true
روشی جدید برای درمان ناباروری، مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا از دستیابی به روشی جدید برای درمان ناباروری زنان خبر داد و گفت: در این روش از سلولهای موجود در خون قاعدگی زنان برای درمان ناباروری استفاده میشود.
به گزارش فارس آگاه، علی صادقیتبار از دستیابی به روشی جدید برای درمان ناباروری زنان خبر داد و اظهار کرد: در مرکز درمان ناباروری ابنسینا توانستهایم سلولهای بنیادی استحصال شده از خون قاعدگی هر زن را به بافت “ژرمینال” تخمدان تبدیل کنیم تا بتوانیم عملکرد تخمدان را در زنانی که دچار نارسایی یا تنبلی تخمدان هستند، اصلاح کنیم.
وی افزود: سلولهای بنیادی سلولهایی هستند که هنوز تمایز پیدا نکردهاند؛ تمایز به معنای تبدیل سلولهای دوره جنینی به بافتهای مختلف است. اگر بشر راههایی پیدا کند که سلولهای بنیادی که هنوز تمایز پیدا نکردهاند را تغییر دهد و آنها را به بافت هدف خود تبدیل کند، تحول بزرگی در علم پزشکی رخ میدهد که به آن “طب بازساختی” گفته میشود.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابن سینا ادامه داد: ما در این روش توانستیم سلولهای بنیادی را از منشأ جدید و در دسترستری به دست بیاوریم. همانطور که میدانید یکی از منشأهای سلولهای بنیادی، خون بند ناف است که در زمان تولد باید از بند ناف هر فرد گرفته شود؛ در حالی که الان دسترسی به خون بند نافِ بدو تولد هر زن، وجود ندارد زیرا بند نافها دور انداخته شده است. یکی دیگر از منشأهای استحصال سلول بنیادی، دریافت سلول از مغز استخوان است که عملیات دردناک و تهاجمی است. سومین روش نیز لیپوساکشن و دریافت سلول از بافت چربی است.
وی تصریح کرد: روشی که در مرکز درمان ناباروری ابنسینا به آن دست یافتهایم، استخراج سلولهای بنیادی از خون قاعدگی بانوان است؛ ویژگی این روش، غیرتهاجمی بودن آن است و این امکان را فراهم میکند که به سلولهای بنیادی هر زن دستیابی پیدا کنیم.
مدیر مرکز درمان ناباروری ابنسینا با بیان اینکه درمان ناباروری زنان با استفاده از خون قاعدگی هماکنون در این مرکز درحال انجام است، گفت: این روش عمدتاً در زنان دچار تنبلی تخمدان استفاده میشود و در ابتدا باید تشخیص داده شود که روش درمانی برای فرد متناسب با سن او، مناسب است یا خیر؛ سپس خون قاعدگی دریافت و سلولهای بنیادی جداسازی میشود و به مدت دو ماه روی این سلولها تغییراتی ایجاد میشود و به سمت بافت ژرمینال هدایت میشوند؛ سپس این سلولها به تخمدان بیمار تزریق میشود و پس از دو تا سه ماه، سلولهای پیشساز تولیدکننده تخمک فعال میشوند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=14390
true
true