true
دولت و کارنامه نیمهقبول! به گزارش سید محیالدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه با گذشت صد و بیست روز از تشکیل کابینه دولت چهاردهم و بررسی دستاوردهای دولت پزشکیان در این مدت، باید دید که آیا ضربالمثل “جوجه را آخر پاییز میشمارند” به واقعیت خواهد پیوست یا به واقعیت ضربالمثل “شاهنامه آخرش خوش است” صدق میکند. شکی نیست که هر دولتی میراثهایی، چه خوب و چه بد، برای دولتهای آینده به ارث میگذارد و دولت چهاردهم نیز از این قاعده مستثنی نیست و با ميراثهای دولتهای گذشته، بهویژه دولت سیزدهم، روبهروست.
با این اوصاف، دولت مستقر فعلی برای مردم قول و وعدههایی داده است؛ از جمله اینکه قصد ندارد وارد حواشی و بگومگوهای بیفایده شود و میخواهد بدون عیبجویی از دولت قبل، اقدامات مؤثری انجام دهد. همچنین این دولت به دنبال وفاق و همدلی میان نیروها و بسیج امکانات برای پیشرفت کشور است.
در مدت زمان کوتاه و کمی که از دولت چهاردهم میگذرد، بارقههایی از امید و دلگرمی در بین اقشاری از جامعه پیدا شد و دستور به بازگشت ایرانیان از خارج از کشور به وطن و بازگشت استادان و دانشجویان اخراجی به کلاسهای درس و دانشگاه از جمله اقدامات این دولت است. اما با همه تلاشهای تیم اقتصادی دولت برای افزایش رفاه عمومی و بهبود اقتصاد و معیشت مردم، متاسفانه تا به امروز به توفیقاتی دست نیافته و شاید برای تحقق این مهم کمی زود باشد. اما با این وصف دولت میتوانست و باید تلاش میکرد تا طی همین مدت گشایشهای مالی و اقتصادی هرچند محدود و مقطعی هم که شده انجام میداد.
در حال حاضر دولت عملکردی نیمهقابلقبول دارد. هرچند به دلیل بروز مشکلات داخلی متعدد و عدم همراهی تمامی بخشها و تأثیرگذاران کشور، دولت فعلی موفق نشده به اعتماد مردم پاسخ دهد. علاوه بر این، تحولات تلخ منطقهای و اقداماتی چون شیطنتهای آمریکا و آتشافروزیهای رژیم صهیونیستی که به شهادت رساندن هنیه در تهران و سایر سران مقاومت در لبنان و جنایات فراوان در غزه انجامیده، به همراه تحریمهای بینالمللی ایران و عدم همکاری مناسب شرکای تجاری، اقتصادی و نظامی مانند چین و روسیه، در عدم موفقیتهای دولت چهاردهم بیتاثیر نبوده است. با این حال، اقدامات مثبتی مانند توجه به نخبگان ملی، قومیتها و بانوان برای ورود آنان به کابینه و مدیریتهای ارشد و میانی، از جمله انتخاب استاندارانی از کرد، بلوچ، عرب و اهل سنت برای نخستین بار در کشور، از جمله توفیقات این دوره به شمار میآید.
دولت در صد روز اخیر و سه ماه گذشته، موفقیتهایی در برخی زمینهها داشته است. انتخاب و انتصاب مدیران با کارنامه درخشان از گروهها و جناحهای مختلف در کابینه و معاونتهای نهاد ریاستجمهوری و حلقه مشاورین، و تلاش برای ایجاد جوی از آرامش و همدلی در بین مردم و نیروها و کاهش تنشهای منطقهای و آغاز مذاکرات جدید با دولتها، از جمله این موفقیتها هستند. همچنین رفع برخی موانع فعالیت هنرمندان و فرهنگیان، جلوگیری از برخی محدودیتهای بیمورد، و توجه به حقوق شهروندی و عزت نفس ایرانیان در داخل و خارج کشور نیز در کارنامه مثبت دولت قابلذکر است.
دولت علاوه بر این، گشایشی در استخدامها و جذب نیروهای جدید مورد نیاز داشته و قوانین مالی و بودجه سال جاری را اصلاح کرده است. برداشتن موانع صدور مجوزهای تولید و نشر، و توجه به عرصه فرهنگ و هنر و فعالان رسانه نیز از دیگر اقدامات مثبت دولت محسوب میشود. همچنین تلاش برای ساماندهی و شفافیت قراردادها و رایزنی برای تقویت دوستی با کشورهای همسایه نیز از توفیقات دولت چهاردهم بوده است.
با این حال، نباید به این دستاوردها بسنده کرد. دولت نیاز دارد با اقدامات جهادی در چند مسأله مهم اقدام کند و ممکن است دولت آقای پزشکیان در ماههای آینده عملکرد قابلتوجهی نشان دهد.
متاسفانه، دولت سایه و گروههای فشار آشکار و نهان بر بدنه دولت چهاردهم سایه افکندهاند و نمیخواهند که پزشکیان و تیم همراه او در مسیر خدمترسانی به مردم به اهداف و آرزوهایشان دست یابند. ضروری است با هوشمندی مردم و هوشیاری ارکان مختلف دولت و همراهی سران قوا و مؤثران نظام، از هر حرکتی که باعث کندی پیشرفت دولت و در نهایت ناکامی آن در برنامههایش میشود، جلوگیری به عمل آید. مهمترین چالش دولت فعلی، همانند دولتهای پیشین، عدم تحقق وعدههای اقتصادی است. اگر دولت چهاردهم نتواند به مسائل معیشتی و اقتصاد ملی رسیدگی کند و گشایشی اقتصادی ایجاد نماید، در اذهان عمومی بهعنوان دولتی مدعی، ناتوان و ناکارآمد شناخته خواهد شد.
true
true
https://farsagah.ir/?p=54803
true
true