×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۱۳ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
سوخت روسیه بازار جدیدی در خاورمیانه پیدا کرد

سوخت روسیه بازار جدیدی در خاورمیانه پیدا کرد، با وجود تلاش‌های واشنگتن، تولیدکنندگان بزرگ نفت خاورمیانه به خریداران سوخت روسیه تبدیل شده‌اند.

به گزارش فارس آگاه به نقل از ایسنا، تغییر جریان صادرات نفت روسیه، به نفع متحدان خاورمیانه‌ای مسکو در گروه اوپک پلاس شده است زیرا بزرگترین تولیدکنندگان نفت خلیج فارس شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سوخت‌های روسیه را به قیمت‌های تخفیف دار خریداری می‌کنند.

آنطور که آمار خدمات کالا و رصد نفتکش نشان می‌دهد، با بسته شدن بازارهای غربی به روی نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه، مسیرهای تجاری جدیدی پدیدار شده اند و کشورهایی که خود به بزرگترین ذخایر نفت جهان تکیه زده اند، اکنون دیزل، نفتا و نفت کوره روسیه را وارد می‌کنند.

عربستان سعودی و امارات متحده عربی که متحدان خاورمیانه‌ای سنتی آمریکا هستند، با وجود این تلاش‌های واشنگتن برای متقاعد کردن آنها به پیوستن به مقابله با روسیه و جلوگیری از دور زدن تحریم‌های غربی علیه نفت این کشور، دست به کار شده و به واردات، ذخیره‌سازی، تجارت و صادرات مجدد سوخت روسیه پرداختند.

روسیه صادرات سوخت به تولیدکنندگان نفت بزرگ خاورمیانه را آغاز کرد

از زمانی که کشورهای غربی اعلام کردند صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی روسیه را هدف تحریم و سقف قیمت قرار می‌دهند، خاورمیانه در روند تغییر مسیر تجارت نفت روسیه، به یک هاب بزرگ واردات و تجارت نفت روسیه تبدیل شد. طبق گزارش روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از آمار شرکت تحلیل انرژی کپلر، صادرات نفت روسیه به امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۲، به رکورد ۶۰ میلیون بشکه رسید که در مقایسه با سال پیش از آن، افزایش سه برابری داشت. فجیره که بزرگترین هاب تجارت در امارات متحده عربی است، اکنون میزان زیادی از فرآورده‌های نفتی روسیه را دریافت می‌کند که طبق برآورد آرگوس مدیا، از نظر حجمی، دومین رکورد بالا پس از نفت گاز عربستان سعودی هستند.

امارات متحده عربی همچنین به عنوان هاب تجارت، بیمه و حمل نفت روسیه ظاهر شده است. روسیه اوایل سال میلادی جاری ،صادرات سوخت‌ها به عربستان سعودی که بزرگترین صادر کننده نفت جهان و بزرگترین عضو اوپک است را آغاز کرد.

عربستان سعودی و روسیه همچنین ریاست مشترک گروه اوپک پلاس را در دست دارند که بیش از شش سال است عرضه نفت به بازار را مدیریت می‌کند. طبق برآورد کپلر، روسیه اکنون حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز سوخت به عربستان سعودی ارسال می‌کند، در حالی که پیش از آغاز جنگ اوکراین این رقم تقریبا صفر بود. به نظر می‌رسد روسیه صادرات دیزل به عربستان سعودی را از طریق ارسال مستقیم و همچنین انتقال بین دو کشتی، سرعت بخشیده است.

روسیه صادرات دیزل به عربستان سعودی را در فوریه پس از آغاز تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه واردات دریابرد فرآورده‌های نفتی روسیه در پنجم فوریه آغاز کرد. روسیه با استفاده از تکنیک انتقال بین دو کشتی، مسیر نفتکش‌هایی که به سمت آفریقا و آسیا می‌روند را کوتاه‌تر  کرده است.

پس از آغاز ممنوعیت واردات فرآورده‌های نفتی روسیه به اتحادیه اروپا از پنجم فوریه، حدود یک میلیون بشکه در روز دیزل، نفت و سوخت‌های دیگر روسیه ناچار به یافتن بازارهای دیگری شدند. صادرات سوخت‌های روسیه به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا مشمول مکانیزم‌ سقف قیمت، مشابه مکانیزم بکار رفته برای نفت روسیه شد. تحت این مکانیزم، محموله‌های سوخت روسیه برای استفاده از خدمات بیمه غربی، نباید بالاتر از سقف تعیین شده فروخته شوند. سقف قیمت برای دیزل روسیه ۱۰۰ دلار در هر بشکه و فرآورده‌های نفتی ارزان‌تر از نفت خام، ۴۵ دلار در هر بشکه است.

سرنا هوانگ، مدیر تحلیل منطقه آسیا-اقیانوسیه در شرکت ورتکسا می‌گوید: با ادامه تغییر مسیرهای تجارت نفت روسیه، الگوهای تجاری تحکیم شدند. هند و چین به عنوان شرکای تجاری استراتژیک برای روسیه ظاهر شده و هرکدام یک سوم از کل نفت روسیه را در مارس دریافت کردند. با در نظر گرفتن بازارهای جایگزین برای نفت روسیه پس از آغاز تحریم اتحادیه اروپا، شاهد تمایز جالب نفت، نفتا و نفت کوره هستیم که به تعدادی مقصد در آسیا و خاورمیانه متمرکز شده اند؛ در حالی که دیزل بازارهای متنوع‌تری شامل عربستان سعودی، ترکیه، برزیل و کشورهای دیگر داشته است.

صادرات دیزل روسیه در مارس، به میزان ۳۳ درصد رشد کرد و محموله‌های سوخت از بنادر روسیه در دریای سیاه، به مناطق شرق و غرب مدیترانه، به کشورهایی نظیر لیبی، مصر و تونس ارسال شدند. صادرات از بنادر روسیه در دریای بالتیک، از نظر درصدی تغییر نسبتا برابری داشت و به برزیل، عربستان سعودی، مصر و مراکش انجام شد.

ناکامی آمریکا برای جلوگیری از  خرید سوخت روسیه توسط عربستان و امارات  

صادرات روسیه به خاورمیانه با وجود تلاش‌های واشنگتن برای بازداشتن متحدان روسیه در اوپک پلاس از حمایت از تجارت و خرید نفت روسیه، رشد کرده است.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی اوایل امسال به خاورمیانه و ترکیه سفر کرد. نلسون در سفر به عمان، ابوظبی، دبی و ترکیه درباره اقدامات خزانه‌داری برای مقابله با تلاش‌های روسیه برای فرار از تحریم‌های بین المللی و کنترل‌های صادراتی، رایزنی کرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، رشد صادرات سوخت روسیه به عربستان سعودی و امارات متحده عربی، نشان‌دهنده کاهش نفوذ آمریکا در میان متحدان کلیدی خود در خاورمیانه است.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true