آبی و شرایط کویری، افزود: این شهر دارای ۷۴۳ هکتار بافت تاریخی ثبت‌شده ملی است و در سال ۱۳۹۴ پیشنهاد ثبت جهانی یزد به یونسکو ارسال شد که با پیگیری‌های مستمر، ۲۰۰ هکتار از مرکز بافت تاریخی یزد در سال ۱۳۹۶ به عنوان میراث جهانی به ثبت رسید.

رئیس شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به اینکه یزد در سال ۲۰۲۴ به عنوان پایتخت مجمع گفت‌وگوهای کشورهای آسیایی انتخاب شده و نشست این مجمع در آبان‌ماه جاری با حضور ۳۵ نفر از وزرای کشورهای آسیایی در این شهربرگزار می‌شودT ادامه داد: یزد در کشور از نظر سرانه فضای مسجد رتبه دوم و در سرانه کتاب و کتاب‌خوانی رتبه اول را داراست.

*مسجد و محله محوری در دستور کار مدیریت شهری شیراز

رئیس کمیسیون فرهنگی و سومین حرم اهل بیت (ع) شورای اسلامی شهر شیراز هم در این مراسم گفت: محلات یعنی هویت شهر و ما در محله محوری و مسجد محوری گام برداشتیم.

محمدرضا هاجری کرد: شیراز شهر مساجد است و موضوع توجه به مساجد را در دستور کار قرار داده‌ایم و اصفهان و یزد سعدی و حافظ ندارند اما می توانیم از ظرفیت های یکدیگر برای توسعه گردشگری استفاده کنیم.

*نتایج مثبت تفاهم نامه سه جانبه برای سه شهر

رییس کمیسیون گردشگری  شورای اسلامی شهر یزد، نیز در این نشست بیان کرد: تفاهم‌نامه مثلث طلایی گردشگری اصفهان، شیراز و یزد باید نتایج مثبتی برای ساکنان این سه شهر به همراه داشته باشد.

فاطمه حقیرالسادات تصریح کرد: ضروری است از ظرفیت‌های تاریخ، میراث فرهنگی، شرکت‌های دانش‌بنیان، توریسم، گردشگری سلامت و دیگر امکانات موجود در این سه شهر به طور متقابل بهره‌برداری شود، زیرا هدف اصلی این تفاهم‌نامه، ارتقای رضایت مردم و تقویت روابط میان شهرها است.

حقیرالسادات با تاکید بر توجه به مباحث اقتصادی و سرمایه گذاری در این حوزه اظهار داشت: با توافق سه شهر، خانه‌هایی در هر یک از این شهرها برای نمایش صنایع دستی و آداب و رسوم خواهرخوانده‌ها اختصاص یابد.

☆فصل جدید همکاری و هم افزایی شهرداران ۳ شهر

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی ورزشی شهرداری شیراز هم در حاشیه این مراسم درجمع خبرنگاران گفت: فصل جدیدی از همکاری و هم افزایی شهرداران شهر شیراز و اصفهان و یزد و همکاری های مشترک در حوزه گردشگری رقم خواهد خورد.

محمدعلی چوبینی افزود: امیدواریم این سه شهرفرهنگی با  شناخت ظرفیت های بی نظیری که در جهان شناخته شده هستند و ایران را با این سه شهر می شناسند، ظرفیتی باشد برای حضور در نمایشگاه های و فرصت های گردشگری مشترک در عرصه ملی و بین المللی ایجاد شود و برنامه های عملی را ذیل این تفاهم نامه انجام دهیم.

معاون فرهنگی شهردار شیراز افزود: مفاد این تفاهم نامه از ماه ها قبل بررسی شده و به جمع بندی رسیده شده و دنبال فرصتی جهت میزبانی حضور هر سه شهردار بودیم که خوشبختانه امروز توفیق میزبانی ۲ شهردار کلان شهر اصفهان و یزد به همراه هیئت همراه بودیم و امروز انعقاد این تفاهم نامه فصل جدیدی در همکاری ها و پیشرفت حوزه گردشگری این سه کلانشهر باشیم.

گفتنی است در پایان تفاهم نامه سه جانبه طلایه داران گردشگری ایران به دست شهرداران شیراز، اصفهان و یزد امضا شد، تفاهم نامه ای که می‌تواند فصلی نو در صنعت گردشگری و گامی بزرگ در توسعه این صنعت باشد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد